Datum: (525 dagen oud)
Bedrijf:

XRC ADVISEERT TIJDIG VERVANGEN PINAPPARATUURNistelrode – De detailhandel onderging in 2016 de sterkste omzetstijging in acht jaar, zo meldt het Centraal Bureau van Statistiek afgelopen maandag. Winkeliers krijgen weer wat meer lucht en dat geeft ze de kans om hun apparatuur te onderhouden of vervangen.

“Veel apparatuur is de afgelopen jaren niet vervangen, waardoor veel winkels werken met verouderde apparaten,” aldus Léon de Vet, Salesmanager XRC services. “Veel ondernemers maken nog gebruik van oudere pinapparatuur, waarvan de expiratie datum bijna verloopt.” 

De veiligheid van betaalautomaten wordt geborgd door een certificeringsprocedure op basis van Europese beveiligingseisen. Vanuit veiligheidsoptiek zijn de betaalautomaten optimaal aangepast aan SEPA. Deze goedkeuring wordt echter afgegeven voor een bepaalde periode. De Nederlandse Betaalvereniging adviseert tijdig de pinapparatuur te vervangen, om te voorkomen dat klanten onverwachts niet meer kunnen pinnen.

“We zien dat 80% van alle klanten het liefst betaald met een pinpas. Om de mogelijkheid tot pinbetalingen te blijven aanbieden, dienen verschillende pinapparaten vervangen te worden vóór eind van dit jaar,” vervolgt Léon de Vet. “Ondernemers zijn zich vaak niet bewust van de risico’s die het niet tijdig vervangen met zich meedraagt. Geen nieuwe pinapparatuur betekent echt dat er na de expiratie datum niet meer gepind kan worden.” 
 
Voor meer informatie:
XRC® services
T: +31 (0)88 229 04 99