www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.com
2521 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (4 jaar en 26 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Influx PR & Communicatie

Positieve groei verwacht in 2017 – Verwachte resultaten 2016 niet gerealiseerd

Onderzoek Strategy Partners voor Nederlandse Document & Content Management en Informatie Logistieke markt

Driebergen, 9 mei 2017 – Uit de resultaten van de Business Barometer (actueel tweede helft en totaal 2016 en vooruitzicht 2017) van Strategy Partners voor de Document- en Content management- software en dienstensector blijkt dat het aanvankelijke optimisme voor de omzet en margegroei in 2016, na een positieve start door een tegenvallende tweede helft door veel bedrijven uiteindelijk niet is gerealiseerd. De vooruitzichten c.q. verwachtingen voor 2017 echter lijken voor alle bedrijven en sectoren weer buitengewoon positief.

In 2016 realiseerde maar 31 procent van het aantal bedrijven een omzetgroei van meer dan 10-25 procent, 23 procent had een omzetkrimp van 0 tot 10 procent. Veertig procent van de bedrijven realiseerde 10 procent of meer verbetering van de operationele marges.
De in 2016 over alle bedrijven heen gerealiseerde gemiddeld groei is afgenomen van 8,7 procent in 2015 naar 5 procent in 2016”, concludeert Hans Kaashoek van Strategy Partners. “De spreiding van de resultaten was in 2016 veel minder dan de jaren daarvoor.”

Geen uitschieters 2016
In 2016 waren er, in vergelijking met voorgaande jaren, duidelijk minder grote verschillen in de gerealiseerde resultaten tussen de diverse marktsegmenten. Echte uitschieters waren er niet. Leveranciers van document en informatie capture, output en communicatieoplossingen en de grote ICT-systeem integrators rapporteren over 2016 de beste resultaten.
Sectoren die duidelijk lager scoorden dan het overall gemiddelde zijn gespecialiseerd ECM/EIM-systeem integrators, internationale ECM/EIM-software leveranciers en lokale ECM-software en applicatie leveranciers.
Kaashoek: “Het zijn met name de lokale ECM-softwareleveranciers en de internationale ECM-suite leveranciers die in 2016 de resultaten ver achter zagen blijven ten opzichte van eerdere verwachtingen. De minder dan in de voorgaande jaren gerealiseerde omzetgroei van de IP-P2P software en project sector wordt primair verklaard door een verdere acceptatie van een SaaS verrekenmodel.”

Positieve vooruitzichten 2017
De verwachte omzetgroei voor de eerste helft en voor totaal 2017 ziet er als volgt uit: 100 procent van de bedrijven verwacht in de eerste helft van 2017 een positieve omzetgroei te realiseren. 41 procent verwacht zelfs een groei van meer dan 10 procent.  59 procent heeft een neutrale tot voorzichtig positieve verwachting. Geen enkele bedrijf verwacht dus een omzetkrimp.
De verwachtingen voor de eerste helft van 2017 zijn het hoogst in de sectoren Document en informatie capture en Lokale ECM-software en applicatie leveranciers”, ziet Hans Kaashoek. “Met name de gespecialiseerde ECM-system integrators en de leveranciers van output en communicatiesoftware en projecten verwachten voor heel 2017 erg positieve resultaten.”

Het onderzoek
Het onderzoek van Strategy Partners is gebaseerd op actuele informatie zoals door de bedrijven zelf aangeleverd. Strategy Partners heeft medio eerste kwartaal 2017 de diverse software- en dienstenleveranciers gevraagd naar de in Nederland gerealiseerde omzet- en margegroeipercentages over 2016 in relatie tot de content en document managementactiviteiten. In totaal deden 35 organisaties uit alle segmenten van de document- en content managementmarkt mee aan dit onderzoek.

Strategy Partners – Willem van Abcoudelaan 11 – 3971 AA Driebergen – 0343 514882 - contact@strategy-partners.nl - www.strategy-partners.nl

Over Strategy Partners
Strategy Partners is een innovatieve analyseorganisatie met research- en adviesactiviteiten in specifieke ECM- en BPM-segmenten van de IT-markt. Zij levert resultaatgedreven, pragmatische en direct uitvoerbare adviezen die organisaties helpen oplossingen of systemen te verkrijgen en effectief in gebruik te nemen. De onderzoek- en adviesdiensten ondersteunen tevens bedrijven die betrokken zijn bij mergers/acquisities en strategische allianties. Voor IT-leveranciers, systeemintegrators en dienstenleveranciers worden cruciale "go-to-market"-strategieën, actuele marktkwalificatie en -segmentatie en gedetailleerde analyse en informatie geleverd om de markten in Europa te bedienen en te benutten. Voor meer informatie zie: www.strategy-partners.nl 

Voor redactionele informatie of een pdf van het onderzoeksrapport: Influx PR – Jakob Brons – tel: 055 3663034 – e-mail: spnl@influx-pr.com.
Laatste van Strategy Partners  
EIM-campus en UnitedXperts slaan handen ineen

Positieve groei verwacht in 2017 – Verwachte resultaten 2016 niet gerealiseerd

Digitt/Bouwinvest, Inventive Designers/Mensura, Impress/Achmea en ETTU/Feenstra winnaars DCM Awards
Geplaatst:
Verstreken tijd: 4 jaar en 26 dagen
PR contact  

Logo Influx PR & Communicatie
Strategy Partn.. contact  

Logo Strategy Partners

Strategy Partn.. sociaal  


Strategy Partn.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo MCS B.V.
Logo Medius
Logo PQR
Logo Humanwave B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo PlanMen
Logo Northwave
Logo PQR
Logo Schneider Electric
Logo Protime BV
Logo Pegasystems
Logo Thales
Logo Greenhouse Datacenters
Logo Unit4
Logo Extreme Networks
Logo ISBW
Logo Businesspark Nieuw-Vennep Zuid
Logo Citrix
Logo SurveyMonkey
Logo Ivanti
Logo Infoblox
Logo ROVC
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90818 persberichten
- 5948 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10070 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.com