Contentbureauwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nl
2474 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (914 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LVTPR

Riverbed bereikt definitieve overeenstemming over overname van netwerkleverancier Xirrus

Xirrus breidt LAN-mogelijkheden voor draadloze en vaste netwerken van Riverbed SteelConnect uit

Utrecht, 20 april 2017 – Riverbed Technology heeft definitieve overeenstemming bereikt over de overname van Xirrus, de toonaangevende leverancier van volgende-generatie wifi-netwerken. De overname van de niet-beursgenoteerde onderneming betekent een versterking van Riverbed SteelConnect, de marktleidende SD-WAN- en cloudnetwerkintegratieoplossing van Riverbed, waarin de robuuste en bewezen suite van geavanceerde, in de cloud beheerde wifi-oplossingen van Xirrus wordt geïntegreerd. Hierdoor beschikken klanten en partners over gemeenschappelijke connectiviteit en op policy’s gebaseerde orkestratie binnen het hele gedistribueerde netwerk: WAN, LAN/WLAN, datacenter en cloud. Riverbed blijft Xirrus daarnaast leveren als een stand-alone WLAN-oplossing voor de grootzakelijke markt.

“De Xirrus-overname is een strategische beslissing van Riverbed en voorziet ons van een hoogwaardige wifi-oplossing. De overname ondersteunt SteelConnect in het leveren van een hoogwaardig SD-WAN-aanbod dat onze groei in deze belangrijke markt verder zal stimuleren”, zegt Jerry M. Kennelly, Riverbed Chairman en Chief Executive Officer. “Zakelijke netwerken worden vanwege alle digitale, mobiele en cloudontwikkelingen steeds complexer en onvoorspelbaarder. IT-afdelingen hebben moeite om deze ontwikkelingen bij te benen. Vandaar dat networking opnieuw moet worden gedefinieerd. Dankzij de overname bevinden Riverbed en onze partners zich in een unieke positie om CIO’s en bedrijven te voorzien van een softwaregedefinieerde netwerkaanpak die gecentraliseerde connectiviteit en orkestratie levert binnen het gehele netwerk.”

Riverbed SteelConnect is een unieke SD-WAN-oplossing: maximale eenvoud en verbeterde flexibiliteit met een gecentraliseerd en centraal beheer voor het volledige netwerk, met op policy’s gebaseerde orkestratie en ‘one-click’-connectiviteit met Amazon Web Services (AWS) en Microsoft Azure. De oplossing biedt daarnaast uitstekende prestaties met geïntegreerde WAN-optimalisatie, netwerk- en applicatie-intelligentie, op bedrijfsprocessen gebaseerde policy’s en controle op basis van de gebruikerservaring. Door Xirrus hieraan toe te voegen, wordt het bereik van op policy’s gebaseerde orkestratie van SteelConnect verder uitgebreid.

“Een legacy-benadering van netwerkmanagement is achterhaald. De IT-afdelingen moeten verder kijken dan het beheren van individuele netwerkapparaten via CLI-commando’s en -scripts. Ze moeten zich richten op softwaregedefinieerde concepten die zijn gebaseerd op universele policy’s, automatisering en orkestratie”, zegt Paul O’Farrell, Senior Vice President van de Riverbed SteelConnect, Steelhead en SteelFusion Business Unit. “Het SteelConnect-aanbod is de eerste SD-WAN-oplossing die ervoor zorgt dat op policy’s gebaseerde orkestratie ook breder beschikbaar is binnen het gedistribueerde netwerk. Door de geavanceerde wifi-mogelijkheden van Xirrus te combineren met de intuïtieve en krachtige orkestratie van SteelConnect, breiden we het bereik van op policy’s gebaseerd netwerkmanagement verder uit.”

De Xirrus-technologie functioneert onder de meest veeleisende omstandigheden, en biedt zeer hoge prestaties met superieure dekking en security. De Xirrus-wifi-oplossingen – met high-density toegangspunten en clouddiensten – bieden naadloze connectiviteit en centraal beheer voor het gehele netwerk. Xirrus heeft oplossingen verzorgd voor tienduizenden netwerken en honderdduizenden cloudapplicaties, voor onder meer Microsoft, de Universiteit van Mississippi, de Liverpool Football Club en Paul Hastings Law Firm.

“Samen met Riverbed grijpen we de kans om ’s werelds eerste SD-WAN-oplossing te creëren die het volledige netwerk dekt”, zegt Shane Buckley, CEO van Xirrus. “De integratie van onze oplossingen combineert best-of-breed verbonden identiteits- en applicatiebeheer met unieke SD-WAN-technologieën, en voldoet daarmee aan de behoeften van het moderne cloudtijdperk. We zijn zeer verheugd om deel uit te mogen maken van de Riverbed-familie en blijven groeien in deze snel ontwikkelende, essentiële markt.”

Het nieuws van de overname is onderdeel van het succes van SteelConnect van het afgelopen jaar. In januari 2016 nam Riverbed Ocedo Networks over, een toonaangevend SD-WAN-leverancier, met als doel de oplevering van de volgende-generatie netwerkoplossingen van Riverbed te versnellen. In april 2016 werd SteelConnect gelanceerd, inclusief ‘one-click’-connectiviteit met AWS. In september 2016 kondigde Riverbed SteelConnect 2.0 aan, met veel nieuwe functies, waaronder geïntegreerd inzicht met Riverbed SteelCentral.

Aan het begin van 2017 voegde Riverbed ‘one-click-connectiviteit met Microsoft Azure, integratie met de toonaangevende WAN-optimalisatieoplossing (Riverbed SteelHead SD), en een nieuw aanbod voor grootschalige datacenterimplementaties toe. Daarnaast kondigde Orange Business Services in maart 2017 aan dat het gebruik gaat maken van SteelConnect voor een managed SD-WAN-service. Vandaag de dag heeft Riverbed meer dan 300 SD-WAN-klanten, verdeeld over verschillende industrieën, waaronder retail, productie, gezondheidszorg, professionele diensten, finance, technologie etc.

Riverbed is van plan Xirrus-oplossingen aan te bieden via zijn partnerecosysteem. De financiële details van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt. Bezoek voor meer informatie over SteelConnect- en Xirrus-oplossingen http://www.riverbed.sdwan.

Volg Riverbed:

Over Riverbed
Riverbed loopt voorop in applicatieperformanceoptimalisatie. Het bedrijf – met meer dan een miljard dollar aan jaaromzet – biedt het meest complete platform voor de Hybrid Enterprise. Dit concept zorgt ervoor dat applicaties presteren zoals verwacht, data op het juiste moment beschikbaar is en performance-issues proactief te detecteren en op te lossen zijn voordat ze de bedrijfsvoering schaden. Riverbed stelt hybride ondernemingen in staat om de applicatieprestaties te transformeren. Daardoor stijgt de medewerkersproductiviteit en is met IT de operationele flexibiliteit te vergroten. Dat zorgt voor concurrentievoordeel. Riverbed werkt voor meer dan 28.000 klanten, waarvan 97 procent deel uitmaakt van de Fortune 100 en 98 procent van de Forbes Global 100. Kijk voor meer informatie op http://www.riverbed.com.

Voor meer informatie:

LVTPR
Nienke Geudeker / Edmee Verbeek
riverbed@lvtpr.com
030 - 65 65 070

Tags bij dit bericht  
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Persberichten van maandag 21 oktober 2019  
Minkels en datacenteroperators ontwikkelen samen gloednieuw kastenplatform 'Nexpand'

Nog 2 dagen: jubileumeditie Lightspeed Connect

Conclusion Zuyd kijkt naar de toekomst tijdens ‘Limburg: Noodzaak tot Innovatie’

IFS domineert traditionele vendoren: groei licentie-inkomsten met 47 procent, netto-omzet stijgt met 23 procent

Commvault Activate maakt einde aan complexe problemen rond compliance en data governance

commercetools tekent deal van 130 miljoen euro met Insight Partners om wereldwijde groei te versnellen

HubSpot voegt LinkedIn lead gen-formulieren toe aan gratis HubSpot CRM

HPS Industrial voor zesde keer aanwezig op Machinebouw Event 2019

Bol.com stimuleert ontwikkeling medewerkers door inzet Studytube

UAntwerpen zet data science centraal op vrijdag 25 oktober
10 vragen voor het maken van de juiste keuze voor de aanschaf van een tablet voor op het werk

bGrid stelt Bart Melis aan als CEO

Veeam voor derde jaar op rij uitgeroepen tot Leader in Gartner 2019 Magic Quadrant for Data Center Backup and Recovery Solutions
Geplaatst:
Verstreken tijd: 914 dagen
PR contact  
Logo LVTPR
Riverbed contact  
Logo Riverbed
  +31 (0) 23 711 5000
  riverbed-benelux@riverbed.com
  www.riverbed.com
Riverbed sociaal  
Riverbed tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Icontact BV
Logo NewChannel
Logo PanCompany
Logo Maunt
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo NewChannel
Logo Belcentrale.nl
Logo Distology Nederland B.V.
Logo Leadgate Europe
Logo QuandaGo
Logo NewChannel
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo ZyLAB
Logo Insight
Logo Data Matters BV
Logo RoSecure
Logo RoSecure
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Belcentrale.nl
Logo Vcare connect
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo E-mergo
Logo Curvature
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Keeping
Logo PQR B.V.
Logo Minkels
Logo Lightspeed
Logo Conclusion Zuyd
Logo IFS
Logo Commvault Systems International BV
Logo commercetools
Logo HubSpot
Logo Veeam Software
Logo Nuance
Logo Cumulus Networks
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo Red Hat, Inc.
Logo SER Group
Logo Workday
Logo Workday
 
Contentbureauwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlContentbureau