Contentbureauwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
2472 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (924 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Yellow Communications

Rentokil Initial en Qlik bestrijden samen ongedierte met IoT-data

Ongediertebestrijder gebruikt Qlik-technologie als onderdeel van de nieuwe IoT-strategie

Schiphol, 13 maart 2017Qlik®, leider in visual analytics, maakt bekend dat Rentokil Initial het analyseplatform Qlik Sense® gebruikt om meer inzicht te krijgen in productgegevens en operationele bedrijfsdata. Door de samenwerking met Qlik kan Rentokil wereldwijd nieuwe innovatieve digitale ongediertebestrijdingsproducten en diensten in de markt zetten.

Samen met Google en PA Consulting Group werkt Qlik aan de realisatie van Rentokil’s doelstelling om klanten voorspellend advies en ‘connected’ oplossingen te bieden. Het cloud-platform Qlik Sense visualiseert data afkomstig van nieuwe Internet of Things (IoT) producten van Rentokil. Rentokil gebruikt verbonden digitale apparatuur voor nieuwe toepassingen binnen proactief risicomanagement van ongediertebestrijding. Voorbeelden zijn het in kaart brengen van weerspatronen die van invloed zijn op knaagdierengedrag en het volgen van zwermen insecten door verschillende regio’s.

Rentokil heeft de verbonden knaagdierbestrijdingsproducten inmiddels uitgebreid tot meer dan 20.000 apparaten in 12 landen. Deze genereren meer dan drie miljoen gegevensbestanden per dag. De IoT-apparatuur stelt technici automatisch op de hoogte zodra een knaagdier is gevangen. Klanten worden hierover geïnformeerd via het internetportaal myRentokil.

Paul Donegan, ICT-directeur bij Rentokil Initial: “Het platform van Qlik stelt ons in staat om diepgaande inzichten uit data te putten. En belangrijker nog: het biedt onze medewerkers in de frontlinie actuele informatie en real-time trends. Dit geeft hun productiviteit een boost. De datavisualisatie is voor ons cruciaal om te digitaliseren en IoT-diensten verder uit te breiden. Hiermee luiden we de toekomst van ongediertebestrijding in.”

Simon Blunn, directeur en country manager UK & Ireland bij Qlik: “Rentokil’s innovatieve gebruik van IoT voor een nieuwe generatie diensten, geeft blijk van de mogelijkheden die een verbonden wereld te bieden heeft. Door werknemers en klanten de vrijheid te geven om te werken met de inzichten voortkomend uit IoT-data, benut je het volledige potentieel. We kijken uit naar de verdere samenwerking en helpen Rentokil om het hele verhaal dat schuilgaat achter de data te ontdekken.”

------

Over Qlik
Qlik® is het toonaangevende visual analytics platform en de pionier op het gebied van business intelligence, gedreven door gebruikers. Qlik’s portfolio, met cloud-based en on-premise oplossingen, voldoet aan de groeiende behoefte van klanten naar rapportage en visuele self-service analyses voor guided, embedded en op maatgemaakte analytics, ongeacht de locatie van data. Klanten die Qlik Sense®, QlikView® and Qlik® Cloud gebruiken, halen betekenis uit informatie van verschillende bronnen en ontdekken verborgen relaties tussen data. Dit leidt tot inzichten die goede ideeën tot stand brengen. Het hoofdkantoor van Qlik is gevestigd in Radnor, Pennsylvania. Qlik werkt in meer dan 100 landen en heeft meer dan 40.000 klanten wereldwijd.

###

© 2016 QlikTech International AB. All rights reserved. Qlik®, Qlik® Sense, QlikView®, QlikTech®, Qlik Cloud®, Qlik DataMarket®, Qlik Analytics Platform®, Qlik NPrinting™, Qlik Connectors™ en QlikTech logo’s zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van QlikTech International AB. Andere hier gebruikte bedrijfsnamen, productennamen en bedrijfslogo’s zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve eigenaars.

Meer informatie
Marcommit
Laura Rijks
035-5822730
qlik@marcommit.nl
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van Qlik  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Geplaatst:
Verstreken tijd: 924 dagen
PR contact  
Logo Yellow Communications
Qlik contact  
Logo Qlik
  +31 (0)23 727 1900
  InfoBenelux@qlik.com
  www.qlik.com
Qlik sociaal  
Qlik tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Data Matters BV
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Kopano
Logo Jet-Stream
Logo Avinty
Logo Cacholong
Logo Comarch AG
Logo Xinno
Logo Leadgate Europe
Logo NewChannel
Logo Enable-U
Logo Sooda internetbureau
Logo Click&Boat
Logo Portiva
Logo Fairbanks
Logo Keeping
Logo PQR B.V.
Logo Rittal bv
Logo Spryng
Logo CLOUDOE BV
Logo Belcentrale.nl
Logo Broad Horizon
Logo CloudSuite B.V.
Logo Medius
Logo Postex Nederland B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Curvature
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo CloudSuite B.V.
Logo NETGEAR
Logo Barracuda Networks
Logo Cegeka
Logo Poly
Logo commercetools
Logo Schneider Electric
Logo ISBW
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Interxion
Logo SAP Concur
Logo Red Hat, Inc.
Logo AvePoint
Logo Valid
Logo TomTom Telematics
Logo Descartes
 
www.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl