Nutanix maakt software beschikbaar voor nieuwste servers van HPE en Cisco

Leider in Enterprise cloud computing biedt meer flexibiliteit

Nutanix, (NASDAQ:NTNX), leider in enterprise cloud computing, maakt vandaag bekend dat de software achter zijn Enterprise Cloud Platform beschikbaar komt voor de ProLiant rackmount servers van Hewlett Packard (HPE) en de Cisco UCS B-Series blade servers. Nutanix berichtte eerder al dat het ook het Cisco UCS C-series platform ondersteunt.

“Enterprise cloud bouwers hebben behoefte aan flexibiliteit,” stelt Patrick van de Werken, ‎senior regional director Northern Europe bij Nutanix. “Een vrije keuze van hardware speelt daarbij een belangrijke rol. Maar ondertussen willen ze wel zeker zijn van een consistente en snelle werkomgeving. Het voordeel van dit nieuwe aanbod is dat klanten meer keuze hebben in de hardware die ze gebruiken en tegelijk het maximale uit hun Nutanix software only-licentie halen.”

Na Dell en Lenovo nu ook HPE en Cisco
Met de nieuwe mogelijkheden richt Nutanix zich op de miljoenen HPE ProLiant en Cisco UCS servers die worden gebruikt binnen zakelijke en cloudgebaseerde datacenters. Gebruikers van global OEM partners Dell en Lenovo werden al eerder op hun wenken bediend.

Het Nutanix Enterprise Cloud platform komt op korte termijn beschikbaar als geïntegreerde oplossing op de apparatuur van Nutanix of andere leveranciers, maar kan ook als software-only worden geïnstalleerd op geschikte third-party x86 serverplatformen. Met deze laatste mogelijkheid richt Nutanix zich vooral op de vier grootste enterprise serverleveranciers, die samen meer dan 52% van de wereldwijde servermarkt beslaan. De Nutanix Enterprise Cloud Platform software voor Cisco UCS B-Series Blades is al beschikbaar als tech preview. Later dit kwartaal volgt de algemene lancering.

##

Over Nutanix
Nutanix maakt infrastructuur onzichtbaar, zodat IT volledig kan worden ingezet voor applicaties en services die de bedrijfsvoering ondersteunen. Het Nutanix enterprise cloud platform zet web-scale engineering en consumer-grade design in om berekeningen, virtualisatie en opslag in één softwaregedreven oplossing met geavanceerde machine intelligence onder te brengen. Dit levert voorspelbare prestaties op, evenals cloud-achtige infrastructure consumption, verhoogde veiligheid en een naadloze toepassingsmobiliteit voor een breed spectrum aan bedrijfsapplicaties. Kijk voor meer info op https://www.nutanix.com of volg ons op Twitter via @nutanix.