www.lubbersdejong.nlContentbureauwww.LVTPR.nlwww.marcommit.nl
2499 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (1117 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

Informatiehuis Water migreert bedrijfskritische infrastructuur naar cloud van Previder

Hengelo, 4 mei 2017 – Het Informatiehuis Water (IHW) is een samenwerkingsprogramma binnen de watersector dat digitale oplossingen ontwikkelt voor informatievoorziening. Hiermee worden waterbeheerders ontlast bij structurele informatiebehoeftes van buitenaf. De bedrijfskritische infrastructuur van IHW werd onlangs succesvol gemigreerd naar het cloud-platform van Previder om verder te professionaliseren en de kosten te beheersen.

In een land als Nederland is actuele en correcte informatie over water, in de breedste zin van het woord, van cruciaal belang. Denk bijvoorbeeld aan gegevens over de waterkwaliteit en waterkeringen. Het Informatiehuis Water zorgt in opdracht van de waterschappen voor de IT-oplossingen die dit mogelijk maken. De hosting van de infrastructuur van het Informatiehuis Water wordt verzorgd door Het Waterschapshuis. Bij de heraanbesteding van de IT-infrastructuur koos de organisatie voor het cloud-platform van Previder. Dit bleek dit niet alleen een kans om de kosten te verlagen, maar ook om de bestaande omgeving te actualiseren.

Optimale veiligheid
Diverse overheidsinstanties zijn afhankelijk van de applicaties van het Informatiehuis Water. Optimale veiligheid en het minimaliseren van downtime voor deze bedrijfskritische diensten is daarom van het grootste belang. Volgens Hinne Reitsma, Teamleider Informatiebeheer bij Informatiehuis Water, was de keuze aan datacenters vooraf al niet heel groot. “Er zijn in Nederland niet zoveel geschikte partijen voor ons. Previder blinkt onder andere uit door de locatie en de goede connectie met zowel de Internet Exchange van Amsterdam als die van Duitsland.”

De IT-omgeving van IHW draait inmiddels naar tevredenheid op het cloud-platform van Previder, en in beide datacenters, zodat die zelfs bij een storing gewoon kan doordraaien.
Reitsma: “Het twin-datacenterconcept van Previder is niet uniek, maar wel hoe het is ingericht. Bij andere partijen is het dubbel uitvoeren van een cloud-omgeving soms complex en duur. Bij Previder is dit heel eenvoudig in te richten, en dat geldt eigenlijk voor hun hele portfolio. Ze hebben het kunstje eerder gedaan en dat merk je.”

Flexibel en schaalbaar
Eric Vredeveldt, directeur van Previder, noemt de samenwerking met IHW een uitstekend voorbeeld van de succesvolle aanpak van zijn organisatie: “Bij ons staat voorop dat we klanten volledig de zorg voor hun bedrijfskritische IT-infrastructuur uit handen willen nemen. Dat doen we met de meest betrouwbare technologie, maar ook met een persoonlijke en betrokken aanpak. Dat IHW voor Previder heeft gekozen, bevestigt dit.” Previder maakte tijdens en na het project de verwachtingen van het Informatiehuis Water ruimschoots waar. Reitsma: “De samenwerking, communicatie en planning gingen eigenlijk allemaal goed. We hebben een volledig nieuwe cloud-based IT-omgeving bij Previder staan. Die is groter dan de oude, maar de prijs is lager en flexibel schaalbaar.”

***

Over Previder

Previder is een toonaangevende leverancier van high-end datacenter- en cloud-diensten, strategisch gelegen tussen de Amsterdamse en Duitse Internet Exchange. Met een uniek Twin-datacenter concept levert het stabiele, hoogwaardige en schaalbare infrastructuur aan IT-dienstverleners, softwarebouwers en eindgebruikers. Previder levert zowel cloud-hosting, co-locatie als connectiviteitsdiensten die apart maar ook als geïntegreerde oplossing kunnen worden afgenomen. De specialisten van Previder staan voor een persoonlijke aanpak en zijn in staat om samen met klanten innovatieve oplossingen te realiseren. Meer informatie: www.previder.nl

Over Informatiehuis Water (IHW)
Het Informatiehuis Water (IHW) is een samenwerkingsprogramma binnen de watersector. Samen met waterbeheerders werken we aan uniforme, toegankelijke én bruikbare informatie over water. Hierdoor is het IHW de digitale schakel tussen waterbeheerders. We stimuleren de onderlinge samenwerking en interactie. Bovendien ontlasten we de waterbeheerder bij structurele informatiebehoeftes van buitenaf, zoals landelijke programma’s, rapportageverplichtingen en overige datasets. Het IHW is een samenwerkingsverband tussen het Rijk, de provincies en de waterschappen en opgericht in 2010.

De volledige case study is hier te downloaden.
Reacties  
   Er zijn geen reacties, login om te reageren
Laatste van Previder  
Nederlander scoort magere voldoende bij datalek-check

Previder richt pijlen op de zorg

Previder introduceert Monster VM’s
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1117 dagen
PR contact  

Logo Lubbers De Jong
Previder contact  

Logo Previder

  088 - 332 33 33
  info@previder.nl
  www.previder.com/nl
Previder sociaal  


Previder tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo iSourcing Hub
Logo CPMview
Logo ORdigiNAL
Logo ID Control
Logo Codelogic
Logo Bergler ICT
Logo FortifyData
Logo UiPath
Logo QuandaGo
Logo SecuriGuide
Logo Hands On, Information Management BV
Logo Relined Fiber Network
Logo Thycotic
Logo Datacon BV
Logo Data Matters BV
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Denit Hosting Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Guardian360 bv
Logo PQR B.V.
Logo Broad Horizon
Logo Young Coders B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Yenlo
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo OutSystems
Logo Schneider Electric
Logo VSL
Logo Totaalbesparen.com
Logo Auth0
Logo Poly
Logo Zyxel
Logo Genesys
Logo Solvinity
Logo Lightspeed
Logo commercetools
Logo Infor
Logo Pegasystems
Logo Auth0
Logo Sharp Electronics Nederland
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 88424 persberichten
- 5689 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 8046 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlContentbureauwww.marcommit.nlwww.marcommit.nl