www.LVTPR.nlContentbureauwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl
2503 volgen @ICTberichten
Deel dit nu

Klaas Dijkhoff (VenJ) geeft startschot voor Cyber Estafette op scholen

Vakmensen staan voor de klas en delen hun IT kennis

Leidschendam, 6 februari 2017Tijdens de Safer Internet Day op 7 februari geeft Staatssecretaris Dijkhoff het startschot voor de Cyber Estafette van Geef IT Door. Tijdens deze estafette staan cybersecurity experts voor de klas om hun vakkennis door te geven en scholieren te enthousiasmeren voor een carrière in de ICT, bijvoorbeeld als ethisch hacker of cyber security specialist. Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) trapt de estafette af op het Newmancollege in Breda met een gastles over online veiligheid.


Initiatiefnemers CIO Platform Nederland, DINL, ECP | Platform voor de InformatieSamenleving en Nederland ICT verwachten met de estafette duizend leerlingen te bereiken. De estafette is onderdeel van de landelijke Geef IT Door campagne die het tekort aan gekwalificeerde ICT’ers op de arbeidsmarkt moet helpen opvullen. De estafette wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

Belang online veiligheid
Staatssecretaris Dijkhoff wil in zijn gastles scholieren bewust maken van het belang van online veiligheid. Dijkhoff: “Cyber skills zijn absoluut onmisbaar tegenwoordig. Voor jezelf, voor bedrijven, voor organisaties. Criminelen proberen in onze computer en telefoon te komen. Bedrijven en organisaties worden online bespioneerd. Daarom praat ik graag met jongeren over online veiligheid. Ze zijn handig met computers en telefoons, maar tegelijk ook slordig met wachtwoorden, wifi en sociale media. En daar begint online veiligheid mee.”

Snelcursus hacken
Klaas Dijkhoff geeft het estafettestokje door aan vijf inspirerende experts die met hun kennis, opinie of kunde hun sporen op cybersecurity gebied ruim verdiend hebben: Jaya Baloo (KPN), Chris van ’t Hof (Tek Tok Late Night), Ronald Prins (Fox-IT Security), Ronald Verbeek (CIO Platform Nederland) en Anouk Vos (Revnext en President Women in Cyber Security). Zij geven op verschillende scholen in Nederland een gastles en delen hun kennis. De scholieren maken kennis met concrete voorbeelden die laten zien hoe kwetsbaar informatie tegenwoordig is en waarom digitale beveiliging zo belangrijk is. Ze gaan ook zelf aan de slag, bijvoorbeeld met een snelcursus hacken.

Toenemende digitalisering
Met de toenemende digitalisering van de samenleving neemt ook de omvang van cybercriminaliteit toe. In sommige EU-lidstaten overstijgt computermisdaad de traditionele misdaad al in omvang. De vraag naar gekwalificeerde cyber security specialisten neemt daardoor snel toe. Uit onderzoek blijkt echter dat de belangstelling onder jongeren voor het brede vakgebied van ICT achterblijft. Een van de manieren om deze belangstelling te stimuleren zijn publiek-private initiatieven zoals de campagne Geef IT Door.

Vakspecialisten voor de klas
De landelijke campagne Geef IT Door verzorgt sinds 2014 gastlessen van ICT-professionals in het voortgezet onderwijs. De professionals laten vanuit hun eigen ervaring zien waarom een carrière in de ICT voor jongeren een goede keuze is. Geef IT Door koppelt de vakmensen aan een school uit hun regio en stelt via een toolkit het benodigde gereedschap beschikbaar voor een geslaagde gastles. Naast gastlessen over ICT en programmeren heeft Geef IT Door sinds kort twee nieuwe thema’s aan het pakket toegevoegd: Cyber Security en Big Data.‘’Om de sterke concurrentie positie van Nederland ook in de toekomst te waarborgen, is -ongeacht de beroepsgroep- cybersecurity awareness essentieel. Hopelijk is het mogelijk om de aanstekelijke nieuwsgierigheid, die de kern vormt van cyber security, door te geven aan de volgende generatie.’’
Jaya Baloo, Chief Information Security Officer bij KPN

“In de wereld van cyber security is de meest waardevolle kennis gratis, hebben de knapste koppen nauwelijks diploma’s, kunnen hackers je helpen de beveiliging te verbeteren en is een crisisoefening vaak een hilarische ervaring.’’ 
Chris van ’t Hof, schrijver, onderzoeker en presentator bij Tek Tok

“Onze maatschappij wordt steeds afhankelijker van digitale systemen. Dat brengt veel voordelen met zich mee, maar ook nieuwe risico’s. Om met nieuwe technologie verantwoord om te gaan, is het belangrijk dat we ook echt goed begrijpen hoe de technologie precies werkt. Alleen dan kunnen we deze geavanceerde systemen echt veilig maken.”
Ronald Prins, directeur en mede-oprichter van Fox-IT

“Ik vind het geweldig leuk om als vertegenwoordiger van grote ICT gebruikers mijn kennis over nieuwe technologieën te delen met scholieren. Vooral ook omdat scholieren als ondernemers en werknemers van de toekomst van groot belang zijn voor het welzijn en de veiligheid van onze maatschappij en economie.” 
Ronald Verbeek, Algemeen Directeur bij CIO Platform Nederland

“Scholieren van nu zijn jonger dan het internet. Voor hen is het vanzelfsprekend dat bijna alle processen uit het dagelijks leven aan digitale systemen gekoppeld zijn. Zeker voor jongeren is het goed om kritisch te kijken naar de technologie om hen heen. Beschermt deze hun privacy, zijn systemen te manipuleren en schuilt er gevaar in? De uitdaging is om niet alleen een goede gebruiker van IT-systemen te zijn, maar ook aan de bel te trekken bij risico’s. En dat testen en hacken best leuk is, is alleen maar meegenomen!’’
Anouk Vos, partner bij Revnext en President Women in Cyber Security

Safer Internet Day
Safer Internet Day is een jaarlijks terugkerende dag waarop in meer dan honderd landen aandacht wordt gevraagd voor veilig en verantwoord gebruik van online technologieën en mobiele telefoons, met name onder kinderen en jongeren. Het is een initiatief van de Europese Commissie (Better Internet for Kids, DG CONNECT) en wordt gecoördineerd door Insafe, het Europese netwerk van Safer Internet Centres. In Nederland vormen ECP| Platform voor de Informatiesamenleving (met Veiliginternetten.nl en Meldknop.nl), het Expertisebureau Online Kindermisbruik (met helplijn Helpwanted) en Mediawijzer.net het Safer Internet Centre Nederland. Zij vragen in Nederland aandacht voor deze dag. Meer informatie: saferinternetcenter.nl en www.saferinternetday.org


Noot voor de redactie
Wilt u aanwezig zijn bij de kick-off met Dijkhoff of bij een van de andere gastlessen, dan kunt u contact opnemen met Quirine van der Klooster, communicatieadviseur ECP, qvdk@ecp.nl; 06-48501279 of Margreet de Vries, projectmanager Geef IT Door; margreet.de.vries@ecp.nl; 070-4190309. Op de website www.geefitdoor.nl vindt u meer informatie over de campagne en leest u hoe bedrijven en scholen zich kunnen aanmelden.

Geef IT Door is een initiatief van CIO Platform Nederland, DINL, Nederland ICT en ECP | Platform voor de InformatieSamenleving en wordt mede mogelijk gemaakt door onder andere CA-ICT, dutch digital delta, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en de Europese eSkills for jobs campagne 2017.
Laatste van ECP, Platform voor de Informatiesamenleving  
Experts: richt nationaal informatiepunt quantumtechnologie op

Effectief toezicht mét artificial intelligence is mogelijk

ECP schept duidelijkheid in digitale jungle
Geplaatst:
Verstreken tijd: 3 jaar en 156 dagen
ECP, Platform .. contact  

Logo ECP, Platform voor de Informatiesamenleving

  (+31) 70 41 90 309
  info@ecp.nl
  ecp.nl
ECP, Platform .. sociaal  


ECP, Platform .. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Distology Nederland B.V.
Logo ID Control
Logo Korton Group
Logo QuandaGo
Logo Relined Fiber Network
Logo Avinty (GGZ)
Logo QuandaGo
Logo iQibt B.V.
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Solmate
Logo Distology Nederland B.V.
Logo TRADUS
Logo Coastr
Logo ID Control
Logo QuandaGo
Logo Guardian360 bv
Logo Frontline Solutions
Logo Boys with Brains
Logo Broad Horizon
Logo Unexus B.V.
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PlanMen
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo myBrand
Logo Arlington Research
Logo Unit4
Logo IFS
Logo CRM Partners
Logo Zyxel
Logo Conclusion
Logo Intel
Logo Solipsis b.v.
Logo SAP Concur
Logo Conclusion Zuyd
Logo NTT Ltd.
Logo Interxion
Logo Shippeo
Logo Valid
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88822 persberichten
- 5741 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8395 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlContentbureauwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl