ISA optimaliseert de verlof- en urensaldi met Rostar CAS van Paralax

Direct meer inzicht in managementinformatie

In 2008 heeft ISA de keuze gemaakt voor Rostar CAS. Allereerst om de planning voor de evenementen en de HTV te automatiseren. Sinds de toename in het aantal werkopdrachten in de objectenbeveiliging heeft ISA besloten dit gedeelte van de planning ook via Rostar CAS te automatiseren. Met Rostar CAS plannen zij nu sinds 2 jaar zo’n 150 medewerkers, rekening houdend met de geldende cao en de arbeidstijdenwet in deze branche.

Direct overzicht 
Het management had behoefte aan meer inzicht. Ze wilde meer duidelijkheid over elk besteed en uitbetaald uur, over het minimaliseren van fouten maar ook over het verhogen van de medewerkertevredenheid door een correcte verloning. Hans van den Hoek, P&O Manager van ISA: “ zelf was ik al gebruiker van Rostar CAS bij mijn vorige werkgevers en ik zag hier een perfecte match tussen functionaliteiten en vraag.” “Het systeem levert ons uitgebreide managementrapportages, zo kunnen we zien waar elk uur blijft.” Door de uitgebreide controle realiseert ISA een flinke reductie in onder- en overuren. Elke periode ontvangen de medewerkers het vakantie- en urenbriefje. Aan de hand van deze briefjes controleren zij zelf de uren voor de verloning. Dit zorgt voor een minimalisering van fouten en verhoogt daarbij de medewerkerbetrokkenheid. Door de koppeling met Fisma, het salarissysteem, worden de juiste uren aan dit systeem doorgegeven. Het automatiseren bespaart ISA veel tijd. Waar de planning voorheen in 2 weken gerealiseerd werd, staat deze nu met 2 uur in Rostar CAS.

Slimme personeelsplanning 
Met de planningssoftware van Rostar CAS breng je de organisatie op een hoger niveau. Organisaties met sterk wisselende bezettingen, met ploegendiensten en met flexibel personeel maken gebruik van Rostar CAS met veel resultaat. De software houdt rekening met de geldende CAO, de Arbeidstijdenwet en andere wetten en regelgeving. Medewerkers hebben binnen gestelde kaders de mogelijkheid tot zelfroosteren via PC, tablet en smartphone, met de 24/7 Rostar app. Wijzigt er iets in het ene rooster, dan passen de andere roosters zich daar automatisch op aan. En vanzelfsprekend is Rostar CAS naadloos te integreren met andere systemen zoals HRM-, payroll- en ERP-software.

Toekomst 
Paralax wil organisaties blijven ondersteunen in het complete planproces. Daarin gaan wij verder dan alleen het plannen van de medewerkers op diensten of middelen. Wij leveren de beste toekomstbestendige oplossing voor elke klant waarbij planning een integraal onderdeel wordt van de strategische bedrijfsvoering.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Paralax Planning Solutions
Voor de optimalisatie van de bedrijfsvoering en reductie van over- en ondercapaciteit is een slimme personeelsplanning essentieel. Paralax Planning Solutions helpt haar klanten hierbij. Sinds 1981 ontwikkelt en implementeert Paralax oplossingen voor personeelsplanning, schoolroosters, tijdregistratie, zelfroosteren en participerend plannen.

Dagelijks maken ruim 2000 planners, werkzaam in de zakelijke dienstverlening, gezondheidszorg, overheid, entertainment, industrie en het onderwijs, gebruik van de planningssoftware. Het hoofdkantoor van Paralax is gevestigd in Maarssen.

Website: https://paralax.nl/
Blog: https://paralax.nl/nl/blogs

Volg Paralax Planning Solutions