www.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nl
2504 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (3 jaar en 144 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LVTPR

Forcepoint succesvol met Data Loss Prevention

Analisten en grootzakelijke klanten in verschillende sectoren enthousiast over DLP-oplossingen van Forcepoint

Utrecht, 3 mei 2017 – De Data Loss Prevention-oplossingen (DLP) van Forcepoint, wereldwijd marktleider in cybersecurity, trekken veel aandacht bij grootzakelijke klanten en analisten. Deze  oplossingen richten zich op de interactie tussen medewerkers en persoonlijke data, waar beveiliging het meest kwetsbaar is. Forcepoint zet hiervoor intelligente systemen in, die gebruikersgedrag en gebruikersbedoelingen begrijpen. De oplossingen combineren uitgebreide kennis van gebruikersgedrag en analytics met diepgaand inzicht in de exacte inhoud van bestanden, zoals het type data met de meeste waarde voor de klant. Hiermee biedt Forcepoint een raamwerk voor compliance door het afdwingen van gebruikspolicy’s. Bedrijven kunnen zich zo voorbereiden op wetgeving als GDPR en tegelijkertijd het ongeautoriseerd gebruik van data voorkomen en risicovolle gebruikers identificeren.

De toenemende belangstelling voor Forcepoint-oplossingen blijkt uit het volgende:
  • Gartner plaatste Forcepoint DLP voor het tweede achtereenvolgende jaar op de eerste plek voor Regulatory Compliance Use Case in de 2017-editie van zijn Critical Capabilities for Data Loss Prevention-rapport1;
  • Forcepoint is voor de negende keer geplaatst in het Leiderskwadrant van Gartner’s Magic Quadrant 2017 for Enterprise DLP2’;
  • een groeiend aantal grootzakelijke organisaties implementeert op dit moment de gebruikersgerichte beveiligingsoplossingen van Forcepoint. Die zorgen voor betere compliancy, een betere bescherming van intellectueel eigendom en meer inzicht in kritische data, ongeacht waar deze is opgeslagen. In de afgelopen twaalf maanden kozen enterprise bedrijven, waaronder Honda, Finansbank en Danieli & C. Officine Meccaniche, voor Forcepoint.
Analisten erkennen opnieuw het leiderschap van Forcepoint op het gebied van DLP. Voor het tweede achtereenvolgende jaar kreeg Forcepoint DLP de hoogste productscore (4.08 op een schaal van 1 tot 5) voor Regulatory Compliance Use Case in het meest recent verschenen Critical Capabilities-rapport van Gartner. Naast deze topscore in Regulatory Compliance Use Case scoorde Forcepoint DLP 4.06 op een schaal van 1 tot 5 voor intellectueel-eigendombescherming en 4.07 voor Data Visibility & Monitoring.

“Wereldwijd opererende bedrijven onderkennen de cruciale connectie tussen het beschermen van mensen en het beveiligen van kritische intellectuele eigendommen en data”, zegt Heath Thompson, senior vicepresident en General Manager Data and Insider Threat Security van Forcepoint. “De recente klantadoptie en de erkenning van Gartner zijn het bewijs van onze mogelijkheden en ons commitment om de meest risicovolle gebruikers en activiteiten te identificeren, inzicht in bedreigingen te bieden en deze uiteindelijk te stoppen.”

Risico’s van datadiefstal
Danieli & C. Officine Meccaniche S.P.A is een van de grootste internationale spelers op het gebied van fabrieken en machines voor de metaalsector, met een vestiging in Nederland. Het bedrijf heeft een jaaromzet van meer dan drie miljard euro en telt ruim 11.000 medewerkers. Het bedrijf zet Forcepoint in om de compliance te vergroten en de risico’s te verkleinen.

“Dankzij Forcepoint DLP hebben we bewustwording en aandacht datalekken sterk weten te vergroten. Hierdoor waren we in staat om incidenten onder de aandacht te brengen, die het gevolg waren van onoplettendheid”, zegt Fabrizio Paolini, IT-securitymanager bij Danieli & C. Officine Meccaniche S.P.A.

Finansbank, een van de vijf grootste banken van Turkije met een balanstotaal van 300 miljard dollar en 12.000 medewerkers, vergrootte zijn mogelijkheden om diefstal van data door medewerkers te voorkomen.

“Het belangrijkste dat we proberen te beschermen, is de reputatie van Finansbank, die niet in geld is uit te drukken”, zegt Ahmet Taskeser, hoofd van het Security Incident Management-team van de bank. “Het beschermen van een financiële instelling met miljoenen klanten vereist geavanceerde data loss prevention voor het proactief tegenhouden van in- en uitgaande bedreigingen en het voorkomen dat data op plekken komt, waar ze niet hoort.”

Meer informatie

Noten:

1 Gartner, ‘Critical Capabilities for Enterprise Data Loss Prevention, door Brian Reed en Deborah Kish, 10 april 2017.

2 Gartner, ‘Magic Quadrant for Enterprise Data Loss Prevention’, door Brian Reed en Deborah Kish, 16 februari 2017 (Forcepoint was voorheen Websense). Volgens Gartner bieden “ ‘Leiders’ producten die geschikt zijn voor klanten van Gartner voor wat betreft middelgrote en grote implementaties. Leiders hebben een goed begrip laten zien van wat klanten nodig hebben en bieden in het algemeen complete mogelijkheden binnen drie functionele gebieden: netwerk, discovery en eindpunt. Zij bieden krachtige beheerinterfaces, sterke integratie met andere eigen producten of met oplossingen van andere leveranciers op basis van solide partnerships. Ze voorzien in ambitieuze roadmaps en maken die ook waar. Hun DLP-producten zijn bekend bij klanten en regelmatig terug te vinden op RFP-shortlists.”

