www.marcommit.nlwww.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nl
2488 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (1143 dagen geleden)
Bedrijf:

UPS neemt Freightex Ltd. over om Europese en Britse uitbreiding van transportbemiddeling te versnellen

Highlights overname:
  • Zorgt voor onmiddellijke aanwezigheid van UPS’ transportbemiddelingsservice in Groot-Brittannië en Europa met een bewezen klant- en vervoersnetwerk
  • Versnelt UPS’ toetreding tot transportbemiddelingsmarkt in Groot-Brittannië en Europa ten opzichte van organische groei
  • Freightex krijgt toegang tot Coyote-technologie, die voor meer efficiëntie en automatisering zorgt in het aanvullende bedrijfsmodel
Atlanta, 9 januari, 2017 – UPS (NYSE: UPS) heeft vandaag de overname aangekondigd van Freightex, een Britse vermogensefficiënte aanbieder van volledige laadruimte, gedeelde laadruimte, gespecialiseerde en gekoelde transportservices. De overname zorgt voor een directe aanwezigheid van UPS in de groeiende Britse en Europese third-party logistics (3PL) wegtransportbemiddelingsmarkt en lanceert een nieuw wereldwijd en regionaal UPS-groeiplatform vanuit een bestaand klanten- en vervoerdersbestand.

De transactie volgt op de overname van Coyote Logistics in augustus 2015. Coyote is een vooraanstaande transportbemiddelaar in Noord-Amerika. De business modellen van Coyote en Freightex zijn complementair en UPS verwacht de beste systeemtechnologieën en bedrijfsprocessen te delen en voordeel te halen uit de klanten en vervoerders van beide bedrijven. De voorwaarden van de transactie, afgesloten op 3 januari 2017, werden niet bekend gemaakt.

Groot-Brittannië en Europa zijn strategische 3PL-groeimarkten voor vrachtbemiddeling voor UPS. Bovendien zijn er veel grensoverschrijdende mogelijkheden”, zegt Alan Gershenhorn, UPS Chief Commercial Officer. “Deze acquisitie biedt klanten van UPS een onmiddellijke, deskundige en competitieve aanwezigheid in Groot-Brittannië en Europa. We willen Freightex op een lijn brengen met Coyote om efficiënter te worden en te kunnen blijven investeren in verdere groei.

Van de Europese 3PL-markt is voorspeld dat ze eind 2016 $174 miljard zou bedragen 1. Vrachtbemiddeling in de Britse en totale Europese 3PL-markt groeit sneller dan de totale markt, en er wordt verwacht dat die nog sneller zal uitbreiden doordat expediteuren en vervoerders het bemiddelingsmodel overnemen2.  Bemiddelde vervoerservices bieden vaak meer efficiëntie vanwege het hogere gebruik van vlootactiva dan wanneer gerichte vloten worden ingezet.

Actueel opereren meer dan 500.000 vrachtvervoerders in Europa, wat aanzienlijke mogelijkheden voor UPS biedt om het bestaande vervoerdersbestand uit te breiden. Met de betere inzet van materiaal en medewerkers wordt meer waarde gecreëerd voor klanten en vervoerders.

Vervoerders van verschillende grootten en uit verschillende industrieën vertrouwen dagelijks op Freightex voor het efficiënte transport en de zichtbaarheid van producten in Groot-Brittanië en Europa. Freightex verwerkt ook speciale en temperatuurgevoelige vracht, en vracht die op een andere manier om aangepast transport vraagt. Het bedrijf heeft acht locaties in Groot-Brittannië en Europa en gebruikt een vermogensefficiënt model om de te verzenden vracht van klanten te koppelen aan beschikbare vrachtruimte in haar netwerk van vervoerders.

