Datum: (398 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Yellow Communications

Nieuwe Criteo Direct Bidder zorgt voor 20-40% meer gemiddelde omzet voor uitgevers uit advertentie-inkopen

Criteo’s headerbidding-innovatie zorgt voor maximale omzet voor zowel uitgevers als adverteerdersAmsterdam, 23 mei 2017 – Criteo (Nasdaq: CRTO), specialist op het gebied van performancemarketing, introduceert Criteo Direct Bidder. Deze headerbidding-technologie koppelt het aanbod van uitgevers rechtstreeks aan de vraag van meer dan 15.000 klanten van Criteo over de hele wereld. De oplossing verzekert uitgevers ervan dat ze de volledige waarde behouden van de impressies die Criteo inkoopt, terwijl Criteo de winstgevende verkopen voor adverteerders blijft verhogen. Als onderdeel van een early-adopter-programma heeft Criteo inmiddels al meer dan 250 van zijn grootste aangesloten premium-uitgevers gemigreerd.

Headerbidding-oplossingen zijn in de eerste instantie ontstaan om het biddingproces op het aanbod van uitgevers te stroomlijnen. Echter zorgen ze nog steeds niet voor een win-win-scenario voor zowel adverteerders als uitgevers. Criteo Direct Bidder daarentegen, koppelt het aanbod van uitgevers rechtstreeks aan de vraag bij Criteo. Hierdoor ontstaat een ecosysteem dat kansen biedt voor alle betrokken partijen. Uitgevers boeken een hogere omzet, profiteren van meer transparantie en flexibele integratie, en besparen op kosten aan derde partijen. Klanten van Criteo profiteren hiervan doordat hun campagnes beter presteren en ze een betere ROI behalen, dankzij een uitgebreidere toegang tot het aanbod van uitgevers en efficiëntere media-inkoop.

“Criteo is een pionier op het gebied van header bidding en introduceert nu een product dat nog meer waarde toevoegt voor zowel uitgevers als adverteerders”, zegt Pepijn Breijder, Managing Director Benelux & Nordics bij Criteo. “Naarmate er meer van deze oplossing gebruik zal worden gemaakt, verwachten we dat de campagnes van onze klanten beter zullen presteren dankzij de efficiënte media-inkoopwijze. We zien nu al dat aangesloten uitgevers gemiddeld 20 tot 40 procent meer omzet boeken op de advertenties die Criteo inkoopt. Dat vertaalt zich ook weer in een hogere waarde voor adverteerders. Criteo Direct Bidder is een win-win-win-situatie voor onze uitgevers, onze klanten en voor onszelf.”

Met Criteo Direct Bidder beschikken uitgevers over een naadloze, gestroomlijnde oplossing die ze helpt het maximale te halen uit hun display- en native-aanbod op verschillende devices (desktop en mobiel), zonder dat dit Criteo’s gemiddelde CPM of Traffic Acquisitions Costs verhoogt. Zo krijgen adverteerders met Criteo toegang tot een uitgeversaanbod van de hoogste kwaliteit op alle platformen en formats om de best mogelijke prestaties te realiseren. Criteo richt zich op het aanbieden van toonaangevende oplossingen op het gebied van performancemarketing met een ecosysteem dat vraag en aanbod samenbrengt op een manier die voordeel oplevert voor alle betrokken partijen.

“Header bidding begint nu groot te worden in de Verenigde Staten en West-Europa. Dit jaar wordt verwacht dat de groei in dit segment 100% zal zijn,” zegt Karsten Weide, Program Vice President van Media & Entertainment bij IDC. “Nu uitgevers de prestaties van hun pagina’s willen balanceren met header bidding, moeten ze uiterst selectief zijn in het bepalen van welke bidders ze zullen meenemen in hun headers. Uitgevers zullen dan de partners kiezen die bewezen transparantie, verscheidenheid aan vraag, technische efficiëntie en betere CPM’s bieden.”

Criteo Direct Bidder biedt uitgevers de volgende voordelen: 
  • Hogere display- en native-omzet. Maakt het voor uitgevers mogelijk om te besparen op kosten aan derde partijen en de volledige waarde te behouden van zowel standaard-display-advertenties als native-units die Criteo direct inkoopt.
  • Snelheid op schaal. Gekoppeld aan Criteo’s bewezen programmatic platform dat supersnel reageert op meer dan 120 miljard verzoeken per dag.
  • Inkomsten ondanks adblockers. Genereert op efficiënte wijze inkomsten uit ge-adblockte impressies van uitgevers.
  • Flexibele configuratie voor maximale opbrengst. Versimpelt de instellingen van de advertentieservers van uitgevers om ervoor te zorgen dat Criteo’s netwerk van meer dan 15.000 adverteerders van over de hele wereld meer opbrengen.
  • Realtime matchen van gebruikers. Matcht direct cookies van gebruikers, inclusief die van Safari-browsers, wat resulteert in 20 procent meer uitgaven van Criteo.
  • Naadloze, flexibele integratie. Biedt toegang tot Criteo’s unieke vraag door middel van een standalone integratiemethode of via een bestaande Index of Prebid header bidding wrapper.
Ga voor meer informatie over Criteo Direct Bidder naar http://www.criteo.com/products/criteo-direct-bidder/.

Over Criteo
Criteo (Nasdaq: CRTO) biedt gepersonaliseerde performancemarketing op uitgebreide schaal. Door de opbrengsten na de klik te meten, maakt Criteo ROI transparant en eenvoudig meetbaar. Criteo heeft 2500 medewerkers in meer dan 30 kantoren in Noord- en Zuid-Amerika, EMEA en Azië-Pacific. Van daaruit bedient het wereldwijd meer dan vijftienduizend adverteerders en onderhoudt het directe relaties met duizenden uitgeverijen. Meer informatie is te vinden op www.criteo.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: 
Progress Communications
Inger Hund / Kinyi Tsui
Criteo@progresscommunications.nl
T. 020 363 11 52