Datum: (544 dagen oud)
Bedrijf:

Onderzoek Episerver en Optivo wijst uit: 92 procent bezoekers retailwebsites komt een eerste keer niet om te kopen

Rapport “Reimagining Commerce” legt consumentengedrag en verwachtingen van merken blootIrvine (VS) en Berlijn (DU), 24 januari 2017 – Tweeënnegentig procent van de bezoekers van websites van retailers bezoeken die sites om andere redenen dan om een aankoop te doen. Dit blijkt uit een grootschalig onderzoek dat e-commerce cloud-leverancier Episerver en leverancier van omnichannel marketingsoftware Optivo lieten uitvoeren.

Het rapport “Reimagining Commerce” toont aan dat online shoppers die een website voor de eerste keer bezoeken, dit in 45 procent van de gevallen doet om informatie over een product of dienst te zoeken; een kwart vergelijkt prijzen of andere gegevens en 1 op de 10 zoekt naar gegevens van vestigingen.

De resultaten uit het onderzoek onder meer dan 1.100 Amerikaanse consumenten geven aan hoe belangrijk het is om relevante, aantrekkelijke content aan te bieden tijdens het hele aankoopproces, aangezien het merendeel van de interacties die klanten hebben met een website, niet leidt tot conversie. Sterker nog, slechts een derde van de consumenten die een merksite of -app bezoeken met het idee een aankoop te gaan doen, zetten dit daadwerkelijk door. Een ongekend hoog percentage (98 procent) van de ondervraagden geeft aan af te haken indien een site incorrecte of onvolledige informatie geeft. Dit benadrukt het belang van correcte, beschrijvende content.

Wanneer consumenten een aankoop via de website of de mobiele app willen doen, gaat 60 procent direct naar de productpagina van het betreffende product, zo stelt het onderzoek. Een verdere 18 procent gaat eerst naar de uitverkoop-items en 7 procent zoekt eerst naar klantervaringen voordat ze verder gaan. 

Het rapport toont daarnaast aan dat de Amerikaanse consument zich verder beweegt richting het online kanaal voor aankopen: twee derde van de ondervraagden verwacht in 2017 meer online aan te kopen dan in het voorgaande jaar. En 91 procent van de meest frequente shoppers verwacht in 2017 nog meer online aankopen te doen, wat het belang onderstreept van een soepele digitale ervaring voor deze trouwe groep.

Voor meer informatie over klantgedrag en verwachtingen van online winkelende consumenten, kunt u het rapport hier downloaden.

---------------------------------------------------

Over Episerver
Episerver verbindt e-commerce en digital marketing om bedrijven te helpen met het creëren van unieke klantervaringen met meetbaar resultaat. De Digital Experience Cloud™ bundelt content, e-commerce, multichannel marketing- en predictive analytics-functionaliteiten. Zo ondersteunt Episerver de hele klantcyclus van online bedrijven; van intelligente real-time personalisatie en lead generation tot aan conversie en herhaalde verkoop op een gebruiksvriendelijke en snelle manier. Episerver geeft digitale voorlopers de mogelijkheden om ontwrichtende, marktveranderende strategieën te omarmen, en zo hun klanten uitzonderlijke ervaring te kunnen leveren, waar en hoe ze ook contact met elkaar hebben. Episerver is opgericht in 1994 en heeft inmiddels kantoren in Australië, Denemarken, Finland, Groot-Brittannië, Nederland, Noorwegen, Polen, Singapore, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Zweden. Meer informatie: www.episerver.nl

Over Optivo
Optivo is een van de grootste specialisten in e-mail- en omnichannelmarketing. Het bedrijf helpt merken één-op-één contact te leggen met klanten over alle kanalen. Het bedrijf biedt omnichannel-diensten en -oplossingen voor succesvolle dialoogmarketingcampagnes op basis van een rijke en blijvende dialoog via e-mail, print, push, SMS, fax, sociale media en web. Optivo-klanten zien de effectiviteit van hun campagnes, hun conversie en hun verkopen  groeien, doordat ze contextueel relevante campagnes draaien via multidimensionale segmentatie en tegelijkertijd werken aan duurzame en bestendige klantloyaliteit. Optivo – an Episerver Company werkt voor wereldwijd toonaangevende merken als Accor, Air Berlin, Babbel, Best Western, Bosch, Deutsche Bahn, Henkel, HolidayCheck, InnoGames, Jack Wolfskin, Olympus, PAYBACK, QVC, TUI, WWF, and Zooplus. Voor meer informatie, bezoek www.optivo.com.