www.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.LVTPR.nlwww.lubbersdejong.nl
2473 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (878 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: KINXX PR

´Informatie is de kernactiviteit van succesvolle starters´

…maar ze zijn slordig met vertrouwelijkheden…

Iron Mountain onderzoekt de Waarde van Informatie voor het MKB

Rotterdam (NL), 26 april 2017 – Bedrijven jonger dan vijf jaar, schenden de vertrouwelijkheid van gevoelige informatie in de helft van de gevallen en dat is dubbel zo vaak als bij volwassen bedrijven. Dit blijkt uit recent onderzoek* door Iron Mountain, ´s werelds grootste informatiemanager, naar het informatiebeheer door en de veiligheidspraktijken bij middelgrote bedrijven. Dit terwijl voor starters informatie zó belangrijk is, dat die al ´centraal moet staan in het allereerste zakelijk model dat zij schetsen - net als hun product of de dienst, en het geld en talent dat ze zoeken.´

Uit het onderzoek onder middenbedrijven in Europa en Noord-Amerika, blijkt de slordigheid onder medewerkers bij starters de grootste informatierisico´s op te leveren. Bijna de helft (48%) van de ondervraagden geeft toe wel eens gevoeligheden open-en-bloot in het bedrijf te hebben laten slingeren; compleet te zijn kwijtgeraakt; of zelfs te hebben verloren in de openbare ruimte. Onder gevestigde bedrijven is dat maar de helft. Daar zegt een kwart (23%) dergelijke informationbeheer-fouten te hebben begaan.

Onwetendheid
Jonge bedrijven zijn ook slecht op de hoogte van de wettelijke bewaartermijnen voor bijvoorbeeld fiscale documenten, contracten en klantgegevens, en nemen daarmee informatierisico´s. Meer dan de helft (51%) denkt dossiers van personeelszaken, met privacygevoelige informatie, langer te mogen bewaren dan de geldende wettelijke termijnen. Daarmee lopen ze risico op hoge boetes en reputatieschade. Van bedrijven die langer dan 25 jaar bestaan, loopt maar 20% deze risico´s.

Bij jonge ondernemingen ligt de prioriteit bij expansie naar nieuwe markten (80%), en productontwikkeling (54%). De meerderheid (76%) heeft geen plannen voor het automatiseren van informatiebeheerprocessen, zoals bij HR – wat juist een middel is om veel beter met gevoelige persoonlijke informatie om te gaan.

Wet en Waarde
Er is over het algemeen weinig aandacht voor gegevensbeschermingsprocedures, maar ook voor het creëren van waarde uit informatie: zaken die met elkaar samenhangen. Slechts een derde (32%) van de jonkies geeft aan dat hun gegevensverwerkingsprocessen tegemoet komen aan de wettelijke vereisten. Bij ervaren bedrijven, ouder dan 25 jaar, is dat 46%. De vergelijking gaat ook op wat betreft de processen die het mogelijk maken waarde uit bedrijfsinformatie te halen: een kwart (28%) van de jongste bedrijven heeft dat op orde; twee vijfde (40%) van de ervaren bedrijven creëert waarde uit de schat aan bedrijfsinformatie. 

Bedrijfsmodel
Jeroen Strik, directeur van Iron Mountain België en Nederland, zegt: ”Starters volgen logische stappen: idee, zakelijk model, onderzoek en ontwikkeling, financiering, werving, kanaal, eerste klant, enzovoorts en ondervinden daarbij vele obstakels die geslecht moeten worden. Maar we leven in het informatietijdperk. Informatie hoort thuis in de lijn van hun bedrijfsmodel: bij productie en verkoop staat geld centraal, maar informatie hoort dat ook te staan. Dat besef en zo´n aanpak zorgt dat starters risico´s voorkomen en waarde kunnen creëren uit wat ze weten van hun markt, bedrijf en product of dienst.”

