Fortinet optimaliseert het overzicht, automatisering en beheer van Security Fabric voor alle Cloud omgevingen

De lancering van FortiCASB, een nieuwe cloud access security broker (CASB)-dienst, biedt grote bedrijven en service providers beter beheer van de toegang tot de cloud

Utrecht, 13 april 2017, Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in krachtig presterende oplossingen voor cyberbeveiliging, maakt bekend dat het de prestaties, het overzicht, de automatiseringsmogelijkheden en beheerfunctionaliteit van de Fortinet Security Fabric heeft verbeterd voor cloud-omgevingen in alle soorten en maten. Dit geldt van private en publieke clouds tot Infrastructure-as-a-Service (IaaS)-omgevingen en Software-as-a-Service (SaaS)-omgevingen. De gevirtualiseerde FortiGate-appliances zijn uitgebreid met uiterst schaalbare en krachtig presterende beveiliging voor complete private en publieke clouds. Ook is het voor bedrijven mogelijk om de oplossingen van Fortinet on demand afnemen op basis van een ‘pay as you go’-model via de Microsoft Azure Marketplace. 
  • FortiGate optimaliseert de automatisering van de beveiliging van publieke clouds door door verbeterde zelfschalende en orchestration-mogelijkheden naar workloads in AWS te brengen. Deze mogelijkheden zijn zowel on demand als op basis van een een bring your own license (BYOL)-model beschikbaar.
  • Het nieuwe ‘pay as you go’ licentieprogramma Fortinet VM On-Demand voor cloud providers en MSSP’s biedt eindklanten flexibele tarieven en automatiseringsmogelijkheden.
  • FortiCASB is een nieuwe cloud access security broker (CASB)-dienst voor het beheer van de toegang tot de cloud. De oplossing biedt overzicht en grip op de toegang van gebruikers binnen en buiten het bedrijfsnetwerk tot Office 365 en andere SaaS-oplossingen.
Het aanvalsoppervlak verkleinen van het IoT tot de cloud door overzicht en controle
Volgens een recente enquête van ESG Research heeft 62% van alle beveiligingsprofessionals er moeite mee om in de cloud voor dezelfde mate van overzicht op workloads te zorgen als binnen hun fysieke netwerken. 56% zegt dat hun huidige activiteiten en processen op het gebied van netwerkbeveiliging niet resulteren in het niveau van automatisering en orchestration waar de cloud om vraagt. Om te kunnen profiteren van de schaalbaarheid, veerkracht en efficiëntie van de cloud moeten de data en beveiligingscomponenten binnen alle omgevingen worden geïntegreerd, zichtbaar gemaakt en in staat zijn om bedreigingsinformatie uit te wisselen voor het automatiseren van de beveiliging.

