Contentbureauwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlContentbureau
2471 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (953 dagen geleden)
Bedrijf:

Yenlo neemt dienstverlening Sectoraal Knooppunt Provinciën (SKP) integraal over rondom digikoppeling

Schiphol-Rijk, 6 februari 2017, het Sectoraal Knooppunt Provinciën (SKP) heeft haar dienstverlening omtrent het berichtenverkeer van en naar Landelijke Voorzieningen en Basisregistraties integraal overgedragen aan Yenlo.

Het Sectoraal Knooppunt Provinciën heeft een aantal jaar gefunctioneerd als een centrale shared service center rondom koppelvlakken Basisregistraties en Landelijke Voorzieningen voor aangesloten Provinciën, het IPO/BIJ12 en Omgevingsdiensten. Lees: http://www.ipo.nl/publicaties/sectoraal-knooppunt-provincies-aansluiten-en-besparen

Yenlo levert een soortgelijke dienstverlening met haar Managed Digikoppeling Cloud (MDC) platform voor een groot aantal (semi-) overheden, telecomproviders en pensioenmaatschappijen in Nederland. Op het MDC-platform van Yenlo worden centraal Landelijke Voorzieningen en Basisregistraties zoals BAG, WOZ, BRK, Berichtenbox, HR en GBA-V aangeboden middels een één Eurostekker gedachtengoed.

Naast de koppelvlakken van en naar Landelijke Voorzieningen dient het MDC-platform ook als een Gemeentelijke Servicebus en Provinciale Servicesbus. Middels deze opzet kunnen organisaties, zoals Gemeenten en Provinciën, ook gebruik maken van dezelfde technologie voor haar interne en externe applicatiekoppelingen. Een ‘Enterprise Servicebus in de Cloud’. Het voordeel hiervan is dat organisaties zich geen zorgen hoeven te maken rondom de technologie, implementatie en onderhoudt, dat wordt voor ze geregeld op een transparante en eenduidige wijze.Met de overgang van het SKP naar Yenlo zijn er direct overkoepelende operationele en financiële afspraken gemaakt die gelden voor alle provinciën en omgevingsdiensten. Met het overdragen van de dienstverlening van het SKP krijgen niet alleen de huidige deelnemers een kwalitatief betere dienstverlening middels een hoge beschikbaarheid en dagelijkse ondersteuning, maar tevens kunnen ook nog niet aangesloten provinciën en omgevingsdiensten gebruikmaken van deze gunstige overkoepelende afspraken.

Rob Kreft, Adviseur bij Provincie Overijssel/Sectoraal Knooppunt Provincies; “We zijn erg blij met deze overgang. We zagen dat het SKP op zich goed functioneerde maar, naar mate de vraag groter werd, wel behoefte had aan een professionelere dienstverlening met een duidelijke visie richting de toekomst. Daarnaast is de vraag naar verschillende koppelvlakken toegenomen en kunnen we de invulling hiervan beter beleggen bij een gespecialiseerde dienstverlener”.

In januari 2017 is de migratie van de huidige deelnemers van het SKP naar Yenlo afgerond en zal de exploitatie fase van start gaan. Yenlo zal aansluitend nieuwe provinciën, omgevingsdiensten en andere overheden aansluiten op het platform.

Over Yenlo
Yenlo is de integratiespecialist met een sterke focus op open-source en op Java gebaseerde middleware oplossingen. Yenlo is Premier Partner van WSO2 en levert wereldwijd implementatiediensten, diensten voor softwareontwikkeling, training- en certificeringsprogramma’s en supportservices. Yenlo is gestart als Nederlands bedrijf en heeft zich ontwikkeld tot wereldwijd opererende organisatie met kantoren in Nederland, België, Duitsland, Engeland, Zwitserland en de Verenigde Staten.
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van Yenlo  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Info  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 953 dagen
Bron:
Yenlo contact  
Logo Yenlo
  +31 2 02 700 700
  info@yenlo.com
  www.yenlo.com/nl
Yenlo sociaal  
Yenlo tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Kopano
Logo Jet-Stream
Logo Avinty
Logo Cacholong
Logo Comarch AG
Logo Xinno
Logo Leadgate Europe
Logo NewChannel
Logo Enable-U
Logo Sooda internetbureau
Logo Click&Boat
Logo Portiva
Logo Fairbanks
Logo Serverius B.V.
Logo CLOUDOE BV
Logo Belcentrale.nl
Logo Broad Horizon
Logo CloudSuite B.V.
Logo Medius
Logo Postex Nederland B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Curvature
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo CloudSuite B.V.
Logo Rittal bv
Logo Belcentrale.nl
Logo XebiaLabs
Logo Yenlo
Logo WorldStream
Logo MarkLogic
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo Workday
Logo Qlik
Logo Ultimaker
Logo Klarna
Logo ilionx
Logo Visma | Raet
Logo Red Hat, Inc.
Logo Riverbed
Logo Pegasystems
Logo Thales
Logo MPL
Logo Orderchamp B.V.
 
www.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl