Datum: (424 dagen oud)
Bedrijf:

Opening van het Lefdal Mine Datacenter

Intelligente industrialisatie van datacentersHet Lefdal Mine Datacenter (LMD) in Noorwegen wil het kosten efficiëntste, veiligste, flexibelste en milieuvriendelijkste datacenter in Europa zijn. Met de opening op 10 mei 2017 sloot het datacenter uitbouwfase 1 af en er is nu 45 MW aan koelvermogen beschikbaar. De installatie in de voormalige mijn stelt nieuwe maatstaven voor de datacenterbranche. Het grote oppervlak in combinatie met het modulaire design maakt een snelle marktintroductie mogelijk. De combinatie van voordelige en hernieuwbare energie leidt tot berekenbare en lage kosten voor de klant. Als strategisch partner en technologiepartner biedt Rittal voorgeconfectioneerde en schaalbare infrastructuur voor dit unieke datacenterproject.

Lefdal Mine Datacenter (LMD) – één van de efficiëntste, milieuvriendelijkste en veiligste datacenters – werd tijdens een ceremonie met vertegenwoordigers uit de politiek en wetenschap op 10 mei 2017 geopend.

Bij de opening zei Dr. Karl-Ulrich Köhler, directievoorzitter van Rittal International: “Door de digitale transformatie zal de vraag naar datacentercapaciteit stijgen en leiden tot een zeer efficiënte industrialisatie van de infrastructuur van het datacenter en IT-services, met andere woorden: een intelligente standaardisatie. Als specialist op dit gebied zijn wij overtuigd van zeer efficiënte industrialisatie. Dat zit al sinds 1961, het jaar van oprichting, in het DNA van Rittal.”
 
Europa’s duurzaamste datacenter
Het aan de westkust van Noorwegen gelegen 120.000 vierkante meter grote datacenter zal uitsluitend op hernieuwbare energie werken. Voor de koeling wordt bovendien water uit de nabijgelegen fjord gebruikt. De energiekosten zijn laag en het systeem heeft een PUE-waarde (Power Usage Effectiveness) die lager is dan 1.15.

Flexibele, schaalbare systemen
Het LMD beschikt over een unieke flexibiliteit. De beschikbare storage-capaciteit is zeer variabel en de meest uiteenlopende technische systemen worden gebruikt. De grootte en de capaciteit van de 6 meter hoge hallen in de berg en de bijbehorende logistiek maken uiteenlopende economische en schaalbare oplossingen mogelijk. Het LMD heeft een netto lege ruimte van 120.000 m² en een IT-capaciteit van 200+ MW die als containersysteem of conventioneel als whitespace beschikbaar is. Zo krijgen klanten een model dat met hun wensen meegroeit of krimpt, zonder dat zij hoeven te betalen voor capaciteiten die zij niet nodig hebben.
 
“Alle bekende concepten voor whitespace-systemen kunnen wij vertalen naar de praktijk en de structuur van de installatie maakt een optimaal systeem voor containers in verschillende grootten en vormen mogelijk. Daaronder ook klantspecifieke systemen voor high-density, temperatuur, en luchtvochtigheid. Dit is te danken aan onze technologiepartners, Rittal en IBM. Gedurende het volledige opbouwproces ondersteunden zij ons en hebben zij hun wereldwijd toonaangevende systemen en services in ons ecosysteem ingebracht,” aldus Jørn Skaane, CEO bij Lefdal Mine Datacenter.
 
Kosteneffectieve en snelle marktintroductie
Omdat de vierde industriële revolutie vraagt om flexibele IT-middelen, maken gestandaardiseerde datacenters en containers van Rittal een snelle en flexibele implementatie van schaalbare IT-infrastructuren binnen slechts zes weken mogelijk.
 
“Het Lefdal-Mine-Datacenter-project maakt op indrukwekkende wijze duidelijk hoe comfortabel een efficiënte en kosteneffectieve datacenter zeer snel kan worden opgebouwd. De hoge mate van standaardisatie in combinatie met de locatievoordelen aan de Noorse westkust resulteren in een uitstekende TCO-analyse. Vergeleken met een cloud-datacenter kunnen in Duitsland tot wel 40% aan kosten worden bespaard,” aldus Dr. Karl-Ulrich Köhler, directievoorzitter van Rittal International.
 