UPS is een van de grootste multimodale transporteurs van de wereld met een omvangrijke vloot van vliegtuigen, vrachtwagens en bezorgingsnetwerken. Het bedrijf werkt al meer dan 40 jaar in Europa en is vastberaden haar groei in Europa door te zetten. Doordat klanten van Freightex nu toegang krijgen tot het wereldwijde netwerk van UPS, levert dit voordelen op met betrekking tot schaal, bereik en toegang tot een breed geïntegreerd portfolio van vervoersoplossingen voor al het supply chain management en transportbenodigdheden. In ruil daarvoor biedt Freightex klanten van UPS een bedrijfsklare oplossing voor de Britse en Europese markt, daar waar vrachtbemiddeling de meest voordelige optie is.  

We kijken ernaar uit de UPS en Coyote transportbemiddeling te vervoegen,” zegt Tim Philips, Freightex’s Chief Executive Officer. “UPS en Coyote beschikken over vooraanstaande technologie, een no-nonsensebeleid als het aankomt op klantgerichtheid, en bewezen succes. We verbeteren onze efficiëntie door middel van Coyote’s technologie en gebruiken het netwerk van UPS, maar gaan ook door met het overtreffen van de concurrentie en resultaten boeken die zorgen dat klanten op ons kunnen rekenen voor hun transport.”

Phillips blijft Freightex leiden, en zal opereren als een dochteronderneming van UPS.

UPS heeft veel bestaande klanten die baat hebben bij de Britse en Europese mogelijkheden voor transportbemiddeling. Wij zullen voor toegevoegde waarde zorgen door  klanten en vervoerders te helpen bij het stroomlijnen van hun werkzaamheden, en voor zichtbaarheid door hetzelfde Coyote-systeem te hanteren dat in Noord-Amerika wordt gebruikt”, zegt Gershenhorn. “De bewezen expertise en het sterke regionale netwerk van Freightex, gecombineerd met de technologie, mensen, processen en reputatie van Coyote zullen klanten verzekeren van de beste oplossingen.”

Over UPS 
UPS (NYSE: UPS) is wereldwijd een vooraanstaande speler in logistiek. Het biedt een breed gamma aan oplossingen, waaronder het vervoer van pakketten en vracht, het vereenvoudigen van internationale handel en het gebruik van geavanceerde technologie om de wereld van het zakendoen op een efficiëntere manier te beheren. Het hoofdkantoor is gevestigd in Atlanta, Verenigde Staten. UPS biedt wereldwijd diensten aan in meer dan 220 landen en gebieden. Meer informatie over UPS is beschikbaar op www.ups.com, de corporate blog kunt u vinden op www.longitudes.ups.com. Om direct nieuws over UPS te ontvangen, kijk op http://www.pressroom.ups.com of volg @UPS_News.

Over COYOTE
Coyote Logistics LLC, een bedrijf van UPS, werd opgericht in 2006 en heeft haar hoofdkwartier in Chicago. Het bedrijf is marktleider in third-party logistics (3PL) in Noord-Amerika. Coyote biedt laadruimte, less-than-truckload, intermodale services en transportmanagementservices aan meer dan 14.000 vervoerders van verschillende groottes en industrieën. Coyote werd in augustus 2015 onderdeel van UPS.

Over FREIGHTEX
Freightex werd opgericht in 2001, en is gesitueerd in Dover, Groot-Brittanië. Het bedrijf heeft een groot klantenbestand door heel Europa en focust zich op de hoogste servicelevels en efficiënte transportoplossingen voor vracht, less-than-truckload en gespecialiseerde transport. Freightex specialiseert zich in Europese grensoverschrijdende routes met een team van ervaren vrachtprofessionals die klanten de beste prijzen en service kunnen bieden. Het Freightex netwerk, waar ook een toegewijde vloot onder valt, zorgt dat klanten beschikking hebben over een grote verscheidenheid aan voertuigen. Freightex gebruikt technologie om verkeersstromen te optimaliseren en klanten te kunnen beloven dat het alle laadcapaciteit gebruikt voor een maximaal effect.

