Herken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nl
2501 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (4 jaar en 137 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Steijger.communications BV

ICTroom bouwt datacenter voor HL komt in Leipzig

Complete `Datacenter as a Service (DCaaS) oplossing omvat ontwerp, bouw, financiering, onderhoud en exploitatie van ICTroom

Monte Carlo, Monaco, 07 Juni 2017 /EZPress/ - Op het Datacloud Europe congres in Monaco kondigde Penta Infrastructure, een specialistisch invetseringsbedrijf in hoogwaardige datacenter- en glasvezel infrastucteren, aan de opdracht voor de bouw van een modern en efficiënte datacenter voor de Duitse telecom- en glasvezel specialist HL komm in Leipzig te hebben gegeven aan ICTroom GmbH, de Duitse tak van ICTroom Company BV. Het geplande datacenter in het industriële gebied Lindenau is de derde datacenter locatie voor HL komm datacenter in Leipzig. ICTroom en HL komm, een bedrijf van Tele Columbus Group, beheren samen het datacenter wat een belangrijk Duitse Internet-knooppunt huisvest met meerdere redundante verbinding naar de DE-CIX, AMS-IX en BCIX. De nieuwe faciliteit biedt voor middelgrote bedrijven een high security kader voor de exploitatie van de IT-infrastructuur en biedt dataopslag onder de Duitse gegevens soevereiniteit.

"Modulaire datacenter oplossing voor maximale energie-efficiëntie, korte bouwtijden en een uitstekende schaalbaarheid "

Foto: ICTroom bouwt datacenter voor HL komt in Leipzig

HL komt eerste fase  

https://www.ezpress.eu/bcms/isize.php?x=90&f=https://www.ezpress.eu/img/foto_36766_2.jpghttps://www.ezpress.eu/bcms/isize.php?x=90&f=https://www.ezpress.eu/img/foto_36766_3.jpg 

De bouw zal beginnen in Q2 2017. De voltooiing en ingebruikname van de eerste fase is gepland voor het einde van 2017. De korte bouwtijd wordt mogelijk gemaakt door het modulaire, platform-gebaseerde Integrated Modular Datacenter (IMD) portfolio van ICTroom.

HL komm heeft gekozen voor een modulaire capaciteits opbouw. In de eerste fase zal 700 m² netto IT-ruimte met een IT-capaciteit van 750 kW voor het datacenter en 500 m² kantoorruimte worden geimplementeerd. Deze capaciteit zal in 2019 worden verhoogd naar 1.400 m2 en een IT-belasting van 1,5 MW. De site in Leipzig-Lindenau biedt capaciteit voor maximaal 4.000 vierkante meter.

Het datacenter wordt onder TÜViT Technical Site Infrastructure (TSI) Level 3 Versie 4.0 incl. EN 50600 gecertificeerd. De IT-Baseline Protection wordt gewaarborgd op basis van de ISO 27001-certificering. Ook de conformiteit met PCI DSS is gegarandeerd, HL komm is al vele jaren een gecertificeerde partner voor het afhandelen van betaalkaart transacties.

`Het modulaire IMD concept past perfect bij onze eisen. Daarnaast hebben de combinatie van het flexibele Datacenter as a Service (DcaaS) model van ICTroom en het hoogwaardige kennisniveau van het dynamische team ons ervan overtuigd dit langjarige project samen met hen aan te gaan“ ,legt Richard Fahringer, CEO van HL komm uit. „Dit project is cruciaal voor de toekomst van HL komm en de regio Leipzig en geen enkele andere leverancier bleek over de benodigde kennis, flexibiliteit en de ervaring te beschikken.` 
Met de uitbreiding van de datacenter capaciteit geeft HL komm antwoord op ??de stijgende vraag naar veilig data management binnen de strikte wetgeving rondom bescherming van gegevens in Duitsland en de EU. Het geplande datacenter van HL komm versterkt de positie van het telecombedrijf uit Leipzig in deze strategisch belangrijke groeisector.

Over ICTroom GmbH 
ICTroom ontwerpt, bouwt, exploiteert en onderhoudt zeer betrouwbare datacenters en computerruimtes. Met een passie voor datacenters, onderscheidt ICTroom zich door het samenbrengen van IT-capaciteit met de onderliggende business case van een cliënt, nu en in de toekomst. ICTroom heeft haar hoofdkantoor in Nederland met kantoren in België en Duitsland. Haar klanten zijn nationale en internationale bedrijven, cloud serviceproviders, overheden en IT-dienstverleners. Sinds 2001 heeft ICTroom 250 datacenters en computerruimtes gerealiseerd in de Benelux en in andere delen van Europa en Afrika, met een IT capaciteit variërend van 50 kW tot 10 MW. Schaalbaarheid, flexibiliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid zijn integrale onderdelen van de infrastructurele oplossingen van ICTroom; die variëren van de turn-key levering van multi-megawatt modulaire datacenters tot het installeren van serverracks en gestructureerde bekabeling. ICTroom’s deskundigheid in het ontwerp van complexe infrastructuren, samen met het gebruik van de best-of-breed componenten van toonaangevende fabrikanten, zorgt voor topkwaliteit datacenter prestaties en betrouwbaarheid. 
Voor meer informatie: www.ictroom.com

Over Penta Infra 
Penta Infrastructure belegt in technische infrastructuren om de groei van de digitale economie te stimuleren. Penta financiert hiervoor hoogwaardige datacenter faciliteiten en glasvezel infrastructuren in heel Europa en werkt samen met klanten om op maat gemaakte oplossingen te leveren voor zowel nieuwe datacenter projecten als ook bestaande datacenters. Naast Design and Build beheert Penta voor opdrachtgevers ook de infrastrucuur, zodat deze zich kunnen richten op hun kernactiviteiten; Asset Light en Resource Light, met andere woorden, Datacenter as a Service. 
Voor meer infrormatie: www.penta-infra.com

Over HL komm Telecommunications GmbH 
HL komm telecommunicatie GmbH is een toonaangevende telecommunicatie-aanbieder in Midden-Duitsland en biedt diensten aan op het gebied van internet, telefonie, datacenters en netwerken. 
HL komm heeft duizenden kilometers redundante glasvezel telecommunicatienetwerken in de regio Midden-Duitsland, een team van meer dan 110 ervaren medewerkers en een 24/7/365 beschikbaar netwerk management center. Doel van het bedrijf is de economische ontwikkeling van de regio te versterken door middel van innovatieve en duurzame technologische oplossingen. Sinds november 2015 is HL komm onderdeel van de Tele Columbus Group, die als derde grootste Duitse exploitant van kabelnetten 3,6 miljoen aangesloten huishoudens bedient. De onderneming is sinds januari 2015 op de gereglementeerde markt (Prime Standard) van de Frankfurt Stock Exchange genoteerd en staat sinds juni 2015 in de S-DAX.

//einde bericht

Bron: ICTroom Company

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu. 

ICTroom Company GmbH
Gert Jan Spinhoven
Marketing Director
Tel +31 6 11 12 98 90
g.spinhoven@ictroom.com
www.ictroom.com
Laatste van ICTroom  
ICTroom behaalt ISO 45001:2018 certificaat

ICTroom versterkt management team

ICTroom bouwt datacenter in Reykjavik voor RFK
Geplaatst:
Verstreken tijd: 4 jaar en 137 dagen
ICTroom contact  

Logo ICTroom

  (0)20 820 3000
  www.ictroom.com
ICTroom sociaal  


ICTroom tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo QuandaGo
Logo DATPROF
Logo Avaap
Logo Fastbyte
Logo Leadgate Europe
Logo Xdroid
Logo Qualogy
Logo NewChannel
Logo QuandaGo
Logo Salure
Logo ICT-Partners
Logo DNA Services B.V.
Logo Open.nl Software Group
Logo Codelogic
Logo CONTACTCENTER4ALL
Logo Techone B.V.
Logo Unexus B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo MCS B.V.
Logo DNA Services B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Orange Cyberdefense
Logo Orange Cyberdefense
Logo Orange Cyberdefense
Logo Broad Horizon
Logo Humanwave B.V.
Logo NTT Ltd.
Logo Citrix
Logo Barracuda Networks
Logo Clarity Benelux
Logo Ictivity
Logo GTT Communications
Logo Sitecore
Logo Schneider Electric
Logo Ctac N.V.
Logo Diamanti
Logo Dean One
Logo Hogeschool Tio
Logo Shippeo
Logo NTT Ltd.
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90155 persberichten
- 5878 bedrijfsprofielen
- 61 PR-bureauprofielen
- 9493 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Herken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nl