Datum: (458 dagen oud)
Bedrijf:
PR: LVTPR

Verkiezingen 2017: Start-ups zijn meest tevreden over uitslagAmsterdam, 24 maart 2017 – Een week nadat het overgrote deel van Nederland naar de stembussen is gegaan, is het tijd om de mening van ondernemers te peilen. Wat blijkt? Van de Nederlandse ondernemers zijn vooral de eigenaren van start-ups tevreden over de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen: 60 procent is (zeer) tevreden met de uitslag. Van deze groep verwacht slechts een kwart dat de regeldruk voor het bedrijf gaat toenemen in de komende kabinetsperiode. Dit wordt duidelijk uit onafhankelijk onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Teamleader, onder Nederlandse mkb’ers. Op de dag na de verkiezingen, donderdag 16 maart, zijn 251 ondernemers ondervraagd over de verkiezingsuitslag.

In tegenstelling tot start-ups zijn scale-ups een stuk minder positief, slechts 39 procent was (zeer) tevreden met de verkiezingsuitslag. Scale-ups bestaan tussen de 3 en 5 jaar en hebben een minimale groei van 20 procent in werknemers of omzet. Zij zijn tevens de grootste groep die bezorgd is over de toenemende regeldruk (41%).

Ook ervaren ondernemingen (bestaan 5 jaar of langer) zijn ondervraagd. Deze ondernemers zijn gematigder als het gaat om de uitslag. De helft van hen geeft aan (zeer) tevreden te zijn met de verkiezingsuitslag.

Investeringsklimaat
Ten slotte heeft Teamleader ook onderzoek gedaan naar de verwachtingen van ondernemers als het gaat om het investeringsklimaat. Bijna een op de vijf mkb’ers denkt dat verkiezingsuitslag een negatief effect heeft op hun investeringsvermogen (19%), 43 procent denkt van niet en 38 procent is neutraal.

“Het reduceren van de regeldruk voor ondernemers was de laatste weken een hot topic”, zegt Rob Klijsen, Country Manager bij Teamleader Nederland. “Sterker nog, het was een belangrijk thema tijdens de campagnes van politieke partijen. Terecht, want ondernemers willen het allerliefst bezig zijn met hun core business. Mkb’ers bloeien en groeien als ze bezig zijn met de innovatie en ontwikkeling van hun bedrijf en dat gaat alleen als zij zo veel mogelijk ontzorgd worden. Niet alleen op het gebied van regels, maar ook als het bijvoorbeeld gaat om administratie en personeelszaken. Nederlandse ondernemers – jong of ervaren – zijn lekker bezig. En dat moet voorlopig ook zo blijven!”

-------

Over Teamleader
Teamleader is een SaaS-oplossing voor sales, projectmanagement, urenregistratie en facturatie. Het stroomlijnt het hele proces vanaf de eerste lead tot het innen van betalingen. Teamleader wordt gerund door CEO Jeroen de Wit en co-founder Mathias de Loore. Samen delen ze de ambitie om mkb’ers te helpen hun processen te verbeteren. Door open en transparante bedrijfsvoering met de klant is Teamleader constant bezig om de service te verbeteren. Mkb’ers hebben de potentie om slimmer te werken als het platform dat zij gebruiken goed functioneert. Teamleader is actief in West-Europa, in de DACH-regio en in Zuid-Europa. In Nederland staat Rob Klijsen aan het roer van het Amsterdamse kantoor.

Teamleader op: Twitter | Facebook | LinkedIn

Meer informatie: www.teamleader.nl

Meer informatie
Marcommit
Lisanne van der Drift
035-5822730 of 06-57552986
teamleader@marcommit.nl