www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.com
2517 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (4 jaar en 4 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Wisse Kommunikatie

Vier op vijf CISO's bezorgd over niet aanpakken van gesignaleerde datalekken

Onderzoek ServiceNow toont aan dat automatisering en prioritering van bedreigingen leiden tot betere aanpak veiligheidsbedreigingen

83 procent van de Europese Chief Information Security Officers (CISO's) vermoedt dat gerapporteerde datalekken niet worden aangepakt, wereldwijd ligt dat percentage op 80 procent. Dit blijkt uit het onderzoek The Global CISO Study: How Leading Organizations Respond to Security Threats and Keep Data Safe van ServiceNow (NYSE:NOW) onder 300 CISO's wereldwijd. 68 procent van de Europese respondenten geeft aan het lastig te vinden om bedreigingen te prioriteren op basis van de mogelijke schade die ze aanrichten.
 
De gebrekkige omgang met datalekken heeft gevolgen; 11 procent van de Europese CISO's heeft in de afgelopen drie jaar te maken gehad met reputatie- of financiële schade als gevolg van een veiligheidslek. Wereldwijd ligt dat percentage met 13 procent iets hoger. Handmatige processen, een gebrek aan middelen en gekwalificeerd personeel en het onvermogen om bedreigingen goed te kunnen prioriteren, veroorzaken een gebrekkige en ineffectieve aanpak van datalekken. Door beveiligingstaken te automatiseren verwachten CISO's sneller actie te kunnen ondernemen.
 
"CISO's in heel Europa zijn steeds meer tijd kwijt aan het voorkomen en signaleren van datalekken, maar ons onderzoek onderstreept dat de focus vooral moet liggen op het adequaat reageren op dergelijke problemen," zegt Sean Convery, GM Security Business Unit bij ServiceNow. "Automatisering en begeleiding is de heilige graal voor CISO's; hiermee kunnen ze de effectiviteit van hun securityprogramma's flink vergroten."
 
Andere uitkomsten uit het onderzoek:
  • Slechts 19 procent van de CISO's (zowel in Europa als wereldwijd) beschouwt zijn bedrijf als zeer effectief in het voorkomen van veiligheidslekken.
  • Slechts 40 procent van de Europese CISO's (38 procent wereldwijd) is van mening uiterst effectief te zijn in het beschermen van klantdata.
  • Handmatige processen (27 procent) en een gebrek aan middelen (25 procent) worden door Europese CISO's het meest genoemd als hindernissen voor een adequate opsporing en aanpak van veiligheidslekken.
  • Slechts 8 procent van de Europese CISO's is van mening dat hun werknemers voldoende vaardigheden bezitten om een goede prioritering aan beveiligingsbedreigingen te geven (7 procent wereldwijd).

Een klein deel van de ondervraagden (11 procent) is werkzaam als Security Response Leader. In vergelijking met de overige respondenten:

  • Automatiseren zij een hoger percentage van hun security-activiteiten, waaronder meer geavanceerde taken zoals trendsignalering.
  • Prioriteren zij securitywaarschuwingen op basis van dreigingsniveau voor de organisatie.
  • Werken zij beter samen met IT en andere afdelingen.

Aanvullende bronnen:

Onderzoeksverantwoording
ServiceNow heeft Oxford Economics de opdracht gegeven om 300 Chief Information Security Officers te ondervragen. De respondenten zijn werkzaam in Australië, Frankrijk, Duitsland, Singapore, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten bij bedrijven met een omzet uiteenlopend van 500 miljoen dollar tot meer dan 10 miljard dollar. De interviews zijn telefonisch afgenomen. Opgericht in 1981 als een joint venture met Oxford University's business college, specialiseert Oxford Economics zich in bewezen thought leadership, voorspellen en de analyse van economische gevolgen.
 
-----------------------------
Noot voor de pers: Meer informatie over ServiceNow is te vinden op www.servicenow.com. U kunt ook contact opnemen met Wisse Kommunikatie, telefoon: 026-4431523 of e-mail servicenow@wisse-worldcom.nl.
 
Over ServiceNow
Ondernemingen moeten sneller vooruit, echter een gebrek aan de juiste processen en verouderde tools weerhouden hen hiervan. Duizenden klantverzoeken, IT-incidenten en HR-taken volgen elke dag een eigen route - heen en weer gestuurd tussen medewerkers, machines en afdelingen. Ongestructureerd. Ongedocumenteerd. En al jaren onverbeterd. Met het ServiceNow System of ActionTM vervangen bedrijven deze verouderde en ongestructureerde werkpatronen door de intelligente workflows van de toekomst. Iedere werknemer, klant en machine kan een verzoek indienen via één cloud-platform. Iedere afdeling die met deze verzoeken werkt kan toewijzen en prioriteren, samenwerken, root cause issues aanpakken, realtime inzichten verkrijgen en tot actie overgaan. De werknemers zijn enthousiast, het serviceniveau verbetert en bedrijven realiseren ongeëvenaarde kostenbesparingen. Work at LightspeedTM. Ga voor meer informatie naar www.servicenow.com.
 
ServiceNow and the ServiceNow logo are registered trademarks of ServiceNow. All other brand and product names are trademarks or registered trademarks of their respective holders.

Laatste van ServiceNow  
90% van de Europese CEO’s: cruciaal om wendbaar te zijn, slechts 21% is het daadwerkelijk

Nederlands bedrijfsleven: grootste uitdaging COVID-19 moet nog komen

Meer beveiligingslekken in 2019 ondanks toename security-uitgaven
Geplaatst:
Verstreken tijd: 4 jaar en 4 dagen
ServiceNow contact  

Logo ServiceNow

ServiceNow sociaal  


ServiceNow tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Maunt
Logo ESTG
Logo Adwise
Logo Webton
Logo Mulder-Hardenberg
Logo ValidSign
Logo eV-ict
Logo Klantcontact Partnership Studie (KPS)
Logo BIM4Production
Logo 123zakelijk
Logo Music in Brands
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Techone B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo BarTrack
Logo Techone B.V.
Logo PQR
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Cellnex
Logo PayIBAN BV
Logo MCS B.V.
Logo Thinkwise
Logo Flanderijn
Logo Pegasystems
Logo XpertHR
Logo ENGIE
Logo Zoom
Logo NTT Ltd.
Logo Poly
Logo Citrix
Logo VTKE
Logo Banking Circle
Logo Lightspeed
Logo Thinkwise
Logo ilionx
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91124 persberichten
- 5977 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10274 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.com