www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.com
2503 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (3 jaar en 122 dagen geleden)
Bedrijf:

Qmatic & Decos zetten robots in om Customer Journey gemeentehuis naar hoger plan te brengen

Katwijk – 6 april 2017 – Qmatic de wereldwijde marktleider in Customer Journey Management technologie en Decos, specialist in efficiënt en digitaal samenwerken, hebben de handen ineengeslagen om de customer experience voor hun klanten, waaronder gemeenten, verder te verbeteren. Pepper, de op een mens lijkende robot die met burgers het gesprek aan kan gaan, speelt hierbij een belangrijke rol.

Customer Journey
Voor het vernieuwen van je rijbewijs, het aanvragen van een nieuw paspoort of het aangeven van je pasgeboren baby moet je naar het gemeentehuis. Een afspraak kun je maken via een formulier op de website van de gemeente of telefonisch. Er wordt dan een afspraak gepland in het klantcontactsysteem van de gemeente. Door de integratie met het Customer Journey Management platform Orchestra weten gemeenten direct wie, hoe laat een afspraak heeft en kunnen zodoende de juiste medewerker aan de afspraak koppelen.

Dit is ook een uitgelezen moment om robot Pepper in te zetten als host, om burgers te verwelkomen, naar de juiste plek te begeleiden en/of informatie te geven over de documenten die nodig zijn om bijvoorbeeld het rijbewijs te verlengen. Zo worden burgers in een steeds verder digitaliserende wereld op een moderne en persoonlijke manier welkom geheten.

Renze de Ruiter, algemeen directeur Qmatic Benelux: “Digitalisering heeft impact op de klantrelatie. Als technologiebedrijf streven we naar optimalisering van de gehele Customer Journey, waaronder het klantgeleidingsproces. Robots bieden hierin veel toegevoegde waarde zonder de impact van een extra personeelslid.

Pepper
Pepper is een op een mens lijkende robot die meerdere talen spreekt, waaronder Nederlands. Ze kan geluid lokaliseren, is uitgerust met een 3D-camera en 2 HD-camera’s waardoor ze emoties kan herkennen. Met Pepper is het heel makkelijk om je vraag te stellen. Daarbij spreekt Pepper 21 talen wat ook heel handig kan zijn bij burgers die minder goed Nederlands spreken. Kortom: Pepper is een prima aanwinst voor elk gemeentehuis!

Roel Noort, Chief Innovation Officer:“Pepper zorgt voor een interactief en persoonlijk ontvangst. Ze is onderdeel van het team van ambtenaren en zorgt ervoor dat je als burger direct goed geholpen wordt.“

NVVB Congres
Op 12 en 13 april staan Qmatic en Decos op het NVVB Congres. Bent u benieuwd naar the next step op het gebied van publieksdienstverlening? Bezoek dan stand nr. 31 en maak kennis met Pepper!

Over Qmatic
Qmatic Group is marktleider in technologische Customer Journey Management oplossingen. Al meer dan 30 jaar levert Qmatic een bijdrage in het creëren van innovatieve Customer Experiences bij publieke en private organisaties waarbij de software en hardware zorgen voor een naadloze aansluiting tussen online en on-site processen. Qmatics geïntegreerde enterprise platform en hun analyses geven inzicht in de mogelijkheden tot het verbeteren van klantinteractie, informatievoorziening en het optimaliseren van personeel- en resourceplanning. Elk jaar verzorgt Qmatic 1,8 miljard customer journeys in meer dan 120 landen. Qmatic heeft haar hoofdkantoor in Zweden en wordt wereldwijd vertegenwoordigd door een breed netwerk van dochterondernemingen en partners.
www.qmatic.com/nl
We keep the World in Go!

Over Decos
Decos is een IT-bedrijf met een focus op oplossingen voor efficiënt en digitaal samenwerken: de mens staat bij Decos altijd centraal. Met haar technologie en visie haalt Decos de toekomst naar het nu en stelt zij organisaties in staat te transformeren in het bedrijf van morgen. Decos is het eerste bedrijf in Nederland dat volledig papierloos werkt. Bij Decos rijden al 3 jaar robots rond om bezoekers te ontvangen. Meer informatie: www.decos.com.
Laatste van Qmatic  
Erasmus MC en Qmatic breiden partnerschap verder uit

Customer experience ‘differentiator’ in nieuwe XXL-winkels van Coolblue

Hoe creëert u een succesvolle customer journey – survival guide op basis van 2 miljard ervaringen
Geplaatst:
Verstreken tijd: 3 jaar en 122 dagen
Qmatic contact  

Logo Qmatic

  +31 (0)714023344
  info.nl@qmatic.com
  www.qmatic.nl
Qmatic sociaal  


Qmatic tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo SKEPP B.V.
Logo Giarte
Logo Pegamento
Logo BitcoinKoers.com
Logo Make Media Great Again (MMGA)
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Data Matters BV
Logo Claim24
Logo Inserve
Logo Distology Nederland B.V.
Logo ID Control
Logo Korton Group
Logo QuandaGo
Logo Relined Fiber Network
Logo Avinty (GGZ)
Logo Curvature
Logo Spryng
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PayIBAN BV
Logo Yenlo
Logo PlanMen
Logo Guardian360 bv
Logo Frontline Solutions
Logo Boys with Brains
Logo Broad Horizon
Logo Unexus B.V.
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.
Logo Extreme Networks
Logo PEAK-IT
Logo Curvature
Logo Online Academy
Logo Netskope
Logo Zoom
Logo Arrow Electronics
Logo Ivanti
Logo Greenhouse Datacenters
Logo Youfone
Logo BPSolutions BV
Logo Conclusion Zuyd
Logo Thinkwise
Logo Ivanti
Logo Sitecore
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88993 persberichten
- 5760 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8527 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.nlContentbureau