Eerste diabetespatiënten in Nederland krijgen onderhuidse langetermijn glucosesensor

Roche Diabetes Care maakt Eversense® CGM systeem beschikbaar

Almere, 14 maart 2017 – Afgelopen week is bij drie mensen met diabetes voor het eerst in Nederland de Eversense onderhuidse glucosesensor geïmplanteerd. Het nieuwe Eversense CGM systeem is op dit moment de enige implanteerbare sensor die continu glucose meet (CGM). De sensor meet tot 90 dagen lang glucosewaarden. Het systeem wordt in eerste instantie in twee behandelcentra aan een klein aantal mensen met diabetes aangeboden. Het Eversense CGM systeem wordt in Nederland op de markt gebracht door Roche Diabetes Care.

Donderdag 9 maart is in Nederland de sensor met een kleine ingreep onder de huid van de bovenarm bij de drie patiënten ingebracht. De sensor communiceert met een oplaadbare en afneembare zender die op de bovenarm wordt gedragen. Glucosegegevens en -trends zijn af te lezen met behulp van de Eversense app op een smartphone. Daarnaast geven zowel de zender als de smartphone app een signaal af wanneer de glucosespiegel te hoog of te laag is. Dankzij deze mogelijkheden hebben mensen met diabetes 24 uur per dag realtime inzicht in de glucosespiegel en kunnen o.a. nachtelijke hypo’s beter worden herkend.

Het Eversense CGM systeem van Senseonics biedt tot 90 dagen inzicht in glucosewaarden, zonder de noodzaak om de sensor wekelijks te vervangen of om een extra ontvanger te gebruiken. Ter vergelijking: de niet-implanteerbare CGM systemen die momenteel op de markt zijn, kunnen 7 dagen controleren. Continue glucosemonitoring helpt mensen met diabetes om beter en met meer zelfvertrouwen om te gaan met hun diabetes. Het unieke onderhuidse Eversense CGM systeem geeft ze bovendien meer flexibiliteit en discretie.

##

Alle handelsmerken die in dit bericht zijn gebruikt of genoemd zijn juridisch beschermd.

Over CGM
De continue controle van glucose wordt als een van de belangrijkste doorbraken in diabetesmanagement gezien van de afgelopen jaren. Mensen met diabetes die insuline gebruiken, krijgen hiermee belangrijke aanvullende informatie, waarmee zij tot een optimale glykemische regulering kunnen komen en waardoor ook het risico op zowel ernstige hypo- en hyperglykemie kan worden verkleind. CGM systemen lezen regelmatig de glucosespiegel via een kleine sensor die onder de huid wordt ingebracht en die de glucose meet in het interstitieel vocht. Het voordeel van CGM is dat het gedurende de dag realtime praktisch inzicht geeft in patronen en trends in de glucosespiegel. CGM systemen kunnen zo worden geprogrammeerd dat de gebruiker wordt gewaarschuwd als zijn/haar glucosespiegel te laag of te hoog is.

Over Roche
Roche is een wereldwijde pionier in farmaceutische producten en diagnostica gericht op vooruitstrevende wetenschappelijke ontwikkelingen om het leven van mensen te verbeteren. De gecombineerde kracht van farma en diagnostica hebben Roche de leider in gepersonaliseerde gezondheidszorg gemaakt – een strategie die gericht is op het vinden van de juiste behandeling voor elke patiënt op de best mogelijke manier.

Roche is ’s wereld grootste biotech bedrijf, met werkelijk gedifferentieerde medicijnen voor oncologie, immunologie, infectieziekten, oogheelkunde en ziekten van het centrale zenuwstelsel. Roche is ook wereldleider in vitro diagnostiek en weefsel gebaseerde kankerdiagnostiek en een koploper in diabetes management.

Roche (opgericht in 1896) blijft zoeken naar manieren om ziekten te voorkomen, diagnosticeren en behandelen en levert een duurzame bijdrage aan de samenleving. Roche heeft ook als doel om de toegang tot medische innovaties voor de patiënt te verbeteren door samen te werken met alle betrokken partijen. Negenentwintig medicijnen van Roche zijn opgenomen in de ‘Model List of Essential Medicines’ van de World Health Organisation, waaronder levensreddende antibiotica, middelen tegen malaria en kanker medicijnen. Roche is voor het achtste jaar op rij door de Dow Jones Sustainability Index (DJSI) erkend als groepsleider in duurzaamheid binnen de farmaceutische, biotechnologie & life sciences industrie.

De Roche Groep, met hoofdkwartier in Basel, Zwitserland, is actief in meer dan 100 landen en in 2016 werkten er meer dan 94.000 mensen wereldwijd. In 2016 heeft Roche 9,9 miljard geïnvesteerd in R&D. Genentech, in de Verenigde Staten, is volledig in handen van de Roche Groep. Roche is meerderheids-aandeelhouder in Chugai Pharmaceutical, Japan. Kijk voor meer informatie op www.roche.nl.

Over Roche Diabetes Care
Roche Diabetes Care is een pionier in de ontwikkeling van bloedglucosemeters en een wereldleider op het gebied van diabetes management systemen en services. Het merk Accu-Chek is al meer dan 40 jaar toegewijd aan het in staat stellen van mensen met diabetes om een zo normaal en actief mogelijk leven te leiden en zorgverleners zo goed mogelijk te ondersteunen bij de zorg aan hun patiënten. Vandaag de dag biedt het Accu-Chek portfolio mensen met diabetes en hun zorgverleners innovatieve producten en impactvolle oplossingen voor gemakkelijk, efficiënt en effectief diabetes management. Het omvat bloedglucosemeters, insulinepompen, prikpennen, datamanagement en educatieprogramma’s die bijdragen aan een verbeterde medische uitkomst. Roche Diabetes Care maakt deel uit van Roche Diagnostics, gevestigd in Basel, Zwitserland. Kijk voor meer informatie op www.accu-chek.nl.Voor meer persinformatie
Yellow Communications
Marjolein Jonker
tel: +31 (0)23 555 34 24
e-mail: rochediabetescare@yellow-communications.comof marjolein@yellow-communications.com

of

Roche Diabetes Care Nederland B.V.
Marianne van Gool
tel: 06 51918614
e-mail: marianne.van_gool@roche.com