Fortinet heeft de kernmogelijkheden van zijn Security Fabric-architectuur uitgebreid om bedrijven te helpen om binnen cloud-omgevingen hetzelfde niveau van cyberbeveiliging en bedreigingsintelligentie te realiseren als binnen hun fysieke netwerken. De nieuwe verbeteringen, die deel uitmaken van FortiOS 5.6 software, bieden bedrijven en dienstverleners flexibele en integrale beveiliging van hun cloud-omgevingen: 
  • Beveiligingsprestaties voor private en publieke clouds: FortiGate, de gevirtualiseerde appliance van Fortinet, is op diverse punten verbeterd om robuuste beveiligingsprestaties naar complete en publieke clouds te brengen. De virtuele machines van FortiGate bieden nu een tot drie keer hogere doorvoersnelheid per core. Gebruikers kunnen de capaciteit uitbreiden met 16, 32 of meer CPU-cores binnen één VM. FortiGate biedt ‘s werelds snelste VM-prestaties (tot 132 Gbps) op basis van zes cores indien het proces wordt versneld met behulp van Fortinet Security Processing Units (SPU’s). Nieuwe, voordelig geprijsde oplossingen bieden daarnaast de mogelijkheid van kostenbesparingen van 20-30% met behoud van de verbeterde VM-prestaties.
  • Automatisering van de beveiliging van publieke clouds: Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun ICT-infrastructuur onder te brengen in de cloud. On demand gebruiksmodellen bieden hen daarbij de mogelijkheid om over te stappen van een CapEx-model naar een OpEx-model. Op deze manier houden ze meer geld over voor strategische investeringen in hun zakelijke kernactiviteiten en krijgen ze meer grip op hun cloud-infrastructuur. De gevirtualiseerde oplossingen die deel uitmaken van de Fortinet Security Fabric bieden integrale bescherming van content en netwerken en zijn nu on demand verkrijgbaar via de Azure Marketplace. Daarnaast biedt Fortinet oplossingen met verbeterde zelfschalende mogelijkheden en orchestration aan voor AWS. Deze zijn zowel on demand als op basis van een BYOL-model beschikbaar. Dit draagt bij aan een flexibel beheer van workloads en geautomatiseerde beveiligingscapaciteit die naar wens kan worden opgeschaald of teruggebracht.
  • VM On-Demand biedt cloud providers ‘pay as you go’-verbruiksmeting: Het nieuwe VM On-Demand-programma van Fortinet biedt cloud providers en MSSP’s een kant-en-klaar platform voor het inrichten en aanbieden van VM’s waarmee zij hun klanten on demand tarieven en automatiseringsmogelijkheden kunnen aanbieden op een vergelijkbare manier als grote aanbieders van publieke clouds dat doen. Het platform biedt ondersteuning voor ‘pay as you go’-modellen met verbruiksmeting op basis van uren of volume en biedt ondersteuning voor NFV orchestration ten behoeve van MSSP’s. In combinatie met FortiHypervisor biedt het VM On-Demand-programma cloud providers die managed security- en SD-WAN-diensten willen aanbieden een uiterst brede keuze uit fysieke, virtuele en hybride customer premise equipment (CPE)-vormfactoren.
  • Een nieuwe oplossing voor de beveiliging van cloud-applicaties met FortiCASB: Fortinet introduceert een nieuwe, op API’s gebaseerde dienst genaamd FortiCASB. Deze stelt ICT-afdelingen in staat om het overzicht te behouden op de beveiliging van de toegang van gebruikers binnen en buiten het bedrijfsnetwerk tot populaire SaaS-applicaties zoals Office 365. FortiCASB beschermt data binnen SaaS-omgevingen tegen cyberbedreigingen en voorziet in compliance- en audit-tools die een verbeterde grip op SaaS-oplossingen bieden. FortiCASB is beschikbaar aan het eind van het tweede kwartaal in 2017.
Vincent Zeebregts, Country Manager Fortinet Nederland: “Veel bedrijven zijn bezig met het inrichten van een flexibele en schaalbare ICT-infrastructuur met behulp van private en publieke clouds. Deze omgevingen vragen om krachtige en consistente beveiliging. Fortinet heeft zijn Security Fabric uitgebreid met verbeterde beveiligingsmogelijkheden voor private clouds, Infrastructure-as-a-Service (IaaS)-omgevingen en Software-as-a-Service (SaaS)-omgevingen. Dit omvat onder meer verbeterde schaalbaarheid, nieuwe beveiligingsmogelijkheden voor publieke clouds en een nieuwe CASB-oplossing die optimale beveiliging en overzicht voor complete SaaS-omgevingen biedt.”

Over Fortinet
Fortinet (NASDAQ: FTNT) beschermt ’s werelds grootste ondernemingen, internetproviders en overheidsorganisaties. Het biedt intelligente, naadloze bescherming van hun groeiende aanvalsoppervlak en stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die aan hun grenzenloze netwerk worden gesteld, nu en in de toekomst. Alleen de Fortinet Security Fabric-architectuur is in staat om compromisloze beveiliging te bieden als oplossing voor de meest prangende uitdagingen op beveiligingsgebied, of het nu gaat om mobiele, netwerk-, applicatie- of cloud-omgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 300.000 klanten vertrouwen op Fortinet voor effectieve bescherming van hun organisatie. Kom meer te weten op http://www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

[Noot voor de redactie, niet voor publicatie]
Meer informatie kunt u opvragen bij:

Karianne Hoekstra
Zeekhoe Communicatie
M. +31 (0)6-460 80656
E. karianne@zeekhoe.nl
www.zeekhoe.nl