Datum: (545 dagen oud)
Bedrijf:

Onderzoek Online Succes: leadgeneratie belangrijkste focus in 2017 voor de B2B marketeerVoor het tweede jaar op rij lanceerde Online Succes het B2B marketing onderzoek. Hiervoor deed Online Succes online onderzoek onder bijna 200 B2B marketeers in Nederland. Het onderzoek geeft een overzicht van de trends en interesses van B2B marketeers in 2017.

Leads, leads en nog meer leads
De belangrijkste focus voor de B2B marketeer is het genereren van leads waarmee sales uiteindelijk aan de slag kan gaan. Voor 66% van de respondenten is dit dan ook de belangrijkste focus, net als vorig jaar. Deze leads komen uit verschillende bronnen: content marketing en betaalde bronnen zoals Google AdWords en LinkedIn zijn hierbij favoriet.

2017: de doorbraak van marketing automation?
Met marketing automation kun je, door bijvoorbeeld e-mail leadnurturing campagnes in te zetten, de leads beter opvolgen en ‘verwarmen’ voor sales. 15% van de respondenten heeft nog geen idee over het inzetten van marketing automation en wil er graag meer over weten voordat dit prioriteit krijgt.

Toch geeft al 30% van de Nederlandse B2B marketeers aan dat ze marketing automation inzetten en 23% gaat hiermee in 2017 aan de slag.

Hoe scoort de Nederlandse B2B marketeer ten opzichte van de VS?
Bij het vergelijken van de Amerikaanse cijfers met de resultaten van de respondenten, valt het volgende op:
  • Maar liefst 89% van de Amerikaanse B2B marketeers zet al content marketing in ten op zichte 61% van de Nederlandse B2B marketeers
  • 49% van de bedrijven in de VS gebruikt marketing automation en in Nederland is dat 30%
  • 58% van de Amerikaanse B2B marketeers zet webinars in tegenover 24% van de Nederlandse B2B marketeers
De verhouding met de Verenigde Staten is opmerkelijk. Daar zet maar liefst 89% van de B2B marketeers content marketing in ten op zichte van de 61% van de Nederlandse B2B marketeers uit ons onderzoek. Een verschil van bijna 30%.

Ontdek meer
Het hele onderzoek met alle achtergronden, grafieken en cijfers vind je hier: B2B marketing onderzoek 2017.