Icecat neemt ecommerce-integrator Iceshop over van iMerge voor 3,1 miljoen euro

DEZE MEDEDELING VORMT GEEN AANBIEDING VAN EFFECTEN IN DE VERENIGDE STATEN OF IN ENIGE ANDERE JURISDICTIE.

Amsterdam, 28 december 2016: Icecat en iMerge hebben overeenstemming bereikt over de overname van webshop-integrator Iceshop door Icecat. Het transactiebedrag is 3,1 miljoen euro, welke zal worden voldaan door de levering van 310.000 certificaten van aandelen Icecat aan iMerge via NPEX in overeenstemming met Icecats prospectus van 2 november 2016. Er worden dus geen extra certificaten van aandelen uitgegeven dan de 1 miljoen zoals in de prospectus beschreven. De transactie zal worden goedgekeurd door de algemene vergadering van aandeelhouders Icecat op 10 januari 2017, aangezien de stemmen al zijn uitgebracht, waarbij de vertegenwoordiger van iMerge zich zal onthouden van stemming vanwege haar belangentegenstelling. De beoogde uitvoering van de overname vindt binnen vier weken plaats na de verwachte notering van Icecat op de NPEX-beurs op 17 februari, waarna Iceshop een 100%-dochter van Icecat zal zijn.

Iceshop is een gespecialiseerde ontwikkelaar van het open source webshopplatform Batavi, levert product information management software, integreert Icecat-productdata in populaire webshopomgevingen zoals Magento en Prestashop, en levert ordermanagement-services. Er is een sterke synergie met Icecat, omdat beide bedrijven diensten leveren aan de ecommerce-markt, en agent zijn van elkaars diensten. Iceshop heeft een omzet van 630.000 euro over 2016. Vanaf 2014 is de omzet met 39% gegroeid en de gemiddelde winst-voor-belasting over de afgelopen drie jaar was 120.000 euro. “Door de integratie van Iceshopdiensten binnen Icecat, kunnen we agressiever inzetten op groei van Iceshopdiensten binnen het wereldwijde netwerk van Icecat-klanten”, aldus Icecatdirecteur Emre Tan Altinok, die namens Icecat de onderhandelingen heeft gevoerd. “Wanneer we de cijfers van Iceshop kunnen consolideren levert dat direct een extra omzetimpuls op.” Erik Snijders nam namens de minderheidsaandeelhouders van Icecat deel aan de onderhandelingen.

De overname van Iceshop, sluit aan op het in de prospectus beschreven beleid van Icecat om middels synergetische overnames snel door te groeien, waarbij Icecat continu in gesprek is en blijft met mogelijke overnamekandidaten om haar doorgroeistrategie handen en voeten te geven.

Over Icecat NV
Icecat, dat op 3 november haar beursgang aankondigde, is een winstgevende en snelgroeiende, online uitgever of syndicator van productinformatie ten behoeve van met name de ecommerce-markt. Icecat werkt mondiaal voor zo’n 50,000 webshops zoals Amazon, Wehkamp, BOL en zo’n 300 merken, waaronder Philips, TomTom, HP, DELL en L’Oréal.

Icecat omvat momenteel de dochtermaatschappijen Icecat LLC (Icecat Ukraine) en Icecat Content Sourcing OÜ (Icecat Estonia) en de participatie Hatch B.V. Icecat Ukraine en Icecat Estonia zijn verantwoordelijk voor de inhuur van editor- en software developer-capaciteit. Hatch (voorheen Iceleads BV) levert slimme “Koop Nu”-knoppen die ervoor zorgen dat de websites van fabrikanten meetbare verkopen genereren via hun online resellers.

Over iMerge BV
iMerge is sinds 1999 actief als ebusiness-incubator. iMerge en haar holding Netvalue participeren in een aantal internationale bedrijven op het gebied van ecommerce, marketing en softwareontwikkeling. Huidige participaties zijn onder meer de wereldwijde uitgever van productinformatie Icecat NV, reviews-publisher Testseek, software developers Iceshop en bintime, en marketing consultant Vondel Marketing. iMerge werd opgericht door Martijn Hoogeveen.

Meer informatie:
- Icecat NV: Emre Tan, emre.tan@icecat.com
- iMerge BV: Martijn Hoogeveen, martijn.hoogeveen@icecat.com, +31 654256476
- Brochure en Prospectus: http://www.npex.nl/icecat