Het bedrijf is lid van de British International Freight Association (Bifa) en het Chartered Institute of Logistics (CILT). Kijk voor meer informatie op www.Freightex.com

#  #  #

1, 2 Third Party Logistics (3PL) Market Analysis By Service (Dedicated Contract Carriage, Domestic Transportation Management, International Transportation Management, Warehousing And Distribution, Software) And Segment Forecasts To 2020; Grand View Research; 2016

Contactgegevens:
Edelman
Stephan van der Niet
E Stephan.vanderNiet@Edelman.com
T 020 30 10 980
Tags  
Laatste van UPS  
UPS vereenvoudigt exporteren voor Europese MKB-ondernemingen en e-tailers

UPS lanceert UPS Economy: internationale verzendservice voor e-commerce activiteiten binnen het MKB

UPS richt dochteronderneming op en vraagt FAA-certificering aan voor commerciële droneleveringen
Datto integreert met Intel®: beheer op afstand op basis van Intel vPro®-technologie

Cisco vereenvoudigt security en pakt complexiteit aan met geïntegreerd cloudplatform: Cisco SecureX

Workfront benoemt David Burggraaf tot Chief Technology Officer

Innovatie-enabler Rubix kiest voor strategische PR- en marketingaanpak van Lubbers De Jong TECH PR

Embedded World 2020 – Wibu-Systems op kruispunt van industriële transformatie

Genealogisch computerprogramma Ancestor Tree Manager

Nuance kondigt de beschikbaarheid van Ambient Clinical Intelligence in de VS aan

Motiv ICT Security en KnowBe4 partneren in strijd tegen social engineering

Cisco 2020 CISO Benchmark: meer investeringen in cloudsecurity en automatisering om complexiteit te bestrijden

IT-managers luiden noodklok voor digitale veiligheid door massale route naar de cloud

Ultimum en Baangericht sluiten bijzonder convenant

BlackBerry breidt mogelijkheden EPP en EDR uit met verbeterd CylancePROTECT® en CylanceOPTICS®

Yolt Technology Services biedt open banking-dekking van +90% in Nederland

Liferay benoemt Pieter van der Werf tot General Manager Benelux

Europees Onderzoek: open data aanjager economie

Rabo Frontier Ventures Commits to Speedinvest 3
Qualys maakt nieuwe Vulnerability Management-oplossing VMDR® klaar voor brede beschikbaarheid medio maart

Boomi lanceert nieuwe Integration Center of Excellence service

Databricks versnelt de opzet van data lakehouses met Databricks Ingest

Onderzoek: zorgen rond security remmen adoptie public cloud

IntraData vernieuwt huisstijl en website

Mkb verspilt tijd en geld met omslachtige facturatie

Unisys breidt beveiliging uit naar containeromgevingen en Kubernetes met Stealth® 5.0 Software

LogRhythm voor achtste achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot leider in Gartner’s Magic Quadrant for Security Information and Event Management

Meer beveiligingslekken in 2019 ondanks toename security-uitgaven
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1143 dagen
UPS contact  

Logo UPS

UPS sociaal  


UPS tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Synobsys
Logo Trade Cover Exchange
Logo Tilaa B.V.
Logo Fundaments B.V.
Logo Shift Office Support
Logo FLS Nederland B.V.
Logo LinQhost
Logo CommITment BV
Logo ICT-Partners
Logo SoftApp-distribution
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Alcadis
Logo KeenSystems
Logo CONTACTCENTER4ALL
Logo BTG
Logo Frontline Solutions
Logo Keeping
Logo PlanMen
Logo CONTACTCENTER4ALL
Logo Yenlo
Logo Spryng
Logo Belcentrale.nl
Logo Art Of Automation
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Belcentrale.nl
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo tradeinterop
Logo Nalanda Technology
Logo Datto
Logo Cisco
Logo Workfront
Logo Lubbers De Jong
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo HCC!genealogie
Logo Nuance
Logo Motiv ICT Security
Logo Cisco
Logo Thales
Logo Qualys
Logo Dell Boomi
Logo Databricks
Logo Barracuda Networks
Logo IntraData
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87798 persberichten
- 5615 bedrijfsprofielen
- 56 PR-bureauprofielen
- 7500 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nl