www.LVTPR.comwww.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl
2472 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (956 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: PiliPili Communications

Quantified Self en demanding informed patient: trends die de gezondheidssector in toenemende mate digitaler maken

De digitalisering wordt in de gezondheidszorg steeds belangrijker. Lees hieronder over de drie trends, die in 2017 de gezondheidszorg zullen beïnvloeden.

 1. De globalisering van geneesmiddelen resp. medische diensten
     

  In tijden van digitalisering zijn medische diensten niet meer beperkt tot alleen lokale ziekenhuizen en artsen. Steeds vaker komen aanbieders voor, die onafhankelijk van ziekenhuizen en verzekeringsmaatschappijen werken. Zo kunnen bijv. röntgenfoto's, computertomografieën (CT) of magnetic resonance imaging-scans (MRI-scans) ook door autonome instellingen vervaardigd en de opstelling van de diagnose afgegeven worden: diensten, die een diagnose ook op internationaal niveau mogelijk maken.

  Private apps, websites enz. maar ook in toenemende mate officiële overheidsdiensten staan de communicatie via telefoon of internet met het overeenkomstige vakpersoneel toe (meestal tegen betaling). Omdat overeenkomstige regelgeving ontbreekt, worden alleen "adviesdiensten" aangeboden, maar de weg naar diagnostiek ligt open.
      
     
 2. De wereld van "Quantified Self"
     

  Miljoenen gebruikers wereldwijd tellen met fitnessarmbanden, smartphones of smartwatches hun stappen, berekenen het calorieverbruik en bewaken hun slaapritme. Verschillende aanbieders hebben een groot aanbod aan fitnesstrackers, apps en wearables op de markt gebracht, met als doel een uitgebreid beeld te leveren van persoonlijke gezondheidstoestand en prestatieniveau. Deze techniek is nog lang niet volledig ontwikkeld, maar desondanks zijn exactere meetsystemen en nieuwe zakelijke modellen al op komst. In 2017 worden "intelligentere" oplossingen verwacht door het verbinden van deze tools met het klassiek gereguleerde gezondheidswezen.

  Nu al bieden particuliere spelers hun verzamelde gegevens geanonimiseerd aan gezondheidsinstellingen aan, om trends te analyseren.

  Het gebruik ook door het gevestigde medische systeem heeft echter als voorwaarde, dat deze producten en de software ervan aan een bepaalde norm (certificeringen) moeten voldoen, zodat de gegevens conform gebruikelijke medische richtlijnen gemeten, geregistreerd en geanalyseerd kunnen worden.
     

 3. Demanding informed patient
     

  Nu al is de "geïnformeerde" patiënt steeds veeleisender bij gezondheidszorginstellingen zoals ziekenhuizen of artsen. Dat betekent enerzijds, dat steeds meer patiënten voor het bezoek antwoorden van het internet halen. De diagnose van dr. Google leidt vaak tot een vertekend ziektebeeld maar vooral tot vervalste waarneming van symptomen. Daardoor kan de diagnose van de artsen beïnvloed en dure onderzoeken uitgelokt worden.

  Anderzijds betekent deze veeleisende houding ook, dat vaak al voor het bezoek aan arts of ziekenhuis diens betreffende website, aangeboden diensten alsmede beoordelingen gecontroleerd worden. Daarmee staan gezondheidsinstellingen opeens in de spotlight en worden beoordeeld als een consumptieproduct.

  Via social media-kanalen worden ervaringen en aandoeningen besproken en dat zorgt enerzijds voor verlichting in de omgang met de ziekte, maar anderzijds worden ongecontroleerde adviezen en subjectieve indrukken gegeven.

  In de toekomst zal hier een professionalisering van medische informatie plaatsvinden, die als particulier zakelijk model opduikt of als lange arm van bestaande instellingen van ons gezondheidssysteem.

  Auteur dr. Adolf Sonnleitner is chirurg en IT-specialist en is bij Mindbreeze verantwoordelijk voor het gebied Gezondheidszorg.
Tags bij dit bericht  
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van Mindbreeze GmbH  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Logo KPN

Logo Western Digital Netherlands B.V.

Logo Kaspersky

Logo TIE Kinetix N.V.

Logo Verizon Connect Netherlands B.V.
Logo Intus Workforce Solutions BV

Logo Kopano

Logo Ultimaker

Logo Klarna

Logo ilionx

Logo Visma | Raet

Logo Telecompaper

Logo VPRO

Logo Graydon

Logo Datto

Logo SentinelOne

Logo Dell Technologies

Logo GitLab

Logo Cognizant

Logo BlackBerry

Logo Kaspersky
Info  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 956 dagen
Bron:
PR bron: PiliPili Communications
Mindbreeze GmbH contact  
Logo Mindbreeze GmbH
  +43 732 60 61 62-620
  office@mindbreeze.com
  www.mindbreeze.com
Mindbreeze GmbH sociaal  
Mindbreeze GmbH tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Kopano
Logo Jet-Stream
Logo Avinty
Logo Cacholong
Logo Comarch AG
Logo Xinno
Logo Leadgate Europe
Logo NewChannel
Logo Enable-U
Logo Sooda internetbureau
Logo Click&Boat
Logo Portiva
Logo Fairbanks
Logo Serverius B.V.
Logo Broad Horizon
Logo CloudSuite B.V.
Logo Medius
Logo Postex Nederland B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Curvature
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo CloudSuite B.V.
Logo Rittal bv
Logo Belcentrale.nl
Logo XebiaLabs
Logo Yenlo
Logo Belcentrale.nl
Logo Yenlo
Logo Ultimaker
Logo Klarna
Logo ilionx
Logo Visma | Raet
Logo Red Hat, Inc.
Logo Riverbed
Logo Pegasystems
Logo Thales
Logo MPL
Logo Orderchamp B.V.
Logo ThousandEyes
Logo Arrow Electronics
Logo Citrix
Logo OTYS Recruiting Technology
Logo Vertiv
 
www.LVTPR.comwww.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl