www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlContentbureauwww.marcommit.nl
2472 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (942 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Yellow Communications

Criteo rapporteert sterke financiële resultaten over vierde kwartaal en hele boekjaar 2016

Amsterdam, 23 februari 2017 - Criteo S.A. (Nasdaq: CRTO), specialist op het gebied van performancemarketing, maakt de financiële resultaten bekend over het vierde kwartaal en het gehele boekjaar 2016, dat eindigde op 31 december 2016.
 • De omzet in het vierde kwartaal steeg met 43 procent (en 43 procent bij vaste wisselkoersen (1)) naar 567 miljoen dollar.
 • De omzet in het gehele boekjaar 2016 steeg met 36 procent (36 procent bij vaste wisselkoersen) naar 1.799 miljoen dollar.

 • De omzet exclusief zogenaamde Traffic Acquisition Costs (omzet ex-TAC (2)) steeg met 41 procent (41 procent bij vaste wisselkoersen) naar 225 miljoen dollar. Exclusief Criteo Sponsored Products (het voormalige HookLogic (3)) groeide de omzet ex-TAC met 33 procent (33 procent bij vaste wisselkoersen) naar 213 miljoen dollar of 41 procent van de omzet.
 • De omzet ex-TAC voor het gehele boekjaar 2016 groeide met 37 procent (37 procent bij vaste wisselkoersen) naar 730 miljoen dollar. Exclusief Criteo Sponsored Products groeide de omzet ex-TAC in het hele boekjaar 2016 met 34 procent (34 procent bij vaste wisselkoersen) naar 718 miljoen dollar of 41 procent van de omzet.

 • De nettowinst in het vierde kwartaal steeg met 5 procent naar 41 miljoen dollar. Dat is 7 procent van de omzet en 18 procent van de omzet ex-TAC.
 • De nettowinst in het gehele boekjaar steeg met 40 procent naar 87 miljoen dollar. Dat is 5 procent van de omzet of 12 procent van de omzet ex-TAC.

 • De aangepaste EBITDA in het vierde kwartaal (3) steeg met 55 procent naar 83 miljoen dollar. Exclusief Criteo Sponsored Products nam de aangepaste EBITDA in het vierde kwartaal met 46 procent toe naar 78 miljoen dollar. Dat is 15 procent van de omzet en 37 procent van de omzet ex-TAC.
 • De aangepaste EBITDA voor het gehele boekjaar steeg met 57 procent naar 225 miljoen dollar. Exclusief Criteo Sponsored Products steeg de aangepaste EBITDA met 53 procent naar 219 miljoen dollar. Dat is 13 procent van de omzet en 31 procent van de omzet ex-TAC.

 • De aangepaste nettowinst per aandeel (3) steeg met 16 procent naar 84 dollarcent.
 • De aangepaste nettowinst per aandeel voor het gehele boekjaar steeg met 51 procent naar 2,08 dollar.

 • De cashflow uit operationele activiteiten, exclusief Criteo Sponsored Products, steeg met 15 procent naar 77 miljoen
 • De cashflow uit operationele activiteiten in het gehele boekjaar, exclusief Criteo Sponsored Products, steeg met 16 procent naar 159 miljoen dollar.

 • De vrije cashflow in het vierde kwartaal, exclusief Criteo Sponsored Products, steeg met 15 procent naar 55 miljoen dollar
 • De vrije cashflow over het hele boekjaar, exclusief Criteo Sponsored Products, steeg met 31 procent naar 82 miljoen dollar
 1. De groei bij vaste wisselkoersen sluit de invloed uit van wisselkoersfluctuaties en wordt berekend door het toepassen van gemiddelde koersen van 2015 op de cijfers van 2016 voor de relevante perioden.
 2. De omzet-TAC, de aangepaste EBITDA, de aangepaste nettowinst per aandelen en de vrije cashflow zijn niet berekend op basis van U.S. GAAP.
 3. Exclusief de bijdrage van Criteo Sponsored Products (het voormalige HookLogic) voor de periode 9 november 2016 tot 31 december 2016.

Het volledige Engelstalige persbericht vindt u hier.

Over Criteo
Criteo (Nasdaq: CRTO) biedt gepersonaliseerde performancemarketing op uitgebreide schaal. Door de opbrengsten na de klik te meten, maakt Criteo ROI transparant en eenvoudig meetbaar. Criteo heeft tweeduizend medewerkers in 31 kantoren in Noord- en Zuid-Amerika, EMEA en Azië-Pacific. Van daaruit bedient het wereldwijd dertienduizend adverteerders en onderhoudt met zeventienduizend uitgeverijen directe relaties. Meer informatie is te vinden op www.criteo.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: 
Progress Communications
Inger Hund / Kinyi Tsui
Criteo@progresscommunications.nl
T. 020 363 11 52

Tags bij dit bericht  
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van Criteo  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Geplaatst:
Verstreken tijd: 942 dagen
PR contact  
Logo Yellow Communications
Criteo contact  
Logo Criteo
  +31 20 794 4860
  www.criteo.com
Criteo sociaal  
Criteo tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Data Matters BV
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Kopano
Logo Jet-Stream
Logo Avinty
Logo Cacholong
Logo Comarch AG
Logo Xinno
Logo Leadgate Europe
Logo NewChannel
Logo Enable-U
Logo Sooda internetbureau
Logo Click&Boat
Logo Portiva
Logo Fairbanks
Logo Keeping
Logo PQR B.V.
Logo Rittal bv
Logo Spryng
Logo CLOUDOE BV
Logo Belcentrale.nl
Logo Broad Horizon
Logo CloudSuite B.V.
Logo Medius
Logo Postex Nederland B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Curvature
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo CloudSuite B.V.
Logo Barracuda Networks
Logo Cegeka
Logo Poly
Logo commercetools
Logo Schneider Electric
Logo ISBW
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Interxion
Logo SAP Concur
Logo Red Hat, Inc.
Logo AvePoint
Logo Valid
Logo TomTom Telematics
Logo Descartes
Logo SAP
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nl