www.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nlContentbureau
2480 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (1127 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: KINXX PR

Switch Datacenters implementeert zelf-ontwikkeld en gepatenteerd datacenter koelingsysteem in Switch AMS1

Amsterdam, 21 december 2016 – Switch Datacenters, een Europese leverancier van build-to-suit corporate datacenters en colocatie services - met eigen datacenters in Amsterdam en Woerden, heeft in eigen huis een datacenter koelingssysteem ontwikkeld en vervolgens geïmplementeerd in zijn colocatie datacenter in Amsterdam, in Switch AMS1. De R&D investeringen van het bedrijf hebben geresulteerd in een koelingssysteem met een gecalculeerde ultra-lage pPUE (koeling PUE) waarde van 1,04 – wat zeer energie-efficiënt is.

Het gepatenteerde koelingssysteem biedt Switch Datacenters de gewenste koeling-efficiëntie die aansluit bij efficiëntiebehoeften vanuit toepassingen zoals online gaming, cloud computing en Internet of Things (IoT). De implementatie is onderdeel van een geplande uitbreiding van Switch AMS1, welke plaats gaat bieden aan 400 extra datacenter racks op de tweede verdieping van het complex in Amsterdam.

Switch Datacenters heeft voor zijn build-to-suit en hyperscale datacenter activiteiten tevens een zeer modulair en dus gemakkelijk schaalbare versie van de nieuwe indirect adiabatische koeling ontwikkeld. Switch Datacenters verwacht deze productversie in Q1 2017 voor het eerst in gebruik te kunnen nemen.

Indirect adiabatische koeling
Het nieuwe datacenter koelingssysteem is in feite een indirect adiabatische koeling-technologie. Adiabatische koeling faciliteert het proces van warmtereductie middels een verandering van luchtdruk door volume-expansie. De manier waarop dat gebeurt verschilt. In het geval van Switch Datacenters is er sprake van een zogenoemde hot-aisle lay-out in plaats van de traditionele cold-aisle opstelling. De hal wordt in zijn geheel gekoeld en er vindt circulatie plaats van de lucht vanuit de warme gang, waarbij boven de racks een plenum is aangebracht. De rijen met racks zijn via ‘air socks ‘ verbonden met in totaal 32 luchtbehandeling-units op het dak van het datacenter complex.

Gregor Snip, CEO en oprichter van Switch Datacenters
“Als je zoals ons voorop wilt lopen binnen de datacenter technologie en de ontwikkeling van datacenters, dan moet je net zo innovatief zijn als de engineers van Facebook en Google,” aldus Gregor Snip, CEO en oprichter van Switch Datacenters.

Warme, primaire lucht vanuit de apparatuur wordt via de technologie van Switch Datacenters rondgestuurd via luchtkanalen in de synthetische warmtewisselaar. Terwijl de hygroscopische laag aan de oppervlakte bij de primaire luchtzijde vochtig wordt gehouden, wordt er een tweede luchtstroom met proceslucht in de tegenovergestelde richting gestuurd. Deze tweede luchtstroom zorgt ervoor dat het vocht van de hygroscopische laag wordt verdampt. Het verdampingsproces resulteert in een zeer energie-efficiënte koeling van de apparatuur. De gekoelde primaire lucht wordt uiteindelijk teruggevoerd naar de koude zijde van de racks, terwijl de proceslucht naar buiten wordt afgevoerd.

Vanuit de twee datacenters in respectievelijk Amsterdam (Switch AMS1) en Woerden (Switch AMS2), levert Switch Datacenters built-to-suit en hyperscale datacenter oplossingen en colocatie services. Het bedrijf bedient onder andere cloud en hosting providers, alsook corporate organisaties. Tot de klantenkring behoren onder andere IBM, 3W Infra, PriceWaterhouseCoopers (PWC) en PCextreme.

pPUE = 1,04
Het R&D engineering team van Switch Datacenters heeft de nieuw ontwikkelde koeling-technologie uitgebreid getest en doorgemeten, waarbij een pPUE (partial cooling Power Usage Effectiveness) is vastgesteld van 1,04 – een zeer energie-efficiënte waarde.

“Het ontwikkelen van een toekomstbestendig datacenter, afgestemd op veeleisende behoeften vanuit onder andere online gaming, IoT en cloud computing, vraagt om een vernieuwende manier van denken,” zegt Gregor Snip, CEO en oprichter van Switch Datacenters. “Als je zoals ons voorop wilt lopen binnen de datacenter technologie en de ontwikkeling van datacenters, dan moet je net zo innovatief zijn als de engineers van Facebook en Google. Het kopen en implementeren van koeling-oplossingen geleverd door fabrikanten, daarmee kun je je onvoldoende onderscheiden. Onze indirect adiabatische koeling-technologie is vergelijkbaar met een innovatie van leverancier Excool. Deze leverancier levert zijn oplossing onder andere aan Digital Realty, Rackspace en Virtus, maar ons koelingssysteem is zelfs nog efficiënter, dat durf ik wel te zeggen.”

Data Center Koeling Specs
De indirect adiabatische koeling-technologie van Switch Datacenters is afgestemd op uiteenlopende ‘multi-tenancy’ behoeften. Volgens Switch Datacenters biedt deze koeling-technologie de beste resultaten in combinatie met hot/cold aisle containment, vooral een hot-aisle setup zoals in Switch AMS1 zorgt voor een hoge koeling-efficiëntie. Het zou evenwel ook mogelijk zijn om de technologie te gebruiken in combinatie met standalone racks.

Belangrijkste features van Switch Datacenters’ nieuw ontwikkelde koeling-oplossing:
  • Type: Indirect adiabatische koeling
  • Koeling-capaciteit: 20 – 200 kilowatt (kW)
  • Redundantie: alle koeling-componenten zijn ontwikkeld voor N+1 setup
  • Operationele efficiëntie: reductie van complexiteit door gebruik van een intelligent operating systeem.
  • Betrouwbaarheid: eliminatie van ‘single-points-of-failure’ door gebruik van dit intelligente operating systeem
  • Energie-efficiëntie: de nieuwe technologie heeft een gecalculeerde PUE van 1,04 – vooral door gebruik van een in-huis ontwikkelde synthetische warmtewisselaar met extreem lage waterconsumptie, in combinatie met intelligente scheiding van warme en koude luchtstromen
“Ons R&D engineering team heeft fantastisch werk geleverd met deze innovatieve en gepatenteerde koeling-oplossing,” zegt Snip. “Het is zeer vooruitstrevende technologie die de betrouwbaarheid van onze datacenter omgeving verder verhoogt. Het sluit ook goed aan bij de Tier 4 specificaties van het gehele datacenter complex, het zorgt voor een nog hogere efficiëntie als het gaat om energiebesparing en het beperken van operationele kosten.”

------------------

Over Switch Datacenters
Switch Datacenters is een Europese aanbieder/operator van carrier-neutrale datacenters, opgericht door enkele veteranen binnen de Nederlandse internet- en hostingindustrie. Het bedrijf ontwikkelt ‘built-to-suit’ corporate datacenters en biedt enterprise level colocatie services aan een klantenportfolio dat zich uitstrekt van het MKB tot aan wereldwijd opererende en welbekende grote cloud spelers. Switch Datacenters levert redundant uitgevoerde (2N) en hoog-beschikbare (100% uptime garantie) datacenter infrastructuur met Tier 4 specificaties aan ISP’s, system integrators (SI’s), cloud service providers (CSP’s) en enterprise klanten.

Het grootste colocatie datacenter van Switch Datacenters (Switch AMS1) is gevestigd op het internetknooppunt in Amsterdam Zuidoost, een omgeving met een hoge dichtheid als het gaat om beschikbare glasvezels (460 in totaal). Dit datacenter heeft een omvang van 8.320 vierkante meter. Het datacenter van Switch Datacenters in Woerden (Switch AMS2) heeft een omvang van 5.500 vierkante meter. Dit datacenter ligt op een afstand van ongeveer 30 kilometer van AMS1, wat de locatie bij uitstek geschikt maakt voor een twin/dual datacenter concept.

Voor meer informatie over Switch Datacenters, ga naar: www.switchdatacenters.com.

------------------

Fotomateriaal
Switch Datacenters heeft foto’s ter beschikking die door media rechtenvrij gebruikt kunnen worden. De foto’s kunnen worden gedownload via de Media Kit op de site van Switch Datacenters:
http://www.switchdatacenters.com/nl/over-switch-datacenters/fotos-switch-datacenter-amsterdam

------------------

Media contact

Switch Datacenters
Gregor Snip, CEO Switch Datacenters
+31 20 691 6424
press@switchdatacenters.com
Dataplatform IKUU komt met Personal Engagement Score en Use Cases-module in versie 1.5

Mendix presenteert Low-Code Manifest: document definieert de toekomst van software-ontwikkeling

Zendesk kondigt Sell Marketplace aan met apps voor Mailchimp, Dropbox en Pandadoc

SEO: platforms leveren positieve bijdrage aan economie

Dutch IT Cloud Event inschrijving is geopend!

Poly benoemt brancheveteraan Carl Wiese tot nieuwe Chief Revenue Officer

Partnership Cumulus Networks en Metsi Technologies biedt ondersteuning bij adoptie nieuwe technologieën

Lavide Holding NV kan verder

Eaton breidt 5P-serie uit met lithium-ion UPS
ideiio kiest Distology voor introductie op BeNeLux-markt

Competence Factory neemt opleidingsinstituut How & Knower over

Ymor stelt Yoran de la Mar aan als Service Delivery Manager

Extreme Networks levert als eerste Wi-Fi 6-oplossingen in stadions van professionele sportteams en universiteiten

NTT Ltd. lanceert nieuwe wereldwijde datacenterdivisie ‘Global Data Centers’

HB Capital maakt processen efficiënter met Fit4RealEstate-oplossing van Ctac

Gros Nederlanders vindt kwijtschelden schulden niet kunnen

Liquit neemt Amerikaans Appnostix over en versterkt internationale positie

Siteimprove benoemt Kadir Özkan tot Managing Director voor Benelux en Frankrijk

Techleap.nl presenteert plannen om techleiders te empoweren en van Nederland het beste ecosysteem van Europa te maken

Baas van IT-specialist Ultimum staat stoel af aan vmbo-leerling Amir
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1127 dagen
PR contact  

Logo KINXX PR
Switch Datacen.. contact  

Logo Switch Datacenters

  Gregor Snip
  +31 (0)20 691 6424
  sales@switchdatacenters.com
  www.switchdatacenters.com
Switch Datacen.. sociaal  


Switch Datacen.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Distology Nederland B.V.
Logo BTG
Logo Cicerosoftware - INFORMA Europe
Logo Art Of Automation
Logo Copernicus
Logo Webhosters.nl
Logo Marcommit
Logo NEG-ITSolutions
Logo Maunt
Logo Ifective
Logo SoftApp-distribution
Logo MatrixMind
Logo TenderApp
Logo iUsed.nl
Logo SWOOP
Logo Belcentrale.nl
Logo Art Of Automation
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Belcentrale.nl
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo tradeinterop
Logo Nalanda Technology
Logo Spryng
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Medius
Logo Levelfour
Logo IKUU
Logo Dutchitchannel.nl
Logo Poly
Logo Cumulus Networks
Logo Eaton
Logo Competence Factory
Logo Ymor
Logo Extreme Networks
Logo NTT Ltd.
Logo Ctac N.V.
Logo Flanderijn
Logo Liquit
Logo Puur Data
Logo Descartes
Logo Extreme Networks
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87543 persberichten
- 5590 bedrijfsprofielen
- 56 PR-bureauprofielen
- 7227 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nlContentbureau