www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlContentbureauHerken zakelijke websitebezoekers

2513 volgers @ICTberichten
Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.Herken zakelijke websitebezoekers
Deel dit nu via
Datum: (5 jaar en 143 dagen geleden)
Bedrijf:

IT-afdelingen worstelen met het beveiligen van de cloud, volgens onderzoek Intel Security

 • Bijna 40% van clouddiensten wordt in gebruik genomen zonder medeweten van IT, waardoor de risico’s voor organisaties toenemen
 • Het aantal IT-professionals dat vertrouwen heeft in de publieke cloud is twee maal zo groot als het aantal dat de publieke cloud niet vertrouwt
 • De helft van de ondervraagde IT-professionals heeft de adoptie van de cloud afgeremd vanwege een gebrek aan cybersecurity kennis
 • 65% is van mening dat Shadow IT het moeilijker maakt om de cloud te beveiligen
 • 52% heeft malware gedetecteerd die teruggeleid kon worden naar een cloud applicatie
 • 62% slaat gevoelige klantinfo op in de publieke cloud
Schiphol-Rijk, 13 februari 2017 - Intel heeft zijn tweede jaarlijkse cloud security-rapport gepubliceerd, getiteld ‘Building Trust in a Cloudy Sky’. Het rapport beschrijft de huidige staat van de wereldwijde cloud-adoptie, de belangrijkste zorgen rond private en publieke clouddiensten, de implicaties van een overstap naar de cloud voor security en de groeiende impact van Shadow IT. Voor het onderzoek zijn ruim 2.000 IT-professionals uit de hele wereld ondervraagd.


(Uitsnede: klik voor de volledige infographic)

“Bij veel organisaties is een ‘Cloud First’-strategie inmiddels een onderdeel van de architectuur geworden”, zegt Raj Samani, EMEA Chief Technology Officer, Intel Security. “Een snelle overstap naar cloud computing staat hoog op de agenda. Dit jaar lieten de respondenten weten te verwachten dat binnen 15 maanden 80 procent van hun IT-budget naar de cloud zal gaan.”

Het vertrouwen in de cloud groeit
Het vertrouwen in publieke clouddiensten is het afgelopen jaar opnieuw gegroeid. De meeste organisaties beschouwen clouddiensten als net zo veilig als of zelfs veiliger dan private clouds. Ook verwachten ze dat publieke clouds een lagere total cost of ownership en beter inzicht in data bieden. Het aantal respondenten dat publieke clouds vertrouwt is dubbel zo groot als het aantal dat daarin geen vertrouwen heeft. Dit groeiende vertrouwen, gekoppeld met meer bewustzijn bij het senior management over de risico’s, leidt ertoe dat meer organisaties gevoelige data opslaan in de publieke cloud. Vooral persoonlijke informatie over klanten wordt in publieke clouds bewaard: 62 procent van de respondenten zegt dit te doen.

Maar ook toenemende risico’s: Shadow IT en het tekort aan cybersecurity skills
Het groeiende tekort aan security skills blijft een negatieve impact hebben op het tempo waarmee organisaties overstappen naar de cloud. Bijna de helft van de ondervraagde organisaties zegt dat een gebrek aan cybersecurity professionals de adoptie of het gebruik van cloud diensten heeft afgeremd. Dit kan ook zorgen voor een toename in het gebruik van Shadow IT (publieke cloud diensten die zonder medeweten van IT door medewerkers binnen de organisatie worden gebruikt). 36% zegt ondanks het tekort aan security professionals toch door te gaan met hun cloud activiteiten. Slechts 15% van de respondenten zegt geen gebrek aan vaardigheden te hebben.

