www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nl
2475 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (909 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Yellow Communications

CHIREC Brussel kiest Nuance-cloudoplossing voor spraakherkenning om gebruik van EPD te vergemakkelijken

De Dragon Medical Direct-oplossing van Nuance ondersteunt het Centre Hospitalier Interrégional Edith Cavell (CHIREC) bij het gebruik van het elektronische patiëntendossier (EPD) om medische informatie efficiënter te registreren en bij de adoptie van nieuwe technologie.

Hoofddorp, 18 april 2017CHIREC en Nuance Communications Inc. maken bekend dat de Dragon Medical Direct-spraakherkenningsoplossing in de cloud met succes is geïmplementeerd op de diverse vestigingen van de Belgische ziekenhuisgroep. De keuze voor Nuance past bij de visie en strategie van het zorginstituut om het gebruik van haar elektronische patiëntendossier te vergemakkelijken en de adoptie van nieuwe technologie door met name artsen te verbeteren.

Bij het CHIREC werken 1.150artsen op vier ziekenhuislocaties, één medisch-chirurgisch dagcentrum en twee poliklinieken. Eind 2017 verhuizen de zorgactiviteiten van de Kliniek Edith Cavell en de Kliniek Park Leopold naar het nieuwe Delta-ziekenhuis in Oudergem, een van de belangrijkste verkeersknooppunten in Brussel.

Draagvlak versterken en elektronisch patiëntendossier intuïtiever maken

Het CHIREC beschikt sinds enkele jaren over een elektronisch patiëntendossier. Veel artsen namen nog steeds hun toevlucht tot de vertrouwde manier van werken op papier, mogelijk vanwege onbewust wantrouwen tegen de nieuwe technologie en onbekendheid met de gebruiksvriendelijkheid en betrouwbaarheid van veilige technologische systemen.

“Ons verzoek om medische informatie rechtstreeks in te voeren in het elektronisch patiëntendossier stuitte op enig verzet bij artsen, vooral door een gebrek aan vertrouwdheid met IT. Velen bleven er de voorkeur aan geven om hun handgeschreven notities te scannen. Die werkwijze is niet meer van deze tijd en druist in tegen het papierloos beleid van het CHIREC. We moesten een oplossing vinden”, legt Julien De Lathouwer uit, projectmanager en IT-analist bij het CHIREC.

Die oplossing zou enerzijds het probleem moeten verhelpen en anderzijds het draagvlak voor het elektronische patiëntendossier moeten versterken. Het spraakherkenningsplatform Dragon Medical Direct dat werd voorgesteld aan de artsen, werd positief ontvangen. De eerste tests leverden uitstekende resultaten op het gebied van nauwkeurigheid en snelheid. De artsen waren zeer te spreken over de gestroomlijnde workflow, het gebruiksgemak van de gebruikersinterface en de effectiviteit van de oplossing.“Mensen die niet vertrouwd waren met spraakherkenning, zijn nu enthousiaste gebruikers. Ze hebben zich verzoend met technologie”, benadrukt Julien De Lathouwer.

Medische informatie onmiddellijk beschikbaar voor andere artsen en patiënten

De spraakherkenning maakt het mogelijk om medische gegevens in realtime vast te leggen in het EPD. Die gegevens zijn vervolgens direct beschikbaar in het globale medische dossier (GMD), als dat aanwezig is. Daar kunnen de behandelend arts van de patiënt of specialisten die een therapeutische relatie hebben met de patiënt, de gegevens raadplegen. Handig voor de behandelend artsen is het feit dat ze rapporten krijgen volgens een uniform sjabloon, wat tijdwinst oplevert en meer inzicht en overzicht.

“De vraag van het CHIREC was om een oplossing voor het elektronische patiëntendossier te vinden die gebruiksvriendelijker en minder tijdrovend was. Samen met de teams van Ordiginal en Dictée-Center, sinds jaar en dag onze partners en distributeurs, hebben wij alle wensen en behoeften van het CHIREC nauwkeurig in kaart gebracht en hebben wij het zorginstituut zo efficiënt mogelijk begeleid in haar digitale transformatietraject. Wij kennen de problemen en uitdagingen waar professionals in de gezondheidszorg dagelijks mee worden geconfronteerd. Gecombineerd met de technologische expertise van alle betrokkenen heeft die kennis ons in staat gesteld om de oplossing te bieden die optimaal is afgestemd op de eisen van de CHIREC-ziekenhuisgroep”, zegt Frederik Brabant, Chief Medical Information Officer van Nuance.

