Doorbraak technologie energiereductie en warmtehergebruik datacenters

Asperitas lanceert Immersed Computing voor cloud providers

Haarlem, 16 februari 2017 - Asperitas, de Nederlandse cleantech start-up, zal Immersed Computing en haar portfolio van oplossingen voor cloud, edge en HPC datacenters lanceren op Cloud Expo Europe & Data Centre World in London op 15 maart.

Immersed Computing is een door Asperitas ontwikkeld concept en een combinatie van nieuwe technologie en een nieuwe manier van werken. Het concept komt voort uit drie datacenter industrie uitdagingen: duurzaamheid, efficiëntie en flexibiliteit. Total liquid cooling staat aan de basis van de oplossingen van Asperitas. Wat de technologie uniek maakt is de methode van natuurlijk convectie. Met als gevolg minimalisering van facilitaire infrastructuur en benodigde koelinstallaties.

Asperitas zal haar eerste compute totaaloplossing voor cloud datacenters presenteren op Cloud Expo Europe, de AIC24. De AIC24 is een gesloten module en het eerste vloeistof gekoeld systeem wat gebruik maakt van natuurlijke convectie. De AIC24 is een plug en play module waar de IT en ondersteunende infrastructuur zoveel mogelijk in is geïntegreerd. Het resultaat is een duurzame totaaloplossing. De energie footprint van IT en infrastructuur kan minimaal met 50% worden gereduceerd en tegelijkertijdIT efficiëntiegeoptimaliseerd. Hergebruik van warmtewordt eenserieuze optie, doordat de AIC24 warmte afvoert in de vorm van warm water.De modulaire AIC24 is ontworpen om operationele flexibiliteit echt mogelijk te maken. Een stroom- en wateraansluiting en connectiviteit is de minimale infrastructuur die nodig is. De oplossingen van Asperitas maken een high density omgeving gemakkelijk mogelijk, tot 22 kW IT load per module.

Asperitas werkt sinds 2015 aan de technologie, in samenwerking met verschillende ontwikkelpartners waardoor er een stevig ecosysteem is ontstaan. De belangrijkste engineering partner is ADSE, specialisten met een achtergrond in aerospace en defensie technologie ontwikkeling. De AIC24 productie vindt plaats in Nederlandbij Brink Industrial. Schleifenbauer is eenpartner voor de ontwikkeling van speciale PDU’s, net zoals Perf-IT dat is voor het managementsysteem. De Universiteit van Leeds is vergevorderd op het gebied van R&D wat liquid cooling betreft en is betrokken bij de verschillende pilots. Op dit moment loopt er een pilot met de Vienna Scientific Cluster (VSC), die een HPC omgeving en de supercomputer beheert. De Asperitas oplossing draait op dit moment mee in de live omgeving van VSC. Andere ontwikkel- en technologiepartners zijn SIMS, Super Micro, Total, SmartDC, Tebodin en Green IT Amsterdam. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland erkent Asperitas als innovatieve en cleantech start-up en heeft een innovatiekrediet verleent voor de technologie ontwikkeling.

Tijdens Cloud ExpoEurope is het mogelijk Immersed Compting en de AIC24 live te ervaren, Asperitas is te vinden op stand 430. Oprichter en CEO van Asperitas, Rolf Brink, zal een keynote sessie verzorgen op Data Centre World met als titel: The future is now, driven by sustainability, flexibility and efficiency.

Meer informatie
Maikel Bouricius
Marketing Manager
Asperitas
maikel.bouricius@asperitas.com
+31 88 96 000 00