Dankzij gemakkelijke inkoopprocedures, wordt bijna 40 procent van de clouddiensten nu afgenomen zonder dat de IT-afdeling hierbij wordt betrokken. Helaas is het inzicht in het gebruik van deze Shadow IT-diensten gedaald van 50% vorig jaar naar iets minder dan 47% dit jaar. Dit zorgt ervoor dat 65% van IT-professionals van mening is dat Shadow IT een negatieve impact heeft op hun vermogen om de cloud te beveiligen. Dit is niet verrassend, gezien de hoeveelheid gevoelige data die nu in publieke cloud staan. Ook zegt ruim de helft (52%) dat ze malware hebben gedetecteerd die afkomstig was van een cloud SaaS-toepassing.

Ontwikkelingen in het datacenter
Waar een jaar geleden nog iets meer dan de helft (51%) van de organisaties liet weten alleen een private cloud te gebruiken, is dit inmiddels gedaald tot iets minder dan een kwart (24%). In dezelfde tijd is het aantal organisaties met een hybride cloudomgeving gegroeid van 19 procent naar 57 procent. Deze overstap naar een hybride private/publieke cloudarchitectuur vereist dat het datacenter zich ontwikkelt naar een sterk gevirtualiseerde infrastructuur op basis van cloudtechnologie. Gemiddeld is 52% van de servers in het datacenter van een organisatie gevirtualiseerd. 80 procent maakt gebruik van containers en de organisaties verwachten binnen twee jaar te zijn overgestapt op een volledig software-defined datacenter.

Aanbevelingen:
 • Aanvallers zijn altijd op zoek naar de makkelijkste doelwitten, ongeacht of deze publiek, privaat of hybride zijn. Geïntegreerde beveiligingsoplossingen die inzicht bieden in alle diensten van een organisatie, is waarschijnlijk de beste verdediging.
 • De populairste aanvalsmethode is het achterhalen van logingegevens, vooral van die van beheerders. Organisaties moeten best practices hanteren voor authenticatie, zoals complexe, unieke wachtwoorden, multi-factor authenticatie en – indien mogelijk – biometrische identificatietechnieken.
 • Er wordt nog te weinig gebruikgemaakt van effectieve beveiligingstechnologieën zoals data loss prevention, encryptie en cloud access security brokers (CASB). De integratie van deze tools met een bestaand beveiligingssysteem zorgt voor beter inzicht, maakt het mogelijk om Shadow IT-diensten te detecteren en biedt mogelijkheden om gevoelige data automatisch te beschermen. Daarbij maakt het niet uit deze data zijn opgeslagen binnen de organisatie of worden getransporteerd via een netwerk.
 • Organisaties moeten zich focussen op een beveiligingsaanpak die zich richt op risicomanagement en het beperken van de gevolgen van incidenten. Ze zouden een Cloud First-strategie moeten overwegen om de adoptie van clouddiensten te versnellen, om zo de kosten terug te dringen en de flexibiliteit te vergroten. Daarbij zouden de beveiligingsoperaties ingericht moeten worden voor een proactieve aanpak in plaats van een reactieve.
Het volledige cloud security-rapport van Intel Security is hier te vinden: www.mcafee.com/cloudsecurityreport.

Onderzoeksmethode
In het najaar van 2016 heeft Intel Security ruim 2.000 IT-professionals ondervraagd uit een brede set van sectoren, landen en omvang. De respondenten waren senior technical decision makers van kleine, middelgrote en grote organisaties in Australië, Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Japan, Mexico, Saudi Arabië, Singapore, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Over Intel Security
Intel Security zet zich met zijn McAfee-lijn van producten in om de digitale wereld veiliger en zekerder te maken voor iedereen. Kijk voor meer informatie op www.intelsecurity.com. Intel Security is een divisie van Intel.

Meer informatie:
· Intel Security Nederland
· Intel Security Nederland Newsroom

Contactpersonen voor de pers

MCS PR, Intel Security Persdesk, e-mail intelsecurity@mcspr.nl, tel. 023 - 562 8208.

OPMERKING: Intel en het Intel logo, McAfee en het McAfee logo zijn gedeponeerde handelsmerken van Intel Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere gedeponeerde en niet-gedeponeerde handelsmerken in dit document zijn het eigendom van hun respectieve eigenaren.

© 2017 Intel Corporation
Laatste van McAfee  
McAfee ontmaskert cybercriminele marktplaatsen

Shoppers slaan online veiligheid tijdens feestdagen in de wind om beste koopjes te scoren

Bedrijven onderschatten blootstelling data in de cloud
DDA verwelkomt Maunt als partner

Startup Last Mile eMobility verbindt mobiliteitsinnovaties met bestaand automotive dealernetwerk

VELUX Groep en Schneider Electric verlengen partnerschap om levenslange CO2-neutraal belofte te versnellen

Scholieren innoveren om de wereld te redden in de vierde Raspberry Pi-competitie

Ivanti voor het tweede jaar op rij leider in het 2021 Gartner® Magic Quadrant™ voor IT Service Management Tools

Thinkwise organiseert eerste Low-Code Summit

Kaspersky benoemt nieuwe Managing Director voor Noord-Europa om regionale propositie en partnerships te versterken

Infor lanceert interoperabiliteitsoplossing voor de gezondheidszorg

Vertiv treedt toe tot de Sustainable Digital Infrastructure Alliance om bij te dragen aan een klimaatneutrale digitale economie

Demissionair kabinet doet mooie beloften, maar juiste randvoorwaarden ontbreken

Europa’s grootste Apple Premium Reseller Amac boekt recordjaar

Snakeware nieuwe hoofdsponsor Berneiepenloftspul

Rockwell Automation en Ansys gaan samenwerken om industriële processen te optimaliseren

‘s Werelds eerste Wi-Fi 6 USB-adapter nu ook in Europa verkrijgbaar

Qualys introduceert zero-touch patching voor proactief herstel van kwetsbaarheden

Fortinet en Linksys lanceren gezamenlijk ontwikkelde oplossing voor veilig thuiswerken en hybride werken

Digitale dienstverlener Incentro is verkozen tot één van de Best Medium Workplaces van Europa 2021

Daily Logistics Group (DLG) selecteert Oracle Fusion Cloud Applications om services op te schalen en bedrijfsgroei te ondersteunen
Online een huis zoeken en kopen: van 6 weken naar een paar minuten

Rapportageportaal BInqcs en meer inzicht in uw bedrijf
Geplaatst:
Verstreken tijd: 5 jaar en 143 dagen
McAfee contact  

Logo McAfee

McAfee sociaal  


McAfee tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Huisabc.nl
Logo Prof-IT4all
Logo Drimpy
Logo Fundaments, Expert in Clouds
Logo Login Consultants
Logo Elbo Technology
Logo iSOC24
Logo Vabi
Logo Brixxs
Logo SoftApp BV
Logo MatrixMind
Logo Nice to Meat
Logo Fullstaq B.V.
Logo Stichting ITdonations
Logo Orange Cyberdefense
Logo VPNdiensten.nl
Logo PlanMen
Logo Facilitor
Logo VPNdiensten.nl
Logo Techone B.V.
Logo Yenlo
Logo E-mergo
Logo Orange Cyberdefense
Logo Boys with Brains
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Spryng
Logo Schneider Electric
Logo PA Consulting
Logo Ivanti
Logo Thinkwise
Logo Kaspersky
Logo Infor
Logo Vertiv
Logo Kaspersky
Logo Lubbers De Jong
Logo Schoevers
Logo Barracuda Networks
Logo Thales
Logo Nextens
Logo Orange Cyberdefense
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Eenmalig publiceren
- Persbericht aanleveren

Regelmatig publiceren
- Bedrijfsabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 92096 persberichten
- 6046 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10780 tags

Publicatiekenmerken
+ Behouden tekstopmaak
+ Foto/illustratie/logo
+ Downloadbare bijlages
+ Profiel met socials
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlContentbureauHerken zakelijke websitebezoekers