Plantronics BackBeat PRO 2 wint prestigieuze iF Design Award

Hoofddorp, 13 maart 2017 – Plantronics (NYSE: PLT), een pionier in audio- en draagbare technologie, kondigt vandaag aan dat de jury van het International Forum Design (iF) de Plantronics BackBeat PRO 2 draadloze hoofdtelefoon heeft uitgeroepen tot winnaar van de prestigieuze 2017 Product Design award in de categorie audio. Het is dankzij deze uitreiking het 10e opeenvolgende jaar dat Plantronics een prijs voor excellent design ontvangt van de iF International Forum Design Gmbh- organisatie. Eerder winnaars uit de Plantronics BackBeat-familie van draadloze stereoproducten waren de BackBeat SENSEBackBeat FIT en BackBeat PRO.

De iF Design Awards zijn in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een internationaal erkend keurmerk voor excellent design. De internationale jury van dit jaar beoordeelde 5.500 inzendingen uit 59 landen om te bepalen wie de felbegeerde onderscheiding zou ontvangen. De producten zijn onder andere beoordeeld op innovatie, functionaliteit, kwaliteit van ontwerp, materiaal, ergonomie en milieuvriendelijkheid.

“Bij Plantronics zijn we trots op de kwaliteit, het onderzoek en de testen die gepaard gaan met het ontwerpen van onze audio-oplossingen om mensen de best mogelijke ervaringen te kunnen bieden. Dat is de kern van ons merk, en het drijft ons in alles wat we doen”, vertelt Darrin Caddes, vice president of corporate design van Plantronics. “Met de BackBeat PRO 2 wilden we een premium headset creëren die een nieuw niveau van audiokwaliteit, comfort en design biedt. Zo willen we nog meer consumenten aanmoedigen om de draad door te knippen en hun audio-ervaring draadloos te maken. Daarom zijn we enorm trots op de tiende onderscheiding van het International Forum Design, die we ditmaal voor de BackBeat PRO 2 hebben gewonnen, aangezien deze prijs de hoogste mogelijke waardering in onze branche is.”

BackBeat PRO 2
Dankzij een luisterervaring van hoge kwaliteit kun je met de BackBeat PRO 2 op ieder moment aan een lawaaierige omgeving ontsnappen. Met de direct in te schakelen active noise cancellation(ANC) kun je achtergrondgeluiden tot een minimum wegfilteren wanneer je behoefte hebt aan concentratie op het werk, of onderweg. Wil je de omgevingsgeluiden of gesprekken wel horen, dan schakel je eenvoudig over naar de open-luistermodus zonder de hoofdtelefoon af te hoeven zetten.

Met klasse 1 Bluetooth® levert de BackBeat PRO 2 een indrukwekkende overbrugging van 100 meter, mits verbonden met een klasse 1 Bluetooth-apparaat: het hoogst haalbare in draadloze vrijheid. Plantronics smart power management-technologie levert tot 24 uur continue luistertijd met één keer volledig opladen, tot 21 dagen standby-tijd, en tot zes maanden DeepSleep hibernationwanneer de headset onbedoeld is aangelaten.  

Andere stereo-bluetooth-hoofdtelefoons in de BackBeat-familie:
  • De BackBeat FIT, een waterproof[1] en zweetbestendige draadloze sporthoofdtelefoon met IP57 rating, die een uniek, op veiligheid gericht ontwerp met een stabiele pasvorm biedt, ongeacht het niveau van de sportactiviteit.
  • De BackBeat GO 3, draadloze stereo-oordopjes die vanaf de tekentafel zijn ontworpen om levendige, hoge resolutie audio te leveren.
  • De BackBeat SENSE, een slimme on-ear draadloze hoofdtelefoon met sensortechnologie.
  • De BackBeat 100, een hybride draadloze nekband-hoofdtelefoon met een ultralicht ontwerp voor eenvoudig gebruik de hele dag door.

Elk BackBeat-product biedt de mogelijkheid om zowel te bellen als van muziek te genieten met een kwaliteit die gebruikers van Plantronics gewend zijn.

Over de iF Design Awards
Gedurende de afgelopen zestig jaar is de iF DESIGN AWARD erkend als een kwaliteits-scheidsrechter voor exceptioneel ontwerp. Het iF-label staat wereldwijd bekend om zijn uitstekende design service, en de iF Design Award is een van de belangrijkste designprijzen ter wereld. Inzendingen worden bekroond in de volgende disciplines: Product, Verpakking, Communicatie en Service Design, Architectuur en Interieur Architectuur, en Professionele Concepten. Alle prijswinnaars worden zowel opgenomen in de iF WORLD DESIGN GUIDE als in de iF design app, en worden tentoongesteld op de iF design tentoonstelling Hamburg.  

Over Plantronics
Plantronics is een wereldwijde leider in audiocommunicatie voor zakelijk gebruik en consumenten. Ze pionieren al vijftig jaar met trends in audiotechnologie en creëren innovatieve producten waarmee mensen eenvoudiger kunnen communiceren. Van unified communications, bluetooth headsets tot gaming-producten, Plantronics biedt ongeëvenaarde kwaliteit, een ideale ervaring en uitzonderlijke service. De Plantronics-producten werden oorspronkelijk ontworpen voor de commerciële luchtvaart en worden nu gebruikt door elk bedrijf in de Fortune 100tm evenals door luchtverkeersleiders, alarmnummers en consumenten over de hele wereld. Kijk voor meer informatie op: http://www.plantronics.com.  

BackBeat, DeepSleep en Plantronics zijn handelsmerken van Plantronics, Inc. geregistreerd in de V.S. en andere landen. Het Bluetooth woordmerk en de logo’s zijn geregistreerde handelsmerken van Bluetooth SIG, Inc. en elk gebruik door Plantronics, Inc. is onder licentie. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaren.  

[1] Waterproof in vers water tot één meter diep gedurende 30 minuten (IP57). Bluetooth® technologie maakt onder water echter geen verbinding. Plantronics.com/waterproof