Datum: (515 dagen oud)
Bedrijf:
PR: En Serio

Colt rolt pan-regionaal optisch netwerk uit met CienaHoofddorp – 20 februari 2017 – Colt Technology Services zet de packet-optical technologie van Ciena (NYSE: CIEN) in om in te spelen op de toenemende vraag naar hoge bandbreedte. Deze vraag wordt aangewakkerd door de explosieve groei van IT-applicaties, data, content en cloud computing. Door de samenwerking met Ciena kan Colt in Europa en Azië meer high-bandwidth verbindingen aanbieden, met flexibele ultra high-bandwith netwerkservices. Deze worden aangeboden via hun 100 Gbps metro- en multi-terabit backbone-netwerken.

De netwerkupgrade draagt bij aan de groei van Colt in belangrijke Europese stadsregio’s als Londen, Frankfurt, Parijs en Amsterdam en aan verbeterde intercontinentale verbindingen met Aziatische steden als Tokio, Hong Kong en Singapore.

Belangrijkste nieuwsfeiten
  • Colt levert high-bandwidth netwerk- en communicatiediensten aan bedrijven en wholesale-partijen in Europa, Azië en Noord-Amerika. Het biedt levert daarnaast uiteenlopende gegevensverbindingen, spraakoplossingen en veilige netwerkservices aan wereldwijde financiële markten en connectiviteit aan meer dan 700 wereldwijde datacenters. Het netwerk van Colt verbindt momenteel ruim 24.500 gebouwen. Dit aantal blijft groeien.
  • De sterk opgeschaalde connectiviteit van Colt resulteert in verbeterde toegang tot bandbreedte-intensieve applicaties en vergroot de reikwijdte en schaal van zijn netwerk. Het 6500-platform van Ciena stelt Colt in staat om in heel Europa ultra-high bandwidth diensten en datacenter-interconnects (DCI’s) aan te bieden. Gebruikers van het platform profiteren daarnaast van voordelen op het gebied van bedrijfscontinuïteit, digitale transformatie en wholesale landlijnen.
  • Het 6500-platform van Ciena, aangedreven door de coherente WaveLogic-technologie, stelt Colt in staat om netwerkservices tot 100G aan te bieden op basis van een combinatie van 100G- en 200G-golflengtes. Daarmee legt het de basis voor toekomstige diensten met hogere bitsnelheden van 200G en 400G en Flexible Ethernet-connectiviteit. Dankzij de programmeerbaarheid en flexibiliteit van WaveLogic kunnen leveranciers als Colt de technologie optimaal aanpassen aan hun unieke ‘core-to-door’-behoeften en de interoperabiliteit tussen technologie van uiteenlopende leveranciers binnen hun netwerk waarborgen.
Managementcitaten:
  • “De applicaties en infrastructuur die de bedrijfsvoering van organisaties ondersteunen worden steeds vaker in de cloud en het datacenter ondergebracht. Dit resulteert in een groeiende vraag naar betrouwbare, schaalbare en hoogwaardige zakelijke connectiviteit. Onze samenwerking met vooraanstaande technologiebedrijven zoals Ciena geeft blijk van onze streven om de intelligente high bandwidth netwerken aan te bieden waar bedrijven om vragen. Ons nieuwe netwerk zal klanten in Europa en Azië aanzienlijke voordelen bieden. Het doet ons een genoegen om deze geavanceerde digitale infrastructuur samen met Ciena te realiseren.”
    –         Rajiv Datta, de CTO van Colt Technology Services
  • “De vraag naar high bandwidth netwerkservices groeit met de dag. Internetproviders hebben flexibele, schaalbare en programmeerbare optische oplossingen nodig om de concurrentie voor te kunnen blijven en meer klanten te bedienen. Met onze toonaangevende packet optical oplossingen kunnen operators als Colt een netwerk creëren dat meer capaciteit biedt voor uiteenlopende toepassingen, zoals Ethernet, datacenter-interconnects en cloud-diensten.”
    –         Joe Marsella, CTO voor de regio EMEA bij Ciena