ICTroom benoemt Lasent als partner voor het inrichten van computerruimtes

Datacenter expert ICTroom heeft Lasent benoemd als partner voor het inrichten van inpandige computerruimtes in kantooromgevingen in Nederland.

Ingegeven door de internationale groei en de toenemende schaalgrootte van datacenter projecten, richt ICTroom haar kernmiddelen, kennis, en capaciteiten zoveel mogelijk op de verdere ontwikkeling van modulaire datacenter projecten, het services portfolio en Datacenter as a Service (DCaaS) diensten. Projecten die inpandige computerruimtes betreffen zullen voortaan door Lasent worden uitgevoerd. Lasent heeft als specialist juist haar focus in deze specifieke sector.

Frank Brand, Managing Director van ICTroom:“De dynamische en veeleisende datacenter industrie heeft ICTroom de afgelopen periode snel veranderd. Een vernieuwd portfolio met ‘as-a-service’ proposities als speerpunt en diverse internationale successen vragen inmiddels de volledige aandacht van de organisatie. Het risico dat wij inpandige computerruimte projecten op onze thuismarkt niet meer met de juiste aandacht zouden kunnen bedienen lag dan ook op de loer. Reden voor ons om op zoek te gaan naar een gefocuste en specialistisch partner voor dit segment. Wij zijn enorm verheugd met Lasent precies zo’n partner te hebben gevonden.”

Stefan Nuberg, Directeur van Lasent: “Wij zijn uiteraard verheugd om onze kennis en kunde op het gebied van het bouwen van computerruimtes nu ook in te kunnen zetten voor een deel van de Nederlandse relaties van ICTroom”. Wij zijn ervan overtuigd dat met deze samenwerking de klanten zullen profiteren van hoogwaardige end-to-end oplossingen op het gebied van faciliteiten en technologische infrastructuur voor computerruimtes.

Over ICTroom
ICTroom ontwerpt, bouwt, exploiteert en onderhoudt zeer betrouwbare datacenteromgevingen. Met een passie voor datacenters, onderscheidt ICTroom zich door het samenbrengen van IT-capaciteit met de onderliggende business case van cliënten. ICTroom heeft haar hoofdkantoor in Nederland met kantoren in België, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Haar klanten zijn nationale en internationale bedrijven, cloud serviceproviders, overheden en IT-dienstverleners. Sinds 2001 heeft ICTroom ruim 250 datacenters en computerruimtes gerealiseerd in de Benelux en in andere delen van Europa en Afrika.

Over Lasent
Lasent is expert in het ontwerpen, realiseren, onderhouden en beheren van computerruimtes en serverruimtes. Het bedrijf is in 1998 opgericht en is tot op heden betrokken geweest bij de realisatie van circa 500 computerruimtes in Nederland en België. Om verder te  kunnen groeien is Lasent in september 2016 verhuisd naar een nieuw modern pand.

Mediacontacten ICTroom:
ICTroom Marketing & Communicatie
Nederland: T +31 20 820 3000
België: T +32 2 709 2949
info@ictroom.com
www.ictroom.com

Mediacontacten Lasent:
Frank de Kruijf
T +31 299 405290
info@lasent.nl
www.lasent.nl