SER ‘Sterke Speler’ bij ECM leveranciers

SER erkend in onafhankelijk onderzoek naar ECM - Transactional Content Services en ECM - Business Content Services

Amsterdam, 7 april 2017 -- De SER Group meldt dat Forrester Research in zijn Waves voor ECM Transactional Content Services* en ECM Business Content Services** SER heeft bestempeld als een ‘Sterke Speler’. SER is de enige leverancier van Duitse herkomst die is opgenomen in beide internationaal erkende ECM Waves onderzoeken van Forrester. In beide onderzoeken schrijft Forrester dat de "SER Group een stevige positie in Europa inneemt met een toenemende aanwezigheid wereldwijd”.

Forrester publiceerde twee ECM Waves die het volledige terrein beslaan van oplossingen op het gebied van zakelijk contentbeheer. Naast een uitgebreid  leveranciers- en productoverzicht, gaven klanten ook een tevredenheidsscore op basis van verschillende criteria. De Doxis4 iECM-serie behaalde in beide Forrester Waves de hoogste score op het gebied van schaalbaarheid, integratie en interoperabiliteit. In de categorie ‘Huidig Aanbod’ noteerde  Doxis4 in beide Waves een vijfde plaats.

"De vermelding in deze twee Forrester Waves™, samen met onze positionering in de Gartner Magic Quadrant voor ECM, laat zien dat onze Doxis4 iECM-serie een van de beste ECM-oplossingen is op het gebied van technologie en toepassing", aldus Moras Rhlid, Managing Director van SER Solutions International.

Forrester Wave™: ECM – Transactional Content Services
Diensten voor Transactionele Content focussen zich op grootschalige klantgerichte processen. Omvangrijke processen zoals accounts payable en klantenclaims zijn belangrijk. De kerntaken bestaan uit multichannel vastlegging (capture), e-formulieren en Business Process Management (BPM). In deze Wave stelt Forrester dat het "Doxis4 platform een solide reeks toepassingen biedt voor fundamenteel bibliotheek- en procesbeheer van miljoenen documenten die voldoen aan de behoeften van de klant."
SER biedt hoogwaardige diensten voor afhandeling van content, processen en procedures voor een uniform metadata beheer op een geïntegreerd technologisch platform. Bovendien is volgens het onderzoek "data-archivering een  van de hoofdkenmerken met integratie­mogelijkheden naar bedrijfsapplicaties zoals SAP".  Daarnaast vermeldt het onderzoek dat "klanten hoge tevredenheidsscores aangeven voor zoeken en BPM."

Forrester Wave™: ECM – Business Content Services
Ook presteert Doxis4 sterk in de Forrester Wave™ voor ECM – Business Content Services en wordt omschreven als een toepassing "met geïntegreerde mogelijkheden voor beheer van inhoud, processen en procedures op basis van nauwe samenwerking, bestandsuitwisseling en projectgebaseerde teamlocaties." Deze Forrester Wave™ omvat ook criteria voor documentbeheer, workflow en/of documentroutering, eDiscovery en onderzoek, bestandsynchronisatie en delen, samenwerking en projectondersteuning op afdelingsniveau. "Al deze specificaties zijn geïntegreerd in de Doxis4 iRoom, een  state-of-the-art oplossing voor samenwerking in virtuele projectruimten", resumeert Rhlid. Volgens het onderzoek "rapporteren gebruikers een relatief grote mate van tevredenheid over metadata, zoeken en mogelijkheden voor documentbeheer."

"Ik vind dat Forrester onze toekomstgerichte ontwikkelingen heeft onderkend", stelt Rhlid, "en dit is een flinke opsteker voor zowel SER als onze klanten."

Aanvullende informatie over de Forrester Waves™
De Forrester Waves™ voor zakelijk contentbeheer biedt een overzicht van de belangrijkste leveranciers en systemen in de markt.  Beide Waves brengen fundamentele ECM-functionaliteiten en -diensten in kaart, naast gebruikersacceptatie, strategie en marktpresentatie.

Beide Waves baseren zich op dezelfde structurele opslagvoorzieningen zoals versiebeheer en toegangscontrole, levenscyclusbeheer, metadata en zoekfuncties. SER denkt dat nieuwe basisvoorzieningen zoals analyse, mobiele app toepassingen, flexibele interface ontwerptools en API´s en diensten steeds belangrijker worden.

- # - # - # -
 
*The Forrester Wave™: Enterprise Content Management — Transactional Content Services, Q2 2017 Our Evaluation Of 13 Vendors In A Market In Transition by Cheryl McKinnon with Alex Cullen, Alex Kramer, and Sam Bartlett, April 5, 2017

Login or payment required
  

**The Forrester Wave™: Enterprise Content Management — Business Content Services, Q2 2017 Our Evaluation Of 15 Vendors In A Market In Transition, April 5, 2017 by Cheryl McKinnon with Alex Cullen, Madeline King, Sam Bartlett  
Login or payment required  

Over SER Group
SER is Europa's grootste leverancier van complete Enterprise Content Management-oplossingen voor informatielogistiek en de digitale werkplek. Met de toonaangevende Doxis4 iECM omgeving heeft SER de afgelopen 30 jaar nieuwe standaarden gezet in de ontwikkeling van content managementsoftware (CRM). Meer dan een miljoen tevreden gebruikers vertrouwen wereldwijd op onze gebruiksvriendelijke, rendement verhogende oplossingen op het gebied van informatie. Het geïntegreerde ECM en BPM (business process management) platform integreert naadloos content en procedures. SER´s ECM Excellence verenigt visie, enthousiasme, ervaring, inzicht en deskundigheid van ons team van meer dan 550 medewerkers.

Met vestigingen in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, de Benelux, Frankrijk, Spanje, Polen, Rusland, het Verenigd Koninkrijk en China, bieden we onze klanten gelokaliseerde producten en diensten die zijn afgestemd op hun behoeften. Een internationaal netwerk van professionele zakenpartners biedt ondersteuning op andere locaties.
Meer informatie: www.ser-solutions.nl   

Gartner disclaimer:
Gartner does not endorse any vendor, product or service depicted in its research publications, and does not advise technology users to select only those vendors with the highest ratings or other designation. Gartner research publications consist of the opinions of Gartner's research organization and should not be construed as statements of fact. Gartner disclaims all warranties, expressed or implied, with respect to this research, including any warranties of merchantability or fitness for a particular purpose.

Noot voor de redactie:
Voor redactionele informatie kunt u contact opnemen met Influx PR, Jakob Brons, telefoon: 055 3663034 of e-mail: ser@influx-pr.com