www.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
2472 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (891 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Franssen Communicatie

Complete IT monitoring voor 175 euro per maand

Centreon IMP maakt IT monitoring mogelijk voor kleine bedrijven via online abonnement

Parijs, april 2017 - Centreon een Franse leverancier van een gelijknamige open source platform voor IT operations Management (ITOM) brengt een versie uit die kleine organisaties met een gering aantal systeembeheerders de mogelijkheid biedt hun voor de bedrijfsvoering vitale IT-voorzieningen te  bewaken. Centreon IMP (Instant Monitoring Platform) is beschikbaar voor een bedrag van 175 euro per maand op basis van een online abonnement.

Centreon IMP is afgeleid van Centreon 3.4, een omvangrijk open source monitoring platform, dat  door 400 grote organisaties in Frankrijk en daarbuiten wordt toegepast.  Met naar schatting 200.000 gebruikers per dag geldt het product als een standaard binnen de monitoring markt. Bij kleine organisaties is noch de mankracht noch de expertise aanwezig om effectief de rijke functionaliteit van monitoring software te benutten. Gemiddeld telt een IT-afdeling van een klein bedrijf minder dan tien medewerkers. Echter ook kleine organisaties zijn voor hun bedrijfsvoering  sterk afhankelijk  van het correct functioneren van hun IT-voorzieningen. Systeembeheerders moeten proactief kunnen handelen om de totale uitval van IT-componenten te voorkomen. En mochten er toch storingen optreden, dan zullen ze over voldoende informatie moeten beschikken om problemen snel te verhelpen.

Centreon IMP laat zich snel en gemakkelijk implementeren binnen een klein bedrijf, waar vaak naast de fysieke infrastructuur in toenemende ook gebruik wordt gemaakt van virtuele IT-diensten, geleverd door cloud leveranciers. Centreon IMP voorziet in alle instellingsvarianten en configuratiescripts die de systeembeheerders via het scherm op een intuïtieve manier activeren. Gebaseerd op de gangbare standaarden van koppelingen en communicatieprotocollen zijn in Centreon IMP een reeks voorgeconfigureerde instructieregels voor de meest gebruikte IT-domeinen samengevat in een  catalogus van bijna 170 plugins met bijbehorende functionele pakketten. Elke plugin stelt de waarde van een IT-asset vast vanuit verschillende service controlepunten. Interpretatie van deze waarden resulteren in corresponderende indicatoren van voorgeconfigureerde templates in de pakketten. Op deze manier genereert de software binnen enkele minuten een werkende monitoring omgeving voor ruim dertig IT-domeinen. Naast online ondersteuning biedt het Centreon IMP abonnement toegang tot documentatie en bronnen uit de open source gemeenschap.

Centreon, gevestigd in Parijs, is twaalf jaar geleden opgericht door Romain Le Merlus (CIO) en Julien Mathis (CTO). Het bedrijf verleent IT monitoring diensten op basis van open source standaarden, waarmee organisaties kostbare storingen binnen hun IT-infrastructuur kunnen voorkomen. De technologie van Centreon is geïnspireerd op Nagios, een Amerikaanse open source oplossing met een omvangrijke, mondiale gebruikersgemeenschap. Vanwege de aanvullende functionaliteit, schaalbaarheid en gebruiksgemak hebben veel grote organisaties zoals Airbus, Atos, Balore, BT, Kühne Nagel, LVMH, Orange en Thales  een voorkeur voor de op commerciële basis geleverde Centreon-variant.

Voor meer informatie: www.centreon.com


Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van Centreon  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Logo Google

Logo WIBU-SYSTEMS

Logo Interxion
Logo Red Hat, Inc.

Logo AvePoint

Logo Valid

Logo PQR B.V.

Logo TomTom Telematics

Logo Descartes

Logo SAP

Logo Extreme Networks

Logo KPN

Logo SAP Concur

Logo Thuiswinkel.org

Logo Pinewood

Logo Thuiswinkel.org

Logo Conrad.nl

Logo Tableau Software

Logo Tableau Software

Logo Freshworks

Logo Freshworks
Geplaatst:
Verstreken tijd: 891 dagen
PR contact  
Logo Franssen Communicatie
Centreon contact  
Logo Centreon
  +33 1 49 69 97 12
  www.centreon.com
Centreon sociaal  
Centreon tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Data Matters BV
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Kopano
Logo Jet-Stream
Logo Avinty
Logo Cacholong
Logo Comarch AG
Logo Xinno
Logo Leadgate Europe
Logo NewChannel
Logo Enable-U
Logo Sooda internetbureau
Logo Click&Boat
Logo Portiva
Logo Fairbanks
Logo PQR B.V.
Logo Rittal bv
Logo Spryng
Logo CLOUDOE BV
Logo Belcentrale.nl
Logo Broad Horizon
Logo CloudSuite B.V.
Logo Medius
Logo Postex Nederland B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Curvature
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo CloudSuite B.V.
Logo Rittal bv
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Interxion
Logo Red Hat, Inc.
Logo AvePoint
Logo Valid
Logo TomTom Telematics
Logo Descartes
Logo SAP
Logo Extreme Networks
Logo Mindbreeze GmbH
Logo Mindbreeze GmbH
Logo Unisys
Logo ZyXEL
Logo NetApp
Logo Visma | Raet
 
www.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlContentbureau