Contentbureauwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekers
2502 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (4 jaar en 165 dagen geleden)
Bedrijf:

Main Capital investeert verder in de markt voor managed cloud solutions door businesscombinatie Denit en Dutch Cloud

Denit en Dutch Cloud slaan de handen ineen en vormen een leidende managed cloud solution provider. Doel van deze investering en samenwerking is het neerzetten van een sterk en solide bedrijf met een nog betere en bredere dienstverlening naar klanten.

Denit heeft een leidende positie opgebouwd in de managed cloud solutions markt met extra aandacht voor klantgerichtheid, proactiviteit en ontzorging. Klanten van Denit zijn met name actief in de IT- en softwaresector. Dutch Cloud is een snelgroeiende, innovatieve cloud solutions provider, gericht op grote corporates en SaaS-ondernemingen. Key customers van de combinatie zijn o.a. MAIN Energie, Fiber Nederland, Euretco, Boska, Roxit, Ticketscript, Ultimum, BVA Auctions en Heinz.

Zowel Denit als Dutch Cloud laten al jaren een gezonde groei zien qua omzet, medewerkers en winstgevendheid. Gecombineerd ontstaat nu een onderneming van circa 50 medewerkers. Door samen te gaan, worden zaken als beheer, customer support en innovatie breder ondersteund, met als doel een verbeterde dienstverlening richting klanten. Ook het palet aan producten van de gecombineerde onderneming versterkt elkaar. Dit bestaat o.a. uit secure cloud solutions, twin datacenter diensten, hosted desktopoplossingen en binnenkort ook public cloud integratie met Amazon en Azure.

De kracht van Denit ligt in het hoge niveau van gespecialiseerde technische kennis, klantgerichtheid en de uitstekende kwaliteit van beheerdiensten. Dutch Cloud onderscheidt zich door een persoonlijke aanpak en kennis op het gebied van security, compliance en privacy. Bovendien heeft het een sterke commerciële footprint in de cloud industry o.a. door het organiseren van industry events, zoals het Get (C)loud! event. Beide organisaties vullen elkaar hiermee uitstekend aan.

Beide ondernemingen zullen samen een kantoor gaan betrekken. Ook beide directies blijven werkzaam en zullen de komende jaren verder bouwen aan de groei van de onderneming.

Edwin Cornelissens (Managing Director bij Denit): “De samenwerking met Dutch Cloud zorgt voor schaalvergroting en een grotere schaal biedt allerlei voordelen voor onze klanten, zoals een hoger niveau van dienstverlening, een breder dienstenportfolio en nog meer aandacht voor klanten. De klant eist tegenwoordig garanties op het gebied van continuiteit en zekerheid. Met onze samenwerking beschikken we over nog meer getalenteerde mensen en nieuwe technologiën, waardoor beide ondernemingen steeds meer klanten een kwalitatief hoogwaardige en veilige oplossing kunnen bieden.”

Martijn van Zoeren (CEO en founder van Dutch Cloud): Dutch Cloud is leading in het bieden van echte cloud oplossingen. Sinds 2009 vormen high end compliance, security en opgebouwde expertise de basis voor waar we nu staan. Daarom is de samenwerking met Denit een logisch vervolg. Het biedt onze gecombineerde klanten(kring) een nog solider en beter uitgebalanceerd perspectief in termen van een gevarieerd productenpalet, hogere klanttevredenheid door extra aandacht en continuïteit voor de langere termijn. Ik ben dan ook zeer verheugd met de investering die Main Capital in deze samenwerking doet.”

Pieter van Bodegraven (Partner bij Main Capital): “Wij zijn erg enthousiast over deze samenwerking die onze groeistrategie volledig ondersteunt. Gezamenlijk kunnen Denit en Dutch Cloud nog betere dienstverlening leveren aan hun key focus klanten.”

Over Denit
Denit is een managed cloud solution provider uit Amsterdam, opgericht in 1999. Denit is gespecialiseerd in betrouwbare en veilige cloud oplossingen voor complexe, bedrijfskritische applicaties, variërend van Managed Hosting tot een compleet Cloud Computing en Infrastructure-as-a-Service (IaaS) portfolio. Klantgerichtheid, proactiviteit en ontzorging zitten in het DNA. Met ruim 35 getalenteerde medewerkers bedient Denit een groot aantal ISV’s en IT-dienstverleners. Denit maakt – op persoonlijke wijze – de vertaalslag tussen de technische mogelijkheden en de toepassing daarvan in uiterst betrouwbare, schaalbare en veilige cloud oplossingen.

Denit beheert en exploiteert haar eigen premium netwerk en cloud infrastructuur. Denit staat qua uptime op de 2de plaats gemeten over 440 providers (bron: Webhostingtalk). Alle cloud oplossingen zijn 100% Nederlands. De dienstverlening van Denit is ISO 9001:2015 en ISO 27001:2013 gecertificeerd. Denit is actief lid van de DHPA (Dutch Hosting Providers Association) en is Enterprise Service Provider Partner van VMware.

Meer informatie is te vinden op www.denit.nl

Over Dutch Cloud
Dutch Cloud is gespecialiseerd in Cloud computing. Wij leveren volledig afgeschermde Cloud-omgevingen en nemen de end-to-end verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de totale Cloud-infrastructuur voor onze rekening. Dutch Cloud wordt vaak ingezet als uitbreiding van de bestaande ICT-afdeling. Onder meer MAIN Energie, Boska, e-office, Euretco, Fiber Nederland, FlexService en Ontwikkelcentrum maken gebruik van onze diensten.

De dienstverlening voorziet in de vraag van (middel)grote organisaties die complexe en bedrijf kritische applicaties in de Cloud willen onderbrengen en de daarop draaiende ICT gemanaged willen hebben. De dienstverlening kenmerkt zich door deskundig persoonlijk contact in combinatie met kwaliteit, transparantie en het bieden van maximale controle en flexibiliteit. Dutch Cloud is ISO- 27001:2013 gecertificeerd en voldoet tevens aan de NEN7510 normering. Dutch Cloud is lid van de Stichting DHPA.

Over Main Capital Partners
Main Capital is een Private Equity en Mezzanine Capital investeerder met een exclusieve focus op de software en software gerelateerde sectoren in de Benelux en DACH regio. Binnen deze sector zijn wij de meest gespecialiseerde partij in buy-outs en later-stage groeikapitaal. Main Capital heeft ca. € 150 miljoen onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen maar groeiende software bedrijven in de Benelux en DACH. Een ervaren team van professionals beheert deze Private Equity fondsen.
 
In de huidige portefeuille van Main Capital bevinden zich snelgroeiende (SaaS) software bedrijven als Artegic (Duitsland), OBI4wan, Axxerion, b+m Informatik (Duitsland), Ymor, Roxit, OnGuard, Sharewire, SecondFloor, ABIT/EuroSystems (Duitsland), Sofon, Connexys, Regas, ChainPoint, RVC en TPSC. Main Capital heeft vele succesvolle exits gerealiseerd zoals IASO aan GFI/Solarwinds, Zetacom aan Gilde Healthcare, Actuera aan Waterland Private Equity en VisionWaves aan IFS AB.

Noot voor de redactie: 
Afzender van dit persbericht is Main Capital. 
Voor meer kunt u contact opnemen met:
Charly Zwemstra (Managing Partner)
Main Capital Partners BV, Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag
Tel: +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 215 77 805
charly@main.nl
www.main.nl
Laatste van Denit Hosting Solutions  
FIQAS kiest voor multitenant VMware vCloud platform van Denit

David Hut nieuwe CTO van Denit

Denit en inQdo beginnen strategisch partnerschap
Geplaatst:
Verstreken tijd: 4 jaar en 165 dagen
Denit Hosting .. contact  

Logo Denit Hosting Solutions

  +31 (0) 20 337 1801
  info@denit.nl
  denit.nl
Denit Hosting .. sociaal  


Denit Hosting .. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo SoftApp
Logo Sam Media
Logo Inuits
Logo Xinno
Logo DeSoftware-Vergelijker.nl
Logo ITchannelPRO | Districomm
Logo  Fundaments, Expert in Clouds
Logo Rubicon B.V.
Logo Winkelvrij
Logo INNOV8iON
Logo  Fundaments, Expert in Clouds
Logo Techone B.V.
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Linku
Logo Yenlo
Logo CloudSuite B.V.
Logo Techone B.V.
Logo CapX Nederland
Logo Botz4U
Logo CapX Nederland
Logo iQibt B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Global Knowledge
Logo Boys with Brains
Logo Techone B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo Frontline Solutions
Logo CLOUDOE BV
Logo Extreme Networks
Logo Citrix
Logo Qualys
Logo Opleiding.nl
Logo EMERCE
Logo ChargePoint
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo Aruba Nederland
Logo Poly
Logo NTT Ltd.
Logo Nextmoves
Logo Netskope
Logo Red Hat, Inc.
Logo Auth0
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 89342 persberichten
- 5800 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 8773 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Contentbureauwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekers