www.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.nl
2499 volgen @ICTberichten
Datum: (1180 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Yellow Communications

Internationale studie geeft alarmerend beeldvan de huidige staat van cybersecurity

Onderzoek van het Ponemon instituut in opdracht van Citrix geeft aan dat IT wereldwijd, maar ook in Nederland, te complex is. De kennis van cybersecurity is bij de meeste organisaties te laag.

AMSTERDAM, 7 maart 2017 – Ondernemingen staan tegenwoordig voor uitdagingen die niet zijn weg te nemen met één kant-en-klare beveiligingsoplossing. Iedere organisatie heeft haar eigen verplichtingen en obstakels die vragen om een unieke security benadering. Er zijn al miljarden geïnvesteerd in cybersecurity oplossingen en nog steeds klinkt jaarlijks de roep om een verhoging van het security budget. Uit een internationale studie, in opdracht van Citrix uitgevoerd door het Ponemon instituut, blijkt zelfs dat 98% van de zakelijke respondenten verwacht in 2017 meer dan een miljoen dollar aan security uit te geven. Veel van de systemen en mensen die reeds zijn ingeschakeld, blijken helaas niet opgewassen tegen de meeste moderne dreigingen.

De dreiging groeit doordat steeds meer apparaten toegang zoeken tot onze netwerken en steeds meer mensen de vrijheid krijgen om overal en op elk apparaat aan het werk te gaan. Nu steeds meer van deze apparaten in eigen bezit zijn (BYOD), verschuift de uitdaging van ondernemingen naar de noodzaak om informatie te beveiligen, zodat apps en data veilig zijn, ongeacht op welke manier ze worden benaderd of gebruikt. Deze uitdaging schreeuwt om goed geschoold personeel dat in kaart brengt hoe de risico’s verkleind kunnen worden en hoe de beveiliging van apps en data kan worden verbeterd.

Uit de studie van Citrix en het Ponemon instituut blijkt dat nog niet de helft (48%) van de respondenten denkt dat hun organisatie voldoende maatregelen heeft genomen om te zorgen dat werknemers en externe partners uitsluitend toegang krijgen tot gegevens waartoe ze bevoegd zijn. Wat daarbij zeker niet helpt, is dat bijna 70% (65% in Nederland) van de zakelijke respondenten aangeeft dat in ieder geval een deel van de bestaande beveiligingsmaatregelen verouderd of ontoereikend zijn.

Enkele opvallende conclusies uit het onderzoek:
  • Wereldwijd geeft minder dan de helft van de respondenten aan dat beveiliging productiviteit in de weg zit. Dit relatief positieve oordeel kan verklaard worden door het feit dat tweederde van de respondenten aangeeft dat beveiligingsmaatregelen omzeild worden omdat ze het werk te ingewikkeld maken! Met name in Nederland geven respondenten aan dat de behoefte om complexiteit in IT terug te dringen groot is (58% tegen 49% wereldwijd).
  • Hoewel wereldwijd de angst voor georganiseerde cybercriminaliteit toeneemt, groeit in Nederland, in de aanloop naar de verkiezingen van 15 maart, vooral de angst voor de invloed van buitenlandse mogendheden.
  • Het vertrouwen in de effectiviteit van beveiligingsmaatregelen lijkt laag in Nederland (53% gelooft dat de juiste maatregelen zijn genomen om informatie en infrastructuur te beschermen), maar is wel hoger dan in de rest van de wereld (gemiddeld 45%).
  • Het vertrouwen van Nederlanders in de ‘security awareness’ van het hoger management is in Nederland hoger dan in de rest van de wereld – maar het feit dat slechts 37% aangeeft dat cybersecurity bij het hoger management als strategische prioriteit wordt gezien (tegen gemiddeld 33% wereldwijd) is nog steeds verontrustend.
  • Nederlanders verspillen volgens het onderzoek relatief weinig geld aan IT security technologie die niet succesvol wordt ingezet. Maar ook hier geldt dat 62% niet effectief ingezette investeringen (tegen 70% wereldwijd) ruimte laat voor verbetering.
  • Het is overal moeilijk om aan goede beveiligingsmensen te komen, maar het probleem van personeelstekort lijkt in Nederland zelfs nog groter dan in de rest van de wereld: slechts 32% geeft aan goed geschoold en ervaren security specialisten te kunnen vinden, tegen gemiddeld 40% wereldwijd.
  • Andere zorgen die bij Nederlanders zwaarder wegen dan elders in de wereld, hebben betrekking op de laconieke houding van werknemers ten opzichte van IT security (91% tegen 74% wereldwijd) en de exponentiële groei van data (92% tegen 78% wereldwijd).
Gevraagd naar manieren om IT security te verbeteren, gaven respondenten een sterk wisselend antwoord. De meest gehoorde behoefte is die naar mensen met kennis en ervaring op het gebied van cybersecurity (72% vraagt hierom), terwijl 65% gelooft dat verbeteringen in technologie de risico’s kunnen verkleinen. 53% heeft daarbij dringend behoefte aan meer inzicht in het gedrag van gebruikers binnen de onderneming en 48% wil betere middelen om te kunnen reageren op nieuwe bedreigingen.

De resultaten van het onderzoek worden door Ponemon en Citrix in delen gepubliceerd via de Citrix website, waar de rapporten gratis zijn te downloaden.

Relevante links: Over Citrix
Citrix (NASDAQ:CTXS) wil een wereld mogelijk maken waarin mensen, organisaties en ‘dingen’ veilig verbonden en beschikbaar zijn, zodat het buitengewone mogelijk wordt. De technologie van Citrix maakt de apps en data van deze wereld veilig en gemakkelijk toegankelijk, zodat mensen in staat zijn altijd en overal te werken. Citrix heeft een compleet en geïntegreerd aanbod van oplossingen voor Workspace-as-a-Service, application delivery, virtualisatie, mobility, network delivery en filesharing, waarmee IT-afdelingen ervoor zorgen dat kritische systemen veilig toegankelijk zijn voor de gebruikers, in de cloud of lokaal, op elk device of platform. Citrix boekte in 2016 een jaaromzet van 3,42 miljard dollar. Citrix-oplossingen worden gebruikt in meer dan 400.000 organisaties en door meer dan 100 miljoen gebruikers wereldwijd. Meer informatie vindt u op www.citrix.nl of volg Citrix Benelux op Twitter via @citrixbenelux.Voor meer persinformatie

Citrix Persdesk
Karin van Geelen
+31 (0)23 555 34 24
Citrix@yellow-communications.com
www.citrix.nl

Citrix
,
Alexandre Le Coq
+33 (0)149 003 307
alexandre.lecoq@citrix.com
Laatste van Citrix  
Citrix maakt Remote PC Access beschikbaar in meerdere diensten

Citrix lanceert betere beveiliging voor persoonlijke apparaten

Citrix benoemt Darren Fields als nieuwe Vice President Networking in EMEA
Takebishi integreert Wibu-System licentiebeheer en beveiliging met OPC-Server communicatie middleware voor fabrieksautomatiseringtechnologie van Mitsubishi

Nextens behaalt 40 procent marktaandeel in fiscale aangifte

Twee op de drie Europese online retailers waren in de afgelopen twee jaar genoodzaakt te lenen

Centraal Invorderingsbureau (CIB) overgenomen door coeo Inkasso, onderdeel van de beleggingsportefeuille van Waterland

Partners VIVES en Infolearn gaan e-learning voor ruim 75.000 zorgkundigen verzorgen omwille van nieuwe wetgeving

Nederlandse startup introduceert 's werelds slimste mondkapje

Bluetooth buttons helpen met anderhalve meter afstand houden
Maunt lanceert glasvezel webshop

Raspberry Pi competitie 2020 succesvol afgesloten met digitale finale

Razer brengt Blade 15 Studio Edition uit voor ontwerpers

Automatische personenteller Stoplichtzuil maakt handhaving coronamaatregelen eenvoudig

Dataiku introduceert gratis online tool voor ontwikkelen AI-vaardigheden

Kunstenaars maken persoonlijke geheugensteuntjes om goede gewoontes vol te houden

Online Payment Platform geselecteerd voor nieuw Techleap.nl Rise programma voor veelbelovende Nederlandse scale-ups

Nieuwe startup Coach Circle biedt hét online platform om coaching toegankelijk en transparant te maken

Topondernemers helpen de meest veelbelovende scale-ups van Nederland met ambitieus programma Techleap.nl Rise

Webinar: “De rol van platformen in de digitalisering van retail”

Primeur: Corona veilige intercom voor gebruiker en installateur
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1180 dagen
PR contact  

Logo Yellow Communications
Citrix contact  

Logo Citrix

  +31 (0)20 301 3400
  info@citrix.nl
  www.citrix.nl
Citrix sociaal  


Citrix tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Maunt
Logo Siemens Mobility B.V.
Logo Synobsys
Logo Renewd
Logo iSourcing Hub
Logo CPMview
Logo ORdigiNAL
Logo ID Control
Logo Codelogic
Logo Bergler ICT
Logo FortifyData
Logo UiPath
Logo QuandaGo
Logo SecuriGuide
Logo Hands On, Information Management BV
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Denit Hosting Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Guardian360 bv
Logo PQR B.V.
Logo Broad Horizon
Logo Young Coders B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Yenlo
Logo Postex Nederland B.V.
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Nextens
Logo Banking Circle
Logo Waterland Private Equity Investments
Logo PA Consulting
Logo Zoom
Logo Red Hat, Inc.
Logo Aruba Nederland
Logo Lubbers De Jong
Logo Webfleet Solutions
Logo Schoevers
Logo IFS
Logo CRM Partners
Logo Shippeo
Logo Pure Storage
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88484 persberichten
- 5702 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 8097 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nl