”Bij alle succesvolle starters van het laatste decennium, staat informatie altijd centraal. Informatie is vaak zelfs het basisconcept en de kern van hun dienstverlening. Starters kunnen van dat succes leren. Met informatie als onderdeel van de kernactiviteit, worden de verschillende groeifasen ook eenvoudiger: je hoeft dan niet terug te kijken op je eerste jaren, maar beschikt al over de nodige kennis voor de toekomst.”

Haal voor meer informatie en inzichten, het onderzoeksrapport ´Informatiebeheer in het MKB´ op.

* Over het onderzoek
Het onderzoek is in april en mei 2016 uitgevoerd door Opinion Matters in opdracht van Iron Mountain onder 4.600 medewerkers in bedrijven met tussen de 250 en 3000 mensen in dienst (VS: tot 5000 mensen), in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Canada en de VS. Respondenten zijn werkzaam in de productie
industrie, de techniek, het bank- en verzekeringswezen, de advocatuur, de farmacie en de energiesector, met functies bij als personeelszaken, juridische zaken, IT, directie, inkoop, verkoop, marketing, interne dienst en secretariaat - maar altijd verantwoordelijk voor informatiebeheer.


Over Iron Mountain
Iron Mountain Incorporated (NYSE: IRM) is wereldwijd toonaangevend in opslag- en informatiebeheerdiensten. Iron Mountain geniet het vertrouwen van meer dan 220.000 klanten die het bedient met een netwerk van bijna 7,9 miljoen vierkante meter vastgoed over meer dan 1400 vestigingen in 46 landen, ´om veilig te bewaren wat er werkelijk toe doet´. Iron Mountain verzorgt onder meer het beheer van (medische) gegevens, documenten en dossiers; transport en opslag van kunst; en beveiligde vernietiging en data centers-diensten. Iron Mountain zorgt daarbij voor lagere bewaarkosten, het voldoen aan wet- en regelgeving, en gegevensherstel na rampen, en maakt dat bedrijven hun informatie beter benutten. Sinds 1951 zijn er bij Iron Mountain miljarden informatiedragers in bescherming gegeven, waaronder essentiële bedrijfsdocumenten, in papieren en elektronische vorm, en medische gegevens, maar ook culturele en kunsthistorische voorwerpen. Meer informatie bieden IronMountain.be en IronMountain.nl.

Meer informatie
Iron Mountain Benelux
Jennifer Amsterdam
00 31 (653) 81 25 64

Iron Mountain EU
Phil Riley
00 32 (470) 90 19 52

PublieksWerk
Piet van Reeuwijk
00 31 (20) 486 21 39
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van Iron Mountain  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Geplaatst:
Verstreken tijd: 878 dagen
PR contact  
Logo KINXX PR
Iron Mountain contact  
Logo Iron Mountain
Iron Mountain sociaal  
Iron Mountain tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Data Matters BV
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Kopano
Logo Jet-Stream
Logo Avinty
Logo Cacholong
Logo Comarch AG
Logo Xinno
Logo Leadgate Europe
Logo NewChannel
Logo Enable-U
Logo Sooda internetbureau
Logo Click&Boat
Logo Portiva
Logo Fairbanks
Logo Keeping
Logo PQR B.V.
Logo Rittal bv
Logo Spryng
Logo CLOUDOE BV
Logo Belcentrale.nl
Logo Broad Horizon
Logo CloudSuite B.V.
Logo Medius
Logo Postex Nederland B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Curvature
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo CloudSuite B.V.
Logo NETGEAR
Logo Barracuda Networks
Logo Cegeka
Logo Poly
Logo commercetools
Logo Schneider Electric
Logo ISBW
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Interxion
Logo SAP Concur
Logo Red Hat, Inc.
Logo AvePoint
Logo Valid
Logo TomTom Telematics
Logo Descartes
 
www.marcommit.nlContentbureauwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl