Datum: (433 dagen oud)
Bedrijf:

Nutanix Enterprise Cloud helpt Xiaomi met innovatieNutanix, (NASDAQ:NTNX), leider in enterprise cloud computing, heeft de storageuitdagingen van smartphonefabrikant Xiaomi verholpen. ’s Werelds vijfde fabrikant van smartphones heeft zijn oude IT-infrastructuur volledig vervangen door het Nutanix Enterprise Cloud Platform.

Xiaomi besloot over te stappen naar het flexibele en volledig schaalbare Nutanix Enterprise Cloud Platform omdat het met de oude infrastructuur steeds lastiger werd om applicaties als Microsoft Exchange, MS SQL Server en SAP Business Suite naar behoren te laten draaien. De belangrijkste uitdaging was het Storage Aerea Network (SAN). Dankzij de overstap kunnen belangrijke workloads veel beter worden afgehandeld en zijn de eerdere beperkingen opgelost. Verder wordt een aantoonbaar verbeterde ROI behaald door het gebruik van Nutanix Prism, de universele beheerinterface voor compute en storage resources.

Keuze volgt op uitgebreide test
Voordat Xiaomi voor Nutanix koos, werd de omgeving twee maanden uitgebreid getest. “De voordelen waren vanaf het eerste moment duidelijk zichtbaar,” stelt Wu Jiaqing, hoofd van de Infrastructure Architecture Department van de Xiaomi System Group. “Na de installatie van het nieuwe Nutanix-platform zagen we een onmiddellijke verbetering van de datadoorvoer van 200 procent. Verder zijn onze vertragingen met een factor drie afgenomen.”

De overstap is in meerdere opzichten een verbetering voor de datacenters van Xiaomi. Zo is er 70 procent minder rackspace nodig en wordt 30 procent bespaard op koeling en energie. Daarbij is de werklast van de IT-afdeling gehalveerd, waardoor ze meer tijd en ruimte overhouden voor bedrijfsmatige innovaties. “Voor bedrijven die een virtualisatieplatform of een on premises cloud overwegen is Nutanix de beste optie,” stelt Wu Jiaqing. “De geweldige prestaties, het eenvoudige beheer en de snelle uitrol van het Nutanix Enterprise Cloud Platform hebben ons echt geholpen om onze storageuitdagingen te verhelpen. De besparingen zijn indrukwekkend. En nog belangrijker is dat we ons nu weer volledig op innovatie kunnen richten, wat onze klanten ten goede komt.”

Meer informatie over het Nutanix Enterprise Cloud Platform vindt u hier.

##

Over Nutanix
Nutanix maakt infrastructuur onzichtbaar, zodat IT volledig kan worden ingezet voor applicaties en services die de bedrijfsvoering ondersteunen. Het Nutanix enterprise cloud platform zet web-scale engineering en consumer-grade design in om berekeningen, virtualisatie en opslag in één softwaregedreven oplossing met geavanceerde machine intelligence onder te brengen. Dit levert voorspelbare prestaties op, evenals cloud-achtige infrastructure consumption, verhoogde veiligheid en een naadloze toepassingsmobiliteit voor een breed spectrum aan bedrijfsapplicaties. Kijk voor meer info op https://www.nutanix.com of volg ons op Twitter via @nutanix.