www.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nl
2502 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (4 jaar en 164 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: KINXX PR

Switch Datacenters implementeert zelf-ontwikkeld en gepatenteerd datacenter koelingsysteem in Switch AMS1

Amsterdam, 21 december 2016 – Switch Datacenters, een Europese leverancier van build-to-suit corporate datacenters en colocatie services - met eigen datacenters in Amsterdam en Woerden, heeft in eigen huis een datacenter koelingssysteem ontwikkeld en vervolgens geïmplementeerd in zijn colocatie datacenter in Amsterdam, in Switch AMS1. De R&D investeringen van het bedrijf hebben geresulteerd in een koelingssysteem met een gecalculeerde ultra-lage pPUE (koeling PUE) waarde van 1,04 – wat zeer energie-efficiënt is.

Het gepatenteerde koelingssysteem biedt Switch Datacenters de gewenste koeling-efficiëntie die aansluit bij efficiëntiebehoeften vanuit toepassingen zoals online gaming, cloud computing en Internet of Things (IoT). De implementatie is onderdeel van een geplande uitbreiding van Switch AMS1, welke plaats gaat bieden aan 400 extra datacenter racks op de tweede verdieping van het complex in Amsterdam.

Switch Datacenters heeft voor zijn build-to-suit en hyperscale datacenter activiteiten tevens een zeer modulair en dus gemakkelijk schaalbare versie van de nieuwe indirect adiabatische koeling ontwikkeld. Switch Datacenters verwacht deze productversie in Q1 2017 voor het eerst in gebruik te kunnen nemen.

Indirect adiabatische koeling
Het nieuwe datacenter koelingssysteem is in feite een indirect adiabatische koeling-technologie. Adiabatische koeling faciliteert het proces van warmtereductie middels een verandering van luchtdruk door volume-expansie. De manier waarop dat gebeurt verschilt. In het geval van Switch Datacenters is er sprake van een zogenoemde hot-aisle lay-out in plaats van de traditionele cold-aisle opstelling. De hal wordt in zijn geheel gekoeld en er vindt circulatie plaats van de lucht vanuit de warme gang, waarbij boven de racks een plenum is aangebracht. De rijen met racks zijn via ‘air socks ‘ verbonden met in totaal 32 luchtbehandeling-units op het dak van het datacenter complex.

Gregor Snip, CEO en oprichter van Switch Datacenters
“Als je zoals ons voorop wilt lopen binnen de datacenter technologie en de ontwikkeling van datacenters, dan moet je net zo innovatief zijn als de engineers van Facebook en Google,” aldus Gregor Snip, CEO en oprichter van Switch Datacenters.

Warme, primaire lucht vanuit de apparatuur wordt via de technologie van Switch Datacenters rondgestuurd via luchtkanalen in de synthetische warmtewisselaar. Terwijl de hygroscopische laag aan de oppervlakte bij de primaire luchtzijde vochtig wordt gehouden, wordt er een tweede luchtstroom met proceslucht in de tegenovergestelde richting gestuurd. Deze tweede luchtstroom zorgt ervoor dat het vocht van de hygroscopische laag wordt verdampt. Het verdampingsproces resulteert in een zeer energie-efficiënte koeling van de apparatuur. De gekoelde primaire lucht wordt uiteindelijk teruggevoerd naar de koude zijde van de racks, terwijl de proceslucht naar buiten wordt afgevoerd.

Vanuit de twee datacenters in respectievelijk Amsterdam (Switch AMS1) en Woerden (Switch AMS2), levert Switch Datacenters built-to-suit en hyperscale datacenter oplossingen en colocatie services. Het bedrijf bedient onder andere cloud en hosting providers, alsook corporate organisaties. Tot de klantenkring behoren onder andere IBM, 3W Infra, PriceWaterhouseCoopers (PWC) en PCextreme.

pPUE = 1,04
Het R&D engineering team van Switch Datacenters heeft de nieuw ontwikkelde koeling-technologie uitgebreid getest en doorgemeten, waarbij een pPUE (partial cooling Power Usage Effectiveness) is vastgesteld van 1,04 – een zeer energie-efficiënte waarde.

“Het ontwikkelen van een toekomstbestendig datacenter, afgestemd op veeleisende behoeften vanuit onder andere online gaming, IoT en cloud computing, vraagt om een vernieuwende manier van denken,” zegt Gregor Snip, CEO en oprichter van Switch Datacenters. “Als je zoals ons voorop wilt lopen binnen de datacenter technologie en de ontwikkeling van datacenters, dan moet je net zo innovatief zijn als de engineers van Facebook en Google. Het kopen en implementeren van koeling-oplossingen geleverd door fabrikanten, daarmee kun je je onvoldoende onderscheiden. Onze indirect adiabatische koeling-technologie is vergelijkbaar met een innovatie van leverancier Excool. Deze leverancier levert zijn oplossing onder andere aan Digital Realty, Rackspace en Virtus, maar ons koelingssysteem is zelfs nog efficiënter, dat durf ik wel te zeggen.”

Data Center Koeling Specs
De indirect adiabatische koeling-technologie van Switch Datacenters is afgestemd op uiteenlopende ‘multi-tenancy’ behoeften. Volgens Switch Datacenters biedt deze koeling-technologie de beste resultaten in combinatie met hot/cold aisle containment, vooral een hot-aisle setup zoals in Switch AMS1 zorgt voor een hoge koeling-efficiëntie. Het zou evenwel ook mogelijk zijn om de technologie te gebruiken in combinatie met standalone racks.

Belangrijkste features van Switch Datacenters’ nieuw ontwikkelde koeling-oplossing:
  • Type: Indirect adiabatische koeling
  • Koeling-capaciteit: 20 – 200 kilowatt (kW)
  • Redundantie: alle koeling-componenten zijn ontwikkeld voor N+1 setup
  • Operationele efficiëntie: reductie van complexiteit door gebruik van een intelligent operating systeem.
  • Betrouwbaarheid: eliminatie van ‘single-points-of-failure’ door gebruik van dit intelligente operating systeem
  • Energie-efficiëntie: de nieuwe technologie heeft een gecalculeerde PUE van 1,04 – vooral door gebruik van een in-huis ontwikkelde synthetische warmtewisselaar met extreem lage waterconsumptie, in combinatie met intelligente scheiding van warme en koude luchtstromen
“Ons R&D engineering team heeft fantastisch werk geleverd met deze innovatieve en gepatenteerde koeling-oplossing,” zegt Snip. “Het is zeer vooruitstrevende technologie die de betrouwbaarheid van onze datacenter omgeving verder verhoogt. Het sluit ook goed aan bij de Tier 4 specificaties van het gehele datacenter complex, het zorgt voor een nog hogere efficiëntie als het gaat om energiebesparing en het beperken van operationele kosten.”

------------------

Over Switch Datacenters
Switch Datacenters is een Europese aanbieder/operator van carrier-neutrale datacenters, opgericht door enkele veteranen binnen de Nederlandse internet- en hostingindustrie. Het bedrijf ontwikkelt ‘built-to-suit’ corporate datacenters en biedt enterprise level colocatie services aan een klantenportfolio dat zich uitstrekt van het MKB tot aan wereldwijd opererende en welbekende grote cloud spelers. Switch Datacenters levert redundant uitgevoerde (2N) en hoog-beschikbare (100% uptime garantie) datacenter infrastructuur met Tier 4 specificaties aan ISP’s, system integrators (SI’s), cloud service providers (CSP’s) en enterprise klanten.

Het grootste colocatie datacenter van Switch Datacenters (Switch AMS1) is gevestigd op het internetknooppunt in Amsterdam Zuidoost, een omgeving met een hoge dichtheid als het gaat om beschikbare glasvezels (460 in totaal). Dit datacenter heeft een omvang van 8.320 vierkante meter. Het datacenter van Switch Datacenters in Woerden (Switch AMS2) heeft een omvang van 5.500 vierkante meter. Dit datacenter ligt op een afstand van ongeveer 30 kilometer van AMS1, wat de locatie bij uitstek geschikt maakt voor een twin/dual datacenter concept.

Voor meer informatie over Switch Datacenters, ga naar: www.switchdatacenters.com.

------------------

Fotomateriaal
Switch Datacenters heeft foto’s ter beschikking die door media rechtenvrij gebruikt kunnen worden. De foto’s kunnen worden gedownload via de Media Kit op de site van Switch Datacenters:
http://www.switchdatacenters.com/nl/over-switch-datacenters/fotos-switch-datacenter-amsterdam

------------------

Media contact

Switch Datacenters
Gregor Snip, CEO Switch Datacenters
+31 20 691 6424
press@switchdatacenters.com
Laatste van Switch Datacenters  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 4 jaar en 164 dagen
PR contact  

Logo KINXX PR
Switch Datacen.. contact  

Logo Switch Datacenters

  Gregor Snip
  +31 (0)20 691 6424
  sales@switchdatacenters.com
  www.switchdatacenters.com
Switch Datacen.. sociaal  


Switch Datacen.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo ID Control
Logo Korton Group
Logo QuandaGo
Logo Relined Fiber Network
Logo Avinty (GGZ)
Logo QuandaGo
Logo iQibt B.V.
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Solmate
Logo Distology Nederland B.V.
Logo TRADUS
Logo Coastr
Logo ID Control
Logo QuandaGo
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Unexus B.V.
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PlanMen
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Intel
Logo Solipsis b.v.
Logo SAP Concur
Logo Conclusion Zuyd
Logo NTT Ltd.
Logo Interxion
Logo Shippeo
Logo Valid
Logo Descartes
Logo Zyxel
Logo BCT
Logo Workday
Logo Workday
Logo Toshiba Global Commerce Solutions (Benelux)
Logo Citrix
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88803 persberichten
- 5740 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8384 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nl