www.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlContentbureauwww.marcommit.nl
2500 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (3 jaar en 135 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Influx PR & Communicatie

MvR & Partners begeleidt en ondersteunt gemeente Steenwijkerland bij implementatie Zaakgericht Werken

MvR & Partners begeleidt en ondersteunt gemeente Steenwijkerland bij implementatie Zaakgericht Werken (ZGW):

ZGW gemeente Steenwijkerland - meer zelfstandigheid en eigen initiatief nemen

Vleuten, 22 februari 2017 – De gemeente Steenwijkerland zette in 2013 de eerste stappen op weg naar Zaakgericht Werken (ZGW). Daarvoor is een ervaren partij gezocht die kon helpen op weg naar optimale e-dienstverlening voor de inwoners, ondersteund door Zaakgericht Werken in de organisatie. MvR & Partners, specialist in digitaliseringsprojecten en de invoering en begeleiding daarvan bij (semi)-overheidsorganisaties, is ervaren én bekend met de GreenValley midoffice werkomgeving. Zij zijn dan ook geselecteerd om de gemeente Steenwijkerland bij de implementatie van Zaakgericht Werken (ZGW) te begeleiden en ondersteunen.

De ondersteuning van MvR had in eerste aanleg betrekking op de capaciteit om het project (mede) te begeleiden en te ondersteunen bij de implementatie, het inrichten, het gebruiksklaar maken en het opleiden van de medewerkers.

Cultuuromslag
“Primaire doelstelling van ZGW is meer klantgericht te (kunnen) werken”
, vertelt Jilke Marinus, intern projectleider ZGW bij Steenwijkerland. “ZGW is dus geen doel! We hebben echter niet (altijd en overal) de gewenste capaciteit voor dergelijke projecten in huis.”
Steenwijkerland werkt met GreenValley’s midoffice systeem en vanuit die organisatie had men al goede ervaringen met MvR & Partners. De voortvarendheid waarmee zij aan het werk gingen, sprak zeer aan.
“Uiteraard ook de communicatie rondom het hele project”, vervolgt Marinus, “want het ZGW is nog altijd voor velen een behoorlijke cultuuromslag. De eerste stappen verliepen vervolgens voortvarend en steeds meer medewerkers zagen de voordelen. Al snel kwamen allerlei waardevolle aanvullingen en opmerkingen uit de organisatie zelf. Hét moment voor de volgende stap: de doorontwikkeling van het ZGW met e-dienstverlening en e-formulieren.”

Zelfstandigheid
Volgens Marinus draait het bij Zaakgericht Werken vooral om zelfstandigheid en eigen initiatief van de medewerkers: “Er wordt van je verwacht dat je vanuit de werkvoorraad, bijvoorbeeld de zaaktypengroep van jouw afdeling, zelf je klussen oppakt en afwerkt volgens de juiste procedures. Altijd met het belang van de klant in het achterhoofd. In dat bewustwordingsproces heeft MvR een belangrijke rol gespeeld en een grote toegevoegde waarde getoond.”

Voor het maken van de juiste keuzes in e-formulieren en welke e-dienstverlening het eerst aan te pakken, heeft de ervaring van MvR eveneens een belangrijke rol gespeeld. “We hebben gekozen voor die processen en formulieren waar de inwoners heel direct betrokken zijn”, aldus Marinus.

Behoefte als maatwerk invullen
De organisatie is heel alert geworden. “Als iemand achter elkaar een aantal ondersteuningsmiddelen aanvraagt in het kader van de WMO, kun je wellicht beter een ‘keukentafelgesprek’ arrangeren. Dan kun je vraag en aanbod sneller op elkaar afstemmen en maatwerk afleveren”, aldus Marinus. “Het doel van een gemeentelijke organisatie is toch om er voor de inwoners en ondernemers te zijn? Dankzij de steun van MvR & Partners kan dat.”

“Zaakgericht Werken, met de doorontwikkeling van e-dienstverlening en e-formulieren, zorgt ervoor dat de gemeentelijke organisatie een stuk transparanter wordt”, stelt Meike Mulder, partner MvR & Partners. “Zeker nu Steenwijkerland de aansluiting met mijnoverheid.nl gaat realiseren en met de aansluiting op mijngemeente.nl daarna weer een volgende stap gaat zetten.”

# - # - # - #

Over MvR & Partners
MvR & Partners is in 2011 opgericht vanuit de overtuiging dat de snel toenemende digitalisering de overheid dichter bij de burger kan brengen. Onze missie is om deze verandering te begeleiden en de voordelen van digitaliseren voor overheidsorganisaties, de mensen die daar werken én de maatschappij te helpen realiseren.

MvR & Partners begeleidt digitaliseringstrajecten met adviseurs die dit vakgebied door en door kennen. Onze adviseurs zetten met energie en overtuiging hun expertise in, om onze opdrachtgevers te laten excelleren in de digitale (r)evolutie. Onze diensten concentreren zich rondom projectbegeleiding, procesverbetering en opleidingstrajecten bij de invoering van digitaal samenwerken en informatie management.  Voor meer informatie: www.mvr.nl 

Noot voor de redactie:
Voor redactionele informatie of uitgebreide case kunt u contact opnemen met Influx PR, Jakob Brons, telefoon: 055 3663034 of e-mail: mvr@influx-pr.com
Laatste van MvR & Partners  
Gemeente Renkum zet met MvR & Partners in op Datagestuurd Werken Sociaal Domein

Workshops ‘Informatievoorziening binnen de overheid’ bij MvR & Partners

MvR & Partners kennissessie De Slimme Overheid: trends en ontwikkelingen op het gebied van datagestuurd werken
Geplaatst:
Verstreken tijd: 3 jaar en 135 dagen
PR contact  

Logo Influx PR & Communicatie
MvR & Partners contact  

Logo MvR & Partners

  085 401 59 64
  info@mvr.nl
  www.mvr.nl
MvR & Partners sociaal  


MvR & Partners tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Relined Fiber Network
Logo Avinty (GGZ)
Logo QuandaGo
Logo iQibt B.V.
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Solmate
Logo Distology Nederland B.V.
Logo TRADUS
Logo Coastr
Logo ID Control
Logo QuandaGo
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Moneezy
Logo evisit
Logo Quinyx
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PlanMen
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo PEAK-IT
Logo devolo
Logo Thinkwise
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo Telindus
Logo myBrand
Logo Ivanti
Logo AnylinQ
Logo Tech Data Nederland
Logo bunq
Logo SecureMe2
Logo Eaton
Logo Diamanti
Logo Shippeo
Logo Motiv ICT Security
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88768 persberichten
- 5735 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8357 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Contentbureauwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.nlwww.marcommit.nl