Gartner beveelt geen van de leveranciers, producten of services uit zijn onderzoekspublicaties aan. Ook adviseert Gartner technologiegebruikers niet alleen de leveranciers met de hoogste scores te selecteren. De Gartner-onderzoeksrapporten geven de meningen van de Gartner-onderzoeksorganisatie weer en dienen niet beschouwd te worden als feitelijke constateringen. Gartner wijst alle garanties, expliciet of impliciet, met betrekking tot dit onderzoek af, inclusief garanties van verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

Over Forcepoint
Forcepoint behoedt gebruikers, data en netwerken voor de meest geavanceerde aanvallen: van dreigingen van binnenuit tot en met gevaren van buitenaf, en beschermt overal. Forcepoint beveiligt data in de cloud, onderweg en op kantoor, vereenvoudigt compliance en maakt het mogelijk op betere wijze beslissingen te nemen om beveiliging te stroomlijnen. Forcepoint stelt organisaties in staat zich te focussen op hun belangrijkste bedrijfsaspecten, terwijl ze routineuze beveiligingstaken automatiseren. Meer dan 20.000 organisaties wereldwijd vertrouwen op Forcepoint. Het bedrijf is gevestigd in Austin, Texas (VS), en is wereldwijd actief in sales, service, beveiligingslaboratoria en productontwikkeling. Forcepoint is een samenwerking tussen de Raytheon Company en Vista Equity Partners. Bezoek voor meer informatie www.Forcepoint.com en volg ons op Twitter @ForcepointSec.

Voor meer informatie:

Forcepoint
Julia Sørensen
julia.sorensen@forcepoint.com
+47 45688201

LVTPR
Nienke Geudeker / Edmee Verbeek
forcepointlvtpr@lvtpr.nl
030 6565 070

IT-specialist Techone legt hand op hostingprovider Mijnserver

Sharp introduceert de NU-JD440: een nieuw PV-zonnepaneel van 440 watt met half-cut-cellen

Superstrata presenteert samen met de familie Saint Exupéry de ‘Le Petit Prince’ 3D-printed kinderfiets

Barracuda breidt CloudGen WAN-service uit met personal remote access

HMD Global introduceert wereldwijde IoT- en enterprise device roaming-oplossing met centraal SIM-beheer ‘HMD Connect Pro’

Razer komt met een vloot van draadloze vlaggenschepen

Onderzoek: Tweederde van organisaties haalt geen waarde uit investering in analytics

Westcon introduceert Avaya Cloud Office ook in Nederland

ThoughtSpot komt met SaaS-oplossing om cloud datawarehouses te benutten voor search- en AI-gedreven analytics

Oude printinfrastructuur vormt obstakel voor digitale transformatie

Meer dan 300 universiteiten en opleidingen maken gebruik van Fortinet Security Academy
Intramed gaat met Marcommit in zee om zichtbaarheid te vergroten

Samen sterker! Yenlo – de integratie specialist en Fides Consultancy & Solutions – de AFAS-specialist voor migratie, integratie en functioneel beheer - bundelen krachten

Thales lanceert CipherTrust Data Security Platform

adesso brengt kennis van AI-integratie in bedrijfsvoering naar Nederlandse markt

Auto Kort gaat samenwerken met WeGo Carsharing  

Microsoft neemt ZeniMax Media en game uitgever Bethesda Softworks over voor $7,5 miljard

Veeam kondigt nieuwe competenties en beloningen aan binnen EMEA ProPartner Network om de groeiende vraag naar Cloud Data Management te ondersteunen

Ruim 70 procent overheidswebsites niet digitaal toegankelijk

ZIVVER door Gartner als representatieve leverancier gepositioneerd in de ‘2020 Market Guide for Email Security’

Over Exact & Unit4: Varen in dichte mist
Geplaatst:
Verstreken tijd: 3 jaar en 144 dagen
PR contact  

Logo LVTPR
Forcepoint contact  

Logo Forcepoint

Forcepoint sociaal  


Forcepoint tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Inuits
Logo Xinno
Logo DeSoftware-Vergelijker.nl
Logo ITchannelPRO | Districomm
Logo  Fundaments, Expert in Clouds
Logo Rubicon B.V.
Logo Winkelvrij
Logo INNOV8iON
Logo  Fundaments, Expert in Clouds
Logo Techone B.V.
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Linku
Logo SKEPP B.V.
Logo Giarte
Logo Yenlo
Logo CloudSuite B.V.
Logo Techone B.V.
Logo CapX Nederland
Logo Botz4U
Logo CapX Nederland
Logo iQibt B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Global Knowledge
Logo Boys with Brains
Logo Techone B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo Frontline Solutions
Logo CLOUDOE BV
Logo Superstrata
Logo Barracuda Networks
Logo Marcommit
Logo Thales
Logo adesso Nederland
Logo Extreme Networks
Logo Extreme Networks
Logo WorldStream
Logo NetApp
Logo Roche Diabetes Care
Logo AnylinQ
Logo devolo
Logo Criteo
Logo Workday
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 89302 persberichten
- 5797 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 8751 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nl