www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlContentbureauHerken zakelijke websitebezoekers
2517 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (4 jaar en 66 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Clarity Benelux

Criteo-onderzoek: marketeers kennen mogelijk verkeerde attributie toe aan bijna helft onlinetransacties

 • Door gebrek aan cross-device-inzicht kennen retailers mogelijk verkeerde attributies toe aan 44 procent van hun transacties
 • Conversieratio voor cross-device 1,4 keer hoger dan per-device-overzicht
Amsterdam – 9 maart 2017 – Bij bijna de helft van de onlineaankopen door consumenten (44 procent) zijn in het oriëntatie-, beslissings- en koopproces meerdere devices betrokken. Organisaties die geen inzicht hebben in het cross-device-aankoopgedrag van hun klanten, hebben dan ook een verhoogde kans om verkeerde attributies toe te kennen en hun ROI verkeerd te berekenen. Dat blijkt uit het State of Cross-Device Commerce Report dat Criteo S.A. (Nasdaq: CRTO), specialist in performancemarketing, publiceerde. In het onderzoek komt vooral de noodzaak bij retailers naar voren om meer inzicht te verkrijgen in het cross-device-gedrag van consumenten en marketingstrategieën daarop aan te passen om de ROI te vergroten.

Het onderzoeksrapport over de tweede helft van 2016 geeft inzicht in koopgedrag van klanten en blikt vooruit op wereldwijde cross-device-commerce. In voorgaande edities van Criteo’s halfjaarlijkse rapport lag de focus nog voornamelijk op mobile commerce.

“Het is van cruciaal belang dat retailers een strategie toepassen om cross-device te meten”, zegt Piet-Hein Kerkhof, Managing Director Noord-Europa van Criteo. “Marketeers moeten dat niet alleen doen om de juiste attributie te kunnen toekennen, maar ook om te kunnen investeren in de best presterende kanalen. Retailers kunnen zich onderscheiden van de concurrentie door een naadloze en gepersonaliseerde klantervaring over meerdere devices aan te bieden.”

Hoogtepunten uit het onderzoek

Cross-device meten resulteert in slimmere investeringen en hogere omzet
Vanaf de oriëntatie tot het moment van aankoop maken consumenten gebruik van zowel desktop en tablet, als smartphones. Voor marketeers is het daarom belangrijk om zich te realiseren dat cross-device-shopping kan zorgen voor verspilde advertentie-uitgaven als ze niet op een nauwkeurige en schaalbare manier meten. Traditionele analytics-tools kijken per device naar onlineactiviteiten en geven daardoor een beperkt beeld van de multi-device-journey van consumenten. Meer geavanceerde cross-device-tools daarentegen identificeren iemand op gebruikersniveau en schetsen een compleet beeld van zijn of haar winkelervaring. Deze benadering is afgestemd op aankoopgedrag en -intenties, en zorgt voor een nauwkeuriger transactieattributie. Het belang van juiste cross-device-metingen, -identificatie en -attributie is duidelijk:
 • organisaties die geen cross-device-metingen toepassen, lopen de kans voor bijna de helft van de onlineaankopen verkeerde attributies toe te kennen;
 • de conversieratio ligt 1,4 keer hoger bij een cross-device-meting dan bij een per-device-meting;
 • met een gebruikersgerichte cross-device-meting kunnen retailers hun conversies veel beter tracken en daar hun marketinguitgaven op afstemmen;
 • cross-device-metingen tonen aan dat customer journeys tot wel 41 procent langer zijn dan uit partial-view-modellen blijkt.

Mobiel blijft een dominante rol spelen
Hoewel de customer journey zich op meerdere devices afspeelt, blijft het aantal mobiele transacties stijgen en neemt de aankoopwaarde van die transacties toe. Een aantal van de belangrijkste cijfers voor het vierde kwartaal van 2016:

 • Bijna 40 procent van alle onlineaankopen in Nederland werd afgerond op een mobiel device (smartphone of tablet); 15 procent meer dan een jaar eerder. Van alle onlineretailaankopen in Nederland is een kwart nu afkomstig van smartphones; een jaar-op-jaartoename van 47 procent, terwijl het tabletaandeel afneemt;
 • apps nemen met 55 procent een groter aandeel van de wereldwijde mobiele aankopen voor hun rekening dan mobiele browsers (45 procent). Deze trend werd voor het eerst duidelijk in Criteo’s rapport over de eerste helft van 2016;
 • het percentage mobiele aankopen ligt met 45 procent het hoogst bij retailers die mode- en luxeartikelen verkopen;
 • het aantal mobiele onlineaankopen groeide het hardst voor huis- en sportartikelen. Beide categorieën groeiden jaar-op-jaar met 38 procent en nemen een gedeelde tweede plaats in.

Smartphones vormen de sleutel bij cross-device-aankopen
Het denkbeeld ‘op je smartphone browsen, op je desktop kopen’ is nu officieel achterhaald. Daarom is het belangrijk om een gesynchroniseerde ervaring op desktop en mobiele devices te bieden:

 • bijna 20 procent van alle cross-device-aankopen begint op een smartphone;
 • van de devices die worden gebruikt voor onlineaankopen, is het belangrijkste device nog steeds desktop (60 procent), gevolgd door smartphone (26 procent) en tablet (14 procent).

Marketeers kunnen niet meer om cross-device heen en kunnen zich geen beperkt, afgeschermd beeld veroorloven. Slimme retailers bieden een naadloze gebruikservaring over alle devices om aankopen waar dan ook op te vangen. Met een cross-device-beeld van de customer journey kunnen ze hun marketingbudget bovendien een stuk verstandiger inzetten.

Download hier het volledige State of Cross-Device Report.  

# # #

Over Criteo
Criteo (Nasdaq: CRTO) biedt gepersonaliseerde performancemarketing op uitgebreide schaal. Door de opbrengsten na de klik te meten, maakt Criteo ROI transparant en eenvoudig meetbaar. Criteo heeft 2.500 medewerkers in meer dan dertig kantoren in Noord- en Zuid-Amerika, EMEA en Azië-Pacific. Van daaruit bedient het wereldwijd meer dan veertienduizend adverteerders en onderhoudt met duizenden uitgeverijen directe relaties. Meer informatie is te vinden op www.criteo.com. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: 
Progress Communications
Inger Hund / Kinyi Tsui
Criteo@progresscommunications.nl
T. 020 363 11 52

Laatste van Criteo  
Black Friday 2020 in Nederland: Wat kochten we en hoeveel gaven we uit?

Criteo lanceert nieuw self-service Retail Media Platform in Europa

Criteo benoemt Tijmen Willems tot Country Manager Benelux
Geplaatst:
Verstreken tijd: 4 jaar en 66 dagen
PR contact  

Logo Clarity Benelux
Criteo contact  

Logo Criteo

  +31 20 794 4860
  www.criteo.com
Criteo sociaal  


Criteo tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Maunt
Logo ESTG
Logo Adwise
Logo Webton
Logo Mulder-Hardenberg
Logo ValidSign
Logo eV-ict
Logo Klantcontact Partnership Studie (KPS)
Logo BIM4Production
Logo 123zakelijk
Logo Music in Brands
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Techone B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo BarTrack
Logo Techone B.V.
Logo PQR
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Cellnex
Logo PayIBAN BV
Logo MCS B.V.
Logo Thinkwise
Logo Flanderijn
Logo Pegasystems
Logo XpertHR
Logo ENGIE
Logo Zoom
Logo NTT Ltd.
Logo Poly
Logo Citrix
Logo VTKE
Logo Banking Circle
Logo Lightspeed
Logo Thinkwise
Logo ilionx
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91124 persberichten
- 5977 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10274 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekers