Nieuwe FRITZ!Powerline 1220E voor gigabit-thuisnetwerk via het stroomnet in huis

 • Datadoorvoersnelheden tot wel 1200 Mbps via stroomnet
 • Ideaal voor thuisentertainment of NAS-netwerken in het thuisnetwerk
 • Groter bereik dankzij 2x2 MIMO-technologie
 • Snel, robuust, en te updaten
 • Nu verkrijgbaar voor 149 euro

Amsterdam, 21 december 2016 | AVM introduceert de FRITZ!Powerline 1220E: de nieuwe set powerlineadapters waarmee je internet met datasnelheden van wel 1200 Mbps simpelweg via het stopcontact in huis haalt. Dankzij de twee gigabit-LAN-poorten is data in no time te verspreiden over dit netwerk. Dat maakt de FRITZ!Powerline 1220E ideaal voor applicaties waarvoor veel bandbreedte nodig is, zoals HD-home entertainment en NAS-links in het thuisnetwerk. Sluit computers, smart-tv’s, of online-gameconsoles betrouwbaar en snel aan op je thuisnetwerk – zelfs over grotere afstanden.

Het apparaat heeft een geïntegreerd stopcontact en is gebaseerd op de HomePlug AV2-standaard. Net zoals alle FRITZ!Powerline-producten, is het nieuwe gigabit-powerline-apparaat al bij levering beveiligd met een unieke sleutel.

Snelle data-overdracht zonder netwerkkabels
De FRITZ!Powerline 1220E breidt het thuisnetwerk eenvoudig uit door gebruik te maken van het bestaande stroomnet in huis. Dat maakt het overbruggen van lange afstanden en overkomen van obstakels als muren en plafonds kinderspel.

Snel in te stellen en compatibel met andere powerline-producten
Het instellen van de FRITZ!Powerline 1220E is simpel en veilig. Steek de powerlines in het stopcontact en verbind ze met een FRITZ!Box plus pc, tv of gameconsole, en het netwerk is klaar voor gebruik. Extra adapters voeg je met één druk op de knop toe aan het veilige FRITZ!Powerline-netwerk. FRITZ!Powerline-producten zijn in elke opstelling te combineren. Ook zijn ze backwards compatibel met 200-, 500- en 600-Mbps-powerline-apparaten, zodat een powerline-netwerk aangelegd kan worden met apparaten in alle klassen.

Veilig, voordelig en altijd up-to-date
De FRITZ!Powerline 1220E Set wordt versleuteld met 128-bit AES-encryptie geleverd en is daardoor veilig bij ingebruikname. De overdrachtsfuncties zijn sterk verbeterd – desondanks is het nieuwe FRITZ!Powerline-product zo energiezuinig dat het niet meer stroom verbruikt dan zijn voorganger (de FRITZ!Powerline 520E). Gebruikers kunnen alle informatie over hun verbinding en het thuisnetwerk aflezen via de user interface van de FRITZ!Box. Daarnaast biedt het FRITZ!Powerline-programma extra functies als spectrumweergave en de mogelijkheid om het zendvermogen aan te passen voor aangesloten FRITZ!Powerline-apparaten. Net zoals alle FRITZ!-producten, bevat ook de FRITZ!Powerline 1220E een updatemogelijkheid voor het toevoegen van nieuwe functies.

Gigabit-snelheden over het stroomnet
Gigabit-powerline is gebaseerd op de HomePlug AV2-standaard en ondersteunt MIMO (Multiple Input Multiple Output). Deze powerline-technologie, vergelijkbaar met radionetwerken, gebruikt alle drie de draden van de stroomaansluiting, en bundelt de data uit twee paar draden. Dat maakt het mogelijk de datasnelheden van 500-Mbps- en 600-Mbps- powerline-adapters te verdubbelen voor een nog groter bereik over de stroomkabels dan conventionele powerline-technologie. Tegelijkertijd wordt de overdracht versterkt, zonder dat dit extra stroom kost.
Alle hoogtepunten in een oogopslag:

 • Dataoverdracht via de interne stroombekabeling met snelheden tot 1200 Mbps
 • FRITZ!Powerline met geïntegreerd stopcontact
 • 2 gigabit-LAN-poorten integreren online apparaten snel en eenvoudig in het thuisnetwerk via de aanwezige elektriciteitsbekabeling
 • MIMO-technologie vergroot bereik van het interne elektriciteitsnetwerk
 • Stabielere overdracht
 • Eenvoudig te installeren in elk stopcontact
 • Ideaal in combinatie met andere FRITZ!Box-modellen en compatibel met andere routers
 • Compliant met de HomePlug AV2-standaard, compatibel met IEEE P1901 en alle 200-, 500- en 600-Mbps-powerline-adapters
 • Automatische 128-bit-AES-encryptie helpt data beschermen
 • Energiezuinig: minder dan 1 watt in standby-stand, ongeveer 3 watt wanneer in gebruik
 • Verkrijgbaar als praktische starterset (2 x FRITZ!Powerline 1220E)
Een high-res afbeelding is hier te downloaden.

Over AVM
AVM biedt veelzijdige producten voor de snelle breedbandaansluiting en het intelligente thuisnetwerk. Met de FRITZ!-familie is AVM in Duitsland en Europa een toonaangevende fabrikant van breedband-eindgebruikerapparaten voor DSL, kabel en LTE, en van Smart Home-producten voor WLAN, DECT en Powerline. De FRITZ!Box is in Duitsland het bekendste merk voor WLAN-routers. De communicatiespecialist genereerde in 2015 met 570 medewerkers een omzet van 400 miljoen euro. Het bedrijf werd in 1986 opgezet in Berlijn en zet sinds het allereerste begin in op eigen ontwikkelingen voor veilige en innovatieve producten voor breedbandaansluitingen. FRITZ! staat voor snel internet, thuisnetwerken en comfortabele telefonie. FRITZ!-producten werden al honderden keren als beste getest en de miljoenen tevreden klanten bevestigen het engagement voor hoogwaardige FRITZ!-producten en een eersteklas klantenservice. Bezoek onze website op nl.avm.de, like ons op Facebook of bekijk onze Google+-pagina en ons YouTube-kanaal.

Neem voor meer informatie contact op met:
Progress Communications
Allard Rustenhoven en Kinyi Tsui
E: fritz@progresscommunications.nl
T: +31 (0)20 363 1152