www.LVTPR.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
2472 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (935 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Marcommit

Thales behaalt zowel ISO27001 als NEN7510 certificaten voor Managed Security Services

Huizen, 28 februari 2017 -Thales Nederland heeft van accreditatiebureau Lloyds LRQA het ISO 27001:2013 certificaat en het NEN 7510:2011 certificaat toegekend gekregen. Deze certificaten bevestigen Thales’ positie als trusted partner in security monitoring en onderstrepen dat zowel het Thales Cybersecurity Operations Center (CSOC) als de aanverwante cybersecurity diensten voldoen aan de hoogste standaard voor informatie-beveiliging.

Met het behalen van beide certificaten toont Thales aan mogelijke risico’s op het gebied van informatiebeveiliging in kaart te hebben gebracht en waar nodig passende maatregelen te hebben getroffen.

Met een focus op kritieke infrastructuren voor overheden en defensie, heeft Thales de bescherming van data hoog in het vaandel staan. Een recent rapport (2017 Thales Data Threat Report) van Thales onderstreept dat 68% van de ondernemingen al een datalek ondervonden heeft. Niet voor niets zijn de cybersecurity diensten van Thales al beschikbaar in omgevingen waar de meest strenge cyberdefensie eisen gelden.

Waar ISO 27001 de normen en maatregelen beschrijft voor een afdoende niveau van informatiebeveiliging, is in Nederland een aangepaste versie opgesteld voor de zorgsector, waar de behoefte aan databeveiliging buitengewoon groot is. In deze NEN 7510 standaard zijn specifieke extra aandachtspunten opgenomen, bijvoorbeeld op het gebied van privacybescherming.

"De ISO 27001 en NEN 7510 certificaten zijn een extra toevoeging aan de defensie standaarden die we toch al toepassen. De combinatie zorgt ervoor dat onze klanten erop kunnen vertrouwen dat hun informatiesysteem op de best denkbare manier wordt beveiligd en dat we een continu beleid voeren om onze beveiligingstools voortdurend aan te passen aan de meest recente cyberaanvallen.
We zijn heel trots dat accreditatiebureau Lloyds LRQA ons na een voorbereidende fase van slechts 4 maanden beide certificaten heeft toegekend zonder enig commentaar. Dit laat zien hoe toegewijd wij zijn om aan de hoogste verwachtingen van onze klanten te voldoen op het gebied van informatie beveiliging."
René van Buuren, Director Cybersecurity bij Thales

Over Thales
Thales is een wereldwijde technologie leider in de luchtvaart-, transport-, defensie- en veiligheidssectoren. Met 62.000 werknemers in 56 landen behaalde Thales een omzet van € 14 miljard in 2015. Met meer dan 25.000 technici en wetenschappers heeft Thales een uniek vermogen om apparatuur, systemen en diensten te ontwikkelen die voldoen aan de meest complexe beveiligingseisen. De onderscheidende internationale aanwezigheid maakt het mogelijk om nauw samen te werken met haar klanten over de gehele wereld.

Gepositioneerd als system integrator, product leverancier en service provider, is Thales één van Europa’s grootste spelers in de security markt. De securityteams van de Thales Groep werken samen met overheidsinstellingen, lokale autoriteiten en ondernemingen om geïntegreerde en robuuste oplossingen te ontwikkelen en in te zetten voor de beveiliging van burgers, kwetsbare gegevens en kritieke infrastructuren.

Thales biedt cryptografische oplossingen van wereldklasse en is mondiaal marktleider van cybersecurity oplossingen voor defensie, overheid, kritieke infrastructuur providers, telecom bedrijven, industrie en de financiële dienstensector. Met een waardepropositie die de volledige datasecurity keten adresseert, heeft Thales een uitgebreid pakket aan diensten en oplossingen variërend van security consultancy, dataprotectie, digital trust management en design, ontwikkeling, integratie, certificering en beveiligingsonderhoud van cybersecured systemen, tot cyberthreat beheer, toegangsdetectie en supervisie van beveiliging door de Cybersecurity Operation Centers in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Hong Kong.

Bij Thales in Nederland werken ongeveer 1800 medewerkers in de vestigingen in Hengelo, Enschede, Huizen, Delft, Den Haag en Eindhoven. Thales Nederland is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en integratie van complexe high tech systemen voor de defensie-, luchtvaart-, transport- en veiligheidsindustrie zoals radar, command & control, OV chipkaart, communicatiesystemen en cybersecurity. Meer informatie opThales Nederland.

Thumbnail
345 KB pdf Thales persbericht.pdf

Speerpunten
  • Thales Nederland behaalt zowel ISO 27001 als NEN 7510 certificaat na accreditatie door Lloyds LRQA voor haar cybersecurity infrastructuur diensten
  • Thales’ Cybersecurity Operations Center en de aanverwante diensten voldoen aan hoogste standaard voor informatiebeveiliging
  • Met deze twee certificaten voldoet Thales aan de specifieke verwachtingen van de defensie- en de zorgsector, die het hoogste niveau van cybersecurity en databescherming vereisen


Perscontact

Yellow Communications
Volkert Deen
+31 (0)23 555 3424
thales@yellow-communications.com
@ThalesPress
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van Thales  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Logo Google

Logo WIBU-SYSTEMS

Logo Interxion
Logo Red Hat, Inc.

Logo AvePoint

Logo Valid

Logo PQR B.V.

Logo TomTom Telematics

Logo Descartes

Logo SAP

Logo Extreme Networks

Logo KPN

Logo SAP Concur

Logo Thuiswinkel.org

Logo Pinewood

Logo Thuiswinkel.org

Logo Conrad.nl

Logo Tableau Software

Logo Tableau Software

Logo Freshworks

Logo Freshworks
Geplaatst:
Verstreken tijd: 935 dagen
PR contact  
Logo Marcommit
Thales contact  
Logo Thales
Thales sociaal  
Thales tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Data Matters BV
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Kopano
Logo Jet-Stream
Logo Avinty
Logo Cacholong
Logo Comarch AG
Logo Xinno
Logo Leadgate Europe
Logo NewChannel
Logo Enable-U
Logo Sooda internetbureau
Logo Click&Boat
Logo Portiva
Logo Fairbanks
Logo PQR B.V.
Logo Rittal bv
Logo Spryng
Logo CLOUDOE BV
Logo Belcentrale.nl
Logo Broad Horizon
Logo CloudSuite B.V.
Logo Medius
Logo Postex Nederland B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Curvature
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo CloudSuite B.V.
Logo Rittal bv
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Interxion
Logo Red Hat, Inc.
Logo AvePoint
Logo Valid
Logo TomTom Telematics
Logo Descartes
Logo SAP
Logo Extreme Networks
Logo Mindbreeze GmbH
Logo Mindbreeze GmbH
Logo Unisys
Logo ZyXEL
Logo NetApp
Logo Visma | Raet
 
www.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl