www.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nlContentbureau
2500 volgen @ICTberichten
Datum: (1237 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Marcommit

Talend lanceert Winter ’17 release van Talend Data Fabric voor versnelde zakelijke inzichten

Release zorgt voor nieuwe selfservice datapreparatie functies en vormt data lakes om tot opgeschoonde data en gekwalificeerde data

Redwood City, Californië – 12 januari 2017 Talend (NASDAQ: TLND), leider in cloud  en big data integratiesoftware, kondigt de Winter ’17 release van Talend Data Fabric aan. Dit platform vereenvoudigt de samenwerking tussen business en IT om datagestuurde besluitvorming te bevorderen. Het geïntegreerde platform biedt nieuwe functionaliteiten om big data te prepareren. Hierdoor krijgen alle medewerkers toegang tot grote datasets en hebben zij de mogelijkheid om deze data eenvoudig op te schonen, te bewerken en te analyseren. De nieuwe versie komt ook met een intuïtieve selfservice Data Stewardship app die organisaties helpt om boetes en sancties te voorkomen als gevolg van problemen met data-integriteit. Ook is Winter ’17 uitgerust met Spark 2.0 innovaties voor Talend Big Data en Talend Integration Cloud. Hiermee versnellen organisaties hun bedrijfsprocessen en kunnen zij hun omgeving eenvoudig moderniseren om het hoge tempo van de technologische ontwikkelingen bij te benen.

Gartner research stelt: “Tussen nu en 2018 is negentig procent van alle data lakes niet langer bruikbaar, omdat ze veel informatie bevatten die is verzameld zonder duidelijke use case.”1 Hoewel data lakes diverse voordelen bieden en vaak een eerste stap zijn in de digitale transformatie van organisaties, brengen ze ook nieuwe uitdagingen met zich mee op het gebied van governance, kwaliteit, herkomst en toegang.

Ashley Stirrup, chief marketing officer bij Talend: “Organisaties moeten de manier waarop zij data inzetten en uitwisselen ingrijpend veranderen om een boost te geven aan de digitalisering. Het mooie van een data lake is dat het niet uitmaakt of deze is ondergebracht in Hadoop, on premise, of in de cloud. Door de centrale opslagplaats kunnen organisaties aanzienlijk meer informatie opslaan tegen lagere kosten en meer inzichten verkrijgen. De nieuwe Talend Data Fabric stoomt organisaties klaar voor de volgende fase in hun digitale transformatie. Door de samenwerking tussen business en IT te bevorderen kunnen data lakes transformeren naar relevante en betrouwbare data, waardoor medewerkers sneller en beter gefundeerde beslissingen nemen.”

Datapreparatie voor Big Data
De nieuwe versie van Talend Data Fabric stelt de IT-afdeling in staat om de business toegang te geven tot data en functionaliteiten waarmee zij data sneller kunnen prepareren en opschonen. Met de nieuwe mogelijkheden voor datapreparatie voor Talend Big Data kunnen organisaties:
  • Toegang krijgen tot iedere databron, zowel in Hadoop, de cloud of traditionele databases. Ook kunnen gegevens gedeeld worden met individuele of groepen gebruikers om samenwerking aan te moedigen.
  • Op grote schaal data prepareren met Spark 2.0 en Hadoop
  • Een vooraf geconfigureerd datawoordenboek om de betekenis van ruwe data uit data lakes automatisch te herkennen. Gebruikers kunnen ook hun eigen ‘vocabulaire’ (zoals productcodes en -namen) hieraan toevoegen
  • Nieuwe datadefinities verwerven met behulp van crowdsourcing via open data en/of de Talend Community

Data Stewardship - goede en opgeschoonde data
In een markt waarin de concurrentie moordend is, wordt het verschil tussen digitale leiders en achterblijvers bepaald door de manier waarop organisaties hun data benutten. Talend’s nieuwe Data Stewardship app is een van de eerste selfservice tools die organisaties in staat stelt om data op efficiënte wijze te verzamelen en beheren in de volledige levenscyclus. Met deze app kunnen gebruikers ervoor zorgen dat de data in de data lake opgeschoond is en voldoet aan de compliance eisen. Hierdoor kunnen problemen met data-integriteit voorkomen worden. De app helpt organisaties om hun data-compliance op orde te krijgen, met het oog op hoge boetes als gevolg van schending van richtlijnen zoals de General Data Protection Regulation (GDPR) of Sarbanes-Oxley. Door data-governance toe te wijzen aan medewerkers binnen afdelingen die vertrouwd zijn met de data, creëert de nieuwe applicatie een samenwerkingsomgeving, waarin de data betrouwbaar is.

Met de Data Stewardship app kunnen medewerkers governance in elke data-integratie workflow toevoegen en bepaalde datasets isoleren die handmatig beheerd, beoordeeld of gevalideerd moeten worden. De applicatie deelt deze taken vervolgens in workflows in, wijst de kwaliteitscontrole toe aan de meest geschikte medewerker en stelt regels in om te bepalen welke data moet worden opgeschoond en gevalideerd. Talend Data Fabric gebruikt tevens machine learning-technologie om best practices voor databeheer te identificeren, zodat enorme datasets sneller en intelligenter worden verwerkt. De toegevoegde ondersteuning voor Apache Atlas biedt organisaties meer inzicht in de herkomst van data en informatiestromen binnen Hadoop, ter verbetering van risicobeheer en compliance.

Stewart Bond, research director bij IDC’s Data Integration Software Service: “Veel organisaties starten met data-governance initiatieven vanwege een incident of omdat medewerkers data onbetrouwbaar vinden. Sommige organisaties zien data-governance als een IT-probleem in plaats van een business probleem. De beste manier om grip te krijgen op data-governance is om medewerkers van diverse afdelingen bij het data stewardship-proces te betrekken. Medewerkers met goede kennis van de data kunnen de betrouwbaarheid ervan vergroten door deze te verrijken, op te schonen, te standaardiseren en certificeren. Dit maakt het mogelijk om meer datagedreven beslissingen te nemen.”

Een geruststellende investering
Big data en cloud-technologieën ontwikkelen zich in hoog tempo. Sommige organisaties vragen zich af of de technologieën waarin zij nu investeren, niet over een paar maanden al zijn verouderd. Talend Data Fabric is gebaseerd op open source en open standaarden en kan zich daardoor eenvoudig aanpassen aan nieuwe ontwikkelingen. De voortdurende innovaties uit de community van open source programmeurs en diverse big data en cloud partners zorgen ervoor dat Talend Data Fabric de laatste technologische ontwikkelingen kan bijbenen. Talend Data Fabric biedt daarnaast een modelgestuurde codegenerator. Dit maakt het aanpassen van de oplossing aan nieuwe technologieën eenvoudig. Zo kan de code die nodig is om een taak of applicatie van Spark 1.6 om te zetten in Spark 2.0, met een paar muisklikken worden gegenereerd. Al deze functies bieden organisaties de wetenschap dat hun technologische investeringen ook op de lange termijn relevant blijven.

Prijzen en beschikbaarheid
Talend Data Fabric is verkrijgbaar vanaf 19 januari 2017. Klanten die een licentie aanschaffen voor de nieuwe versie van Talend Data Fabric ontvangen twee aanvullende licenties voor Talend Data Stewardship en Talend Data Preparation. Neem voor informatie over prijzen en pakketten contact op met een verkoopmedewerker van Talend via sales@talend.com.

Geïnteresseerden kunnen zich voor meer informatie over alle voordelen en mogelijkheden van de Winter ’17 release van Talend Data Fabric inschrijven voor het live webinar “Talend Winter ’17: Transform your data lake to accelerate insight” op donderdag 19 januari om 10:00 GMT.

1 Gartner, Inc., “Defining the Data Lake,” Nick Heudecker, Mark A. Beyer, november 2016.

----

Noot voor de redactie: bijgevoegd vindt u een screenshot van de Talend Winter ’17 releaseOver Talend
Talend (NASDAQ: TLND) is een leider in softwareoplossingen voor cloud en big data integratie. Het helpt organisaties om datagestuurder te worden door data toegankelijker te maken, de kwaliteit ervan te verbeteren en snel data te verkrijgen waar nodig voor real-time besluitvorming. Door deze vereenvoudiging van big data stelt Talend organisaties in staat om te handelen gebaseerd op accurate, real-time informatie over hun organisatie, klanten en branche. De innovatieve open source-oplossingen van Talend zijn in staat om op snelle en efficiënte wijze data uit diverse bronnen te verzamelen, te prepareren en te combineren, zodat organisaties het optimaal kunnen benutten voor het verbeteren van vrijwel elk aspect van hun bedrijfsvoering. Het hoofdkantoor van Talend is gevestigd in Redwood City, Californië. Raadpleeg voor meer informatie www.talend.com en volg ons op Twitter: @Talend.

###

Meer informatie:


Nederland:
Marcommit 
Laura Rijks
talend@marcommit.nl
+31355822730

Frankrijk:
Talend 
Clarisse Messey
cmessey@talend.com
+33 146250643

Laatste van Talend  
Snellere inzichten in schaalbare data met Talend Fall 2018

Meerderheid bedrijven voldoet niet aan GDPR-eisen

Talend benoemd tot leider in Gartner Magic Quadrant voor Data Integration Tools
Takebishi integreert Wibu-System licentiebeheer en beveiliging met OPC-Server communicatie middleware voor fabrieksautomatiseringtechnologie van Mitsubishi

Nextens behaalt 40 procent marktaandeel in fiscale aangifte

Twee op de drie Europese online retailers waren in de afgelopen twee jaar genoodzaakt te lenen

Centraal Invorderingsbureau (CIB) overgenomen door coeo Inkasso, onderdeel van de beleggingsportefeuille van Waterland

Partners VIVES en Infolearn gaan e-learning voor ruim 75.000 zorgkundigen verzorgen omwille van nieuwe wetgeving

Nederlandse startup introduceert 's werelds slimste mondkapje

Bluetooth buttons helpen met anderhalve meter afstand houden
Maunt lanceert glasvezel webshop

Raspberry Pi competitie 2020 succesvol afgesloten met digitale finale

Razer brengt Blade 15 Studio Edition uit voor ontwerpers

Automatische personenteller Stoplichtzuil maakt handhaving coronamaatregelen eenvoudig

Dataiku introduceert gratis online tool voor ontwikkelen AI-vaardigheden

Kunstenaars maken persoonlijke geheugensteuntjes om goede gewoontes vol te houden

Online Payment Platform geselecteerd voor nieuw Techleap.nl Rise programma voor veelbelovende Nederlandse scale-ups

Nieuwe startup Coach Circle biedt hét online platform om coaching toegankelijk en transparant te maken

Topondernemers helpen de meest veelbelovende scale-ups van Nederland met ambitieus programma Techleap.nl Rise

Webinar: “De rol van platformen in de digitalisering van retail”

Primeur: Corona veilige intercom voor gebruiker en installateur
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1237 dagen
PR contact  

Logo Marcommit
Talend contact  

Logo Talend

  +1 (650) 539 3200
  www.talend.com
Talend sociaal  


Talend tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Maunt
Logo Siemens Mobility B.V.
Logo Synobsys
Logo Renewd
Logo iSourcing Hub
Logo CPMview
Logo ORdigiNAL
Logo ID Control
Logo Codelogic
Logo Bergler ICT
Logo FortifyData
Logo UiPath
Logo QuandaGo
Logo SecuriGuide
Logo Hands On, Information Management BV
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Denit Hosting Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Guardian360 bv
Logo PQR B.V.
Logo Broad Horizon
Logo Young Coders B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Yenlo
Logo Postex Nederland B.V.
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Nextens
Logo Banking Circle
Logo Waterland Private Equity Investments
Logo PA Consulting
Logo Zoom
Logo Red Hat, Inc.
Logo Aruba Nederland
Logo Lubbers De Jong
Logo Webfleet Solutions
Logo Schoevers
Logo IFS
Logo CRM Partners
Logo Shippeo
Logo Pure Storage
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88484 persberichten
- 5702 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 8097 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.com