Big Data zorg- en gemeentesector veilig bij Dutch Cloud

Zapphire kiest bewust voor gecertificeerde Nederlandse partnerHilversum, 31 januari 2017Zapphire, de softwareontwikkelaar die zorginstellingen en lokale overheden slimmer laat samenwerken, heeft zijn SaaS-oplossingen MTbook en Supportbook in de cloud van Dutch Cloud gezet. De applicaties zijn snel en probleemloos in twee weekenden overgezet terwijl de business gewoon door kon gaan.

Digitaliseren heeft een hoop voordelen, maar brengt ook complexiteit met zich mee. Organisaties zoeken elkaar op om gezamenlijk oplossingen te vinden voor hun ICT en informatievoorziening. Zapphire brengt testmanagementdata en productdata uit veel gebruikte software en technologie bij elkaar en levert die informatie terug aan alle gebruikers in de zorg of de gemeentesector. Omdat de oplossingen van Zapphire als SaaS worden aangeboden, stelt het bedrijf de hoogste eisen aan kwaliteit en flexibiliteit van de ICT infrastructuur. Slechts een zeer beperkt aantal hosting providers blijkt in staat te voldoen aan de eisen die Zapphire en de toezichthouders in de zorg- en overheidsdomeinen stellen op het gebied van security, compliance en beschikbaarheid. Een van de eisen is dat de data in Nederland moeten blijven. Bas van Dijk, oprichter en directeur Zapphire: “Toezichthouders en klanten willen inzicht in de kwaliteit van de verschillende schakels in de keten. Onze vorige hosting provider kon daar onvoldoende in voorzien. Dutch Cloud loopt voorop in kwaliteitsdenken en certificeringen. Dat sluit goed aan bij onze visie. Daarnaast heeft Dutch Cloud de informatiebeveiliging aantoonbaar goed op orde én blijft onze data in Nederland. We zijn dan ook erg blij met een goede Nederlandse partner.”

Een bijkomend voordeel voor Zapphire is Dutch Clouds’ kennis van de softwaremarkt. Het merendeel van de klanten van Dutch Cloud zijn ISV’s die hun SaaS-activiteiten hebben draaien in de datacenters van Dutch Cloud. Stefan van Dorst, Sales Manager van Dutch Cloud: “Wij snappen de behoeften van softwareleveranciers. Wij geven advies over hoe je als softwarehuis de stap van on-premises levering naar SaaS kunt maken en wat daar voor infrastructuur voor nodig is. Zo zijn we voor Zapphire ook van meerwaarde geweest.”

Zapphire is in het najaar van 2016 overgegaan naar de cloud van Dutch Cloud. De overgang is snel en probleemloos verlopen. De SaaS-applicaties zijn in twee weekenden overgezet, zonder noemenswaardige issues. De business kon gewoon doorgaan. Het bedrijf beschikt nu over een uitermate robuuste, veilige en transparante infrastructuur die volledig compliant is aan de strenge regelgeving in de zorg- en overheidssectoren en is daarmee klaar voor de toekomst en voor verdere groei. “We lopen voorop in de markt. Het geeft veel rust dat de zaken goed geregeld zijn. Ik kan me richten op verdere ontwikkeling van de business.” besluit Van Dijk.Over Zapphire
Zapphire is een ambitieuze organisatie met de missie om de kwaliteit, veiligheid en efficiency van de (zorg)dienstverlening van zorginstellingen en lokale overheden op een zo hoog mogelijk plan te brengen. Dit doen we door samen met onze klanten en partners veilige en betrouwbare software te ontwikkelen waarmee deze organisaties boven instellingsniveau slimmer met elkaar kunnen samen werken. Zapphire is ontstaan als spin-off van onze tegenwoordige zusterorganisatie Zorgon B.V. Meer informatie: http://zapphire.nl/

Over Dutch Cloud
Dutch Cloud is gespecialiseerd in cloud computing. De organisatie levert volledig afgeschermde cloud-omgevingen en neemt de end-to-end verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de totale cloud-infrastructuur en de daarop draaiende ICT voor zijn rekening. Dutch Cloud wordt vaak ingezet als uitbreiding van de bestaande ICT-afdeling. Onder meer Air Miles, Boska, e-office, Euretco, MAIN Energie, Fiber Nederland, FlexService en Ontwikkelcentrum maken gebruik van de diensten van Dutch Cloud.

De dienstverlening voorziet in de vraag van (middel)grote organisaties (top 1000) die complexe en bedrijf kritische applicaties naar de cloud willen brengen en eenmaal in de cloud, de daarop draaiende ICT gemanaged willen hebben. De dienstverlening kenmerkt zich door deskundig persoonlijk contact in combinatie met kwaliteit, transparantie en het bieden van maximale controle en flexibiliteit. Dutch Cloud is ISO- 27001:2013 gecertificeerd en NEN-7510 compliant. Het bedrijf is gevestigd in Hilversum. Meer informatie: www.dutchcloud.com.

NOOT VOOR REDACTIE
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Dutch Cloud
Bart ter Veer
Tel. +31 (0)35 – 820 02 52
bterveer@dutchcloud.com

The Communication Force
Daniëlle de Nijs - Brakenhoff
Tel. +31 (0)23 - 56 56 850
danielle@communicationforce.com

Zapphire
Bas van Dijk
Tel. +31 (0)6 - 270 540 87
bas@zorgon.nl