Datum: (496 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Presscom

Aan de Kiezers van het Koninkrijk der NederlandenDit is een schreeuw om aandacht! Burgers van Nederland, leg even alles opzij en lees wat hier staat. Het gaat om het belang van u allemaal, van ons land, van onze toekomst, van onze welvaart. Geef elkaar de hand en richt u op Den Haag. Op de regering en op de Tweede Kamer. Op al die mensen die beslissen over onze veiligheid. Want ons land is in gevaar!

Hoe hard onze militairen hun best ook doen, ze kunnen aan ons land en aan onze bondgenoten niet meer leveren wat er nodig is. Nu al moeten ze vooral improviseren. Van een paar kapotte F-16’s één goede maken. Niet te vaak schieten op oefening, want de munitie is bijna op. Zou het menens worden, dan zijn wij nergens. Dan laten we bij de bondgenoten gaten vallen. Dan is ons land niet beschermd.

De Nederlandse krijgsmacht is kapot bezuinigd.
Niet alleen kapot bezuinigd op wat we hebben. De militaire innovaties gaan snel, cyber, drones, van alles. Onze krijgsmacht heeft geen geld om ook daar te investeren en te oefenen.

Maar ook kapot bezuinigd op:
  • reserve onderdelen
  • munitie
  • gevechtskleding
  • oefeningen (waardoor ook de inzetbaarheid steeds meer te wensen overlaat)
  • arbeidsvoorwaarden
  • carrièreopbouw
Bij de jaarlijkse begrotingen op Prinsjesdag ging onze welvaart altijd vóór. Of het nu de zorg was, onderwijs, sociale zekerheid, inkomens. Het ging allemaal vóór. Natuurlijk, het zijn belangrijke doelen. Maar zonder goede beveiliging is er helemaal geen welvaart, verdwijnt al ons welzijn!

De wereld wordt steeds onrustiger. De terreur neemt toe. De toon tussen landen is bitser. Grote bevolkingsgroepen zijn op drift. Het nationalisme wordt sterker. Kijk eens naar die ellendige oorlogsgebieden. Is daar welvaart? Welzijn? Goede zorg? Onderwijs? Vrijheid van meningsuiting? Zelfs maar bestaanszekerheid?

Waarom betalen wij dan onze verzekering tegen oorlog niet? Waarom laten wij onze veiligheid versloffen? Waarom ontmoedigen wij al die militairen die toch nog elke dag hun best doen om er wat van te maken? Waarom kan onze minister van Defensie, mevrouw Hennis-Plasschaert, waarschuwen dat ons land niet langer in staat is om zich te verdedigen en gaan wij daarna over tot de orde van de dag?

Op 15 maart zijn er verkiezingen. Laat uw bezorgdheid zien om onze veiligheid. Draag de nieuwe regering op om onmiddellijk en met alle middelen ons land weer veiligheid te bieden. Geef de nieuwe regering het geld dat daarbij hoort. Kies een partij die dáár serieus werk van wil maken

Wij bezorgde burgers hebben een Coalitie voor Defensie gemaakt om samen een signaal af te geven. Om samen een agenda te maken. Om de nieuwe regering plan en middelen te bieden voor een sterke, moderne en uitstekend geoefende krijgsmacht, die past in deze tijd en zich open stelt voor alle mogelijke vernieuwingen. We noemen ons Coalition for Defense, in het Engels, zodat iedereen kan zien en horen dat we er zijn.

Wij richten ons op alle Nederlanders, op alle mensen die hier wonen. Wij richten ons speciaal op de jonge mensen. Zij zijn aan het bouwen aan de wereld van morgen. Ze mogen veiligheid niet vergeten. Wij richten ons op de ouderen. De verhalen over de Tweede Wereldoorlog hebben zij nog dichtbij. Met hun willen wij het oorlogsboek gesloten houden. Wij richten ons op de werkenden. Een sterke economie vraagt om een sterke beveiliging. We richten ons op de jonge gezinnen. Onze kinderen moeten een mooie en goede toekomst hebben, zonder oorlog, terreur en ellende.

Wij richten ons tot de politiek. In Den Haag moet de agenda worden omgegooid, zodat we weer veiligheid gaan opbouwen in plaats van afbreken. We richten ons op de journalisten. Zij schrijven of vertellen ons elke dag wat er belangrijk is. Vertel hoe belangrijk onze veiligheid is! Vertel hoe we die hebben laten verslonzen. Vertel hoe we die weer kunnen en moeten opbouwen. Wij richten ons op de industrie. Denk met ons mee over onze krijgsmacht het best kunnen inrichten. Bouw mee aan onze krijgsmacht. We richten ons op onze militairen. Houd vol, er is hulp onderweg!

Wij richten ons op u. Steun de krijgsmacht. Steun de Coalition for Defense bij al zijn activiteiten. Laat u zien, laat u horen en vooral, laat u voelen op 15 maart. Laat de politiek voelen dat het u menens is.

Laten we werken aan een veilige vrede.

Ton Welter
Coalition for Defense

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ton Welter, oprichter en directeur van de 'Coalition for Defence'. Telefoon: 06- 1241 03 37 of per e-mail: tonwelter@coalitionfordefense.com

Voor illustraties, aanvragen interviews ed.
Theo Vrugt, Presscom PR & Marketing B.V.
e-mail: theovrugt@presscom.nl
mob.: 06 54353109