Spraakherkenning in de cloud: flexibiliteit en gemak
Dragon Medical Direct is een volledig flexibele cloudoplossing die gemakkelijk en snel te implementeren is en de IT-last minimaliseert. “Belangrijke troeven zijn de centralisatie van de profielen, het vereenvoudigde licentiebeheer en het feit dat we een totaalbeeld kunnen bekijken van het gebruik van de tool. Voor projectbeheerders en IT-verantwoordelijken bij een ziekenhuisgroep zoals de onze is Dragon Medical Direct bovendien dé oplossing waarmee we het gebruik van het patiëntendossier op al onze locaties in slechts luttele minuten kunnen standaardiseren”, licht Julien De Lathouwer toe.

De positieve feedback van de eerste gebruikers en de verbeteringen die de Nuance-spraakherkenningsoplossing heeft opgeleverd, helpen om het draagvlak voor de tool te versterken bij de specialisten van het CHIREC. Dat levert uiteindelijk met name voor de patiënten voordelen op.

Over het CHIREC
Het CHIREC bestaat vandaag uit vier ziekenhuislocaties (Kliniek Edith Cavell, Kliniek Park Leopold, Kliniek Sint-Anna Sint-Remi en het ziekenhuis van Braine-l’Alleud-Waterloo), het Medisch-Chirurgisch Dagcentrum van de Basiliek en twee poliklinieken (Medisch Centrum Europa-Lambermont en City Clinic Chirec Louise). In cijfers uitgedrukt, telt de ziekenhuisgroep momenteel 1.100bedden en 4.000medewerkers, onder wie 1.150artsen.Na de verhuizing van de hospitalisatieactiviteiten van Kliniek Edith Cavell en Kliniek Park Leopold naar het nieuwe Delta-ziekenhuis in Oudergem eind 2017 zal de groep twee ziekenhuislocaties tellen in Brussel (Delta en Sint-Anna Sint-Remi) en één ziekenhuissite in Waals-Brabant (Braine-l’Alleud-Waterloo). Het Medisch-Chirurgisch Dagcentrum (Basiliek) en de vier poliklinieken (Edith Cavell, Park Leopold, Lambermont en City Clinic Chirec Louise), die allemaal in Brussel gevestigd zijn, maken het zorgaanbod compleet.

Over Nuance Communications, Inc.
Nuance Communications, Inc. (NASDAQ: NUAN) is wereldwijd een toonaangevende leverancier van spraak- en taaloplossingen voor bedrijven en consumenten. Dankzij de technologieën, toepassingen en diensten van Nuance hebben mensen eenvoudiger toegang tot informatie en kunnen ze gemakkelijker omgaan met toestellen en systemen. Elke dag werken miljoenen gebruikers en duizenden bedrijven met de beproefde oplossingen van Nuance. Ga voor meer informatie naar netherlands.nuance.com.Bijlagen
Thumbnail
5.6 MB jpg Speech in hospitalContactpersoon voor de media
EMEA-regio
Vanessa Richter
Nuance Communications
Tel.: + 32 9 2398031
E-mail: Vanessa.richter@nuance.com

Yellow Communications
Lisa Elzinga
Tel: +31 (0)23 555 34 24
E-mail: nuance@yellow-communications.com
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van Nuance  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Geplaatst:
Verstreken tijd: 909 dagen
PR contact  
Logo Yellow Communications
Nuance contact  
Logo Nuance
  Vanessa Richter
  + 32 9 2398031
  Vanessa.richter@nuance.com
  www.nuance.com/nl-nl
Nuance sociaal  
Nuance tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo PanCompany
Logo Maunt
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo NewChannel
Logo Belcentrale.nl
Logo Distology Nederland B.V.
Logo Leadgate Europe
Logo QuandaGo
Logo NewChannel
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo ZyLAB
Logo Insight
Logo Data Matters BV
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Kopano
Logo RoSecure
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Belcentrale.nl
Logo Vcare connect
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo E-mergo
Logo Curvature
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Keeping
Logo PQR B.V.
Logo Rittal bv
Logo Conscia Nederland B.V.
Logo Flanderijn
Logo Uniserver
Logo Cisco
Logo Pegasystems
Logo Databricks
Logo Workday
Logo Altares Dun & Bradstreet
Logo IFS
Logo Liquit
Logo Accenture
Logo Databricks
Logo OutSystems
Logo Arrow Electronics
Logo Visma
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlContentbureauwww.marcommit.nl