OVH zet internationale uitbreiding voort met oprichting van nieuw datacenter in de VS

Amsterdam, 27 februari 2017 - OVH schaft een nieuw datacenter aan in de Verenigde Staten. Deze faciliteit, gelegen in Hillsboro, Oregon, verbindt Vint Hill (Virginia) als tweede VS-datacenter, met een derde Noord-Amerikaans datacenter in Canada. Met deze installaties kan de wereldleider op het gebied van cloud Infrastructure-as-a-Service (IaaS) meer dan een miljoen klanten ondersteunen in hun behoefte aan wereldwijde aanwezigheid, en voldoen aan de groeiende vraag naar uitbestede digitale infrastructuren over heel de wereld.Het operationele proces van het datacenter is in volle gang, echter het is nog onbekend wanneer het datacenter precies opengaat.

451 Researchvoorspelde dat het totaal aan clouduitgaven in 2016 $21,9 miljard bedroeg en dat dit groeit tot meer dan $44,2 miljard in 2020. Bestaande cloudgebruikers zetten schaalvergroting in voor hun IT-omgevingen, terwijl andere bedrijven hun IT moderniseren door voor het eerst naar de cloud te verhuizen. Van deze vraag heeft, volgens de schatting vanGlobal Industry Analysts, de VS-markt het grootste aandeel – met een geschatte waarde van minstens $7,5 miljard in 2020.

Groene technologie
OVH maakt gebruik van zijn gepatenteerde groene technologie om datacenters te draaien met een aanzienlijk lager stroomverbruik. De zelfontworpen watergekoelde servers besparen energie op koeling, en stellen het bedrijf in staat om de beschikbaarheid en efficiëntie van de servers te verhogen, als gevolg van de doeltreffende warmteoverdracht ervan.

De datacenters in Vint Hill en Hillsboro kunnen ook profiteren van deze koeltechnologie, een belangrijk concurrentievoordeel in de Noord-Amerikaanse markt: "Jarenlang hebben tech-bedrijven geprobeerd erachter te komen hoe ze hun datacenters goedkoper kunnen koelen", zegt Pascal Jaillon, Vice President Research & Development voor OVH in de VS. "Traditionele datacenters gebruiken hiervoor dure geforceerde airconditioning. OVH's innovatie wat betreft datacenterkoeling is slechts de eerste van de vele innovaties die in deze groeiende markt zullen worden geïntroduceerd."

Globaal glasvezelnetwerk
Het nieuwe datacenter aan de westkust van de VS, gekoppeld aan het Vint Hill datacenter aan de oostkust, garandeert schaalbaarheid aan bedrijven in de VS. Het Hillsboro-datacenter, op slechts dertig kilometer afstand van Portland, bevat ongeveer 80.000 servers op een gebied van 10.000 vierkante meter. Het in oktober aangekondigde datacenter in Vint Hill is momenteel onderhevig aan constructie en personeelswerving. Eerste aanbiedingen aan bedrijven die willen uitbreiden naar de Amerikaanse datacenters zullen naar verwachting vanaf deze zomer beschikbaar zijn vanaf de Vint Hill-locatie.

Met deze nieuwe locatie erbij heeft OVH nu 23 datacenters wereldwijd (en meer op komst), verspreid over elf landen en vier continenten. Het Hillsboro datacenter breidt het globale glasvezelnetwerk uit, wat topprestaties biedt met een capaciteit van meer dan 10 Tbps voor optimale reactietijd en veiligheid.

Om constante hoge kwaliteit te leveren is OVH op 32 plaatsen aanwezig over de hele wereld en heeft het een glasvezelnetwerk dat duizenden kilometers omspant. Daarnaast zijn alle nieuwe datacenters voorzien van anti-DDoS.Over OVH
OVH is specialist op het gebied van cloud- en internetinfrastructuren en biedt innovatieve producten en services aan die allemaal onder drie domeinen vallen: Web, Dedicated en Cloud. Sinds de oprichting in 1999 is het bedrijf de onmisbare partner geworden van honderdduizenden professionals over de hele wereld. OVH heeft zijn succes te danken aan een ontwikkelingsmodel dat gebaseerd is op innovatie en het volledige beheer van de eigen hosting chain. Dit gaat van de productie van eigen servers tot het onderhouden van eigen infrastructuren en de begeleiding van klanten. OVH garandeert zijn klanten stabiele en betaalbare aanbiedingen voor elke service en aangeboden oplossing en altijd voor de beste prijs/kwaliteitsverhouding. Ga voor meer informatie naarwww.ovh.nlof volg ons op Twitter via @ovh_nlVoor meer persinformatie of fotomateriaal kunt u contact opnemen met:

Contact OVH
Alberto Wieske
Tel.: +31 (0)20 808 6057
Tel: +31 (0) 629 974 095
alberto.wieske@corp.ovh.com

Contact LEWIS
Telefoon: 040 235 46 00
OVHnl@teamlewis.com