Een installatie met maximale veiligheid
Het Lefdal Mine Datacenter is bovendien een van de veiligste datacenters in Europa. Rotswanden, die een natuurlijke bescherming bieden tegen elektromagnetische impulsen (EMP), beschermen de gegevens. Er zijn slechts twee toegangen tot de installatie, wat resulteert in een maximale natuurlijke veiligheid en toegangscontrole. Opbouw en documentatie van de infrastructuurinstallaties zijn strikt vertrouwelijk. Speciaal opgeleide medewerkers beveiligen de volledige installatie 24 uur per dag. Daarom voldoet het datacenter aan alle eisen van de Tier III-norm.
  
Systemen voor alle IT-scenario’s
De komende maanden zullen de klanten stap voor stap in het Lefdal Mine Datacenter intrekken. iNNOVO Cloud, een Duitse Cloud Provider, zal een van de eerste internationale klanten zijn die er met zijn high density IT-containers intrekt. De eerste componenten worden geplaatst en in bedrijf gesteld vanaf september en bieden zowel Noorse als internationale klanten een cloud-assortiment inclusief “HPC as a Service”.
 
Daarnaast zal IBM vanuit het Lefdal Mine Datacenter zijn Resiliency Services aanbieden.
 
Meer informatie over het Lefdal Mine Datacenter vindt u op: www.lefdalmine.com

Rittal
Rittal uit Herborn in Hessen, Duitsland, is wereldwijd een toonaangevende systeemaanbieder voor behuizings- en kasttechniek, stroomverdelingssystemen, systeemklimatisering, IT-Infrastructuur en software & service. Systemen van Rittal worden toegepast in vrijwel alle takken van de industrie – in de automobielindustrie, in de energieopwekking, in de machine- en installatiebouw en in de ICT-branche. Met in totaal 10.000 medewerkers en 58 dochtermaatschappijen is Rittal over de hele wereld aanwezig.

Het brede productenprogramma omvat bovendien infrastructuursystemen voor modulaire en energie-efficiënte datacenters met innovatieve veiligheidsconcepten voor de fysieke beveiliging van data en systemen. De toonaangevende softwareleveranciers EPLAN en Cideon vullen de systemen van Rittal aan met engineeringsoplossingen die zich uitstrekken over meerdere disciplines, alles ondersteund door Rittal Automation Systems met automatiseringssystemen voor de schakelinstallatiebouw.

Het in 1961 opgerichte Rittal is de grootste onderneming binnen de door de eigenaar geleide Friedhelm Loh Group. De Friedhelm Loh Group is met 18 productielocaties en 78 dochtermaatschappijen over de hele wereld succesvol. De ondernemingsgroep heeft ruim 11.500 medewerkers en behaalde in 2015 een omzet van 2,2 miljard euro. Voor de achtste keer op rij werd het familiebedrijf in 2016 uitgeroepen tot Topwerkgever in Duitsland. In een in heel Duitsland uitgevoerde studie constateerden het tijdschrift Focus Money en de Stiftung Deutschland Test dat de Friedhelm Loh Group in 2016 behoort tot ondernemingen met de beste opleidingen.  Meer informatie vindt u op www.rittal.nl, www.nextlevel4it.nl, www.nextlevel4industry.nl, expert.rittal.nl en www.friedhelm-loh-group.com.Beeldmateriaal:


Het Lefdal Mine Datacenter (LMD) werd op 10 mei 2017 geopend. Het modulaire totaalconcept is berekend op maximaal 1.500 containers met een koelvermogen van 200+ Megawatt.


Met LMD bieden Rittal en zijn partner een unieke locatie voor Europese datacenters. Het is één van de efficiëntste, milieuvriendelijkste en veiligste datacenters in Europa met een oppervlak van 120.000 m² aan de westkust van Noorwegen. 


Afdruk toegestaan. Vermeld s.v.p. als bron Rittal GmbH & Co. KG. Wij ontvangen graag een bewijsnummerVoor nadere informatie:

Rittal B.V., Postbus 246, 6900 AE  Zevenaar, Tel. (0316) 59 16 60, Fax (0316) 52 51 45
E-mail: sales@rittal.nl, sites: www.rittal.nl en www.nextlevel4it.nl