ContentbureauHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
2506 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (5 jaar en 139 dagen geleden)
Bedrijf:

Effect Google-update op het verzamelen van e-mailadressen

Optivo wijst op effecten van gebruik van layer-ads op mobiel

Berlijn, 19 december 2016 - De januari-update van Google zou nadelig kunnen zijn voor het verzamelen van e-mailadressen aldus Optivo, aanbieder van een softwareplatform voor omnichannel- en e-mailmarketing. Er bestaat een wisselwerking tussen zoekmachineoptimalisatie en e-mailmarketing. Zo kan SEO helpen de nieuwsbrief meer te laten opvallen op deze site en daarmee bijdragen aan een groei van de verzendlijst. Een nieuwsbriefarchief levert op zijn beurt waardevolle link juice op en draagt bij aan een betere domeinwaardering. In januari 2017 ondergaat Google voor Mobiel een wijziging bij het waarderen van websites die gebruikmaken van layer-ads.

Deze layer-ads worden vaak ingezet om websitebezoekers over te halen zich te abonneren op een nieuwsbrief. Hierbij wordt een bericht over de bezochte website weergegeven. De bezoekers moeten eerst een interactie ondernemen met de pop-up voordat zij verder kunnen op de site. Bij adverteerders is dit een geliefd format. Veel bezoekers ervaren layer-ads echter als storend, zeker als zij met kleine touchscreens werken. Google is om deze reden van plan om met ingang van januari websites met layer-ads een lagere waardering toe te kennen in de mobiele zoekresultaten. Met andere woorden: de aanwezigheid van een dergelijke pop-up zal één van de vele ranking-factoren zijn die worden meegewogen bij de beoordeling door Google van de relevantie van een website bij een mobiele zoekopdracht.

De update van Google maakt overigens wel uitzonderingen voor bijvoorbeeld juridische kennisgevingen, zoals meldingen over het cookiebeleid of een leeftijdscontrole. Verder worden reclame-uitingen niet als bezwaarlijk beschouwd als ze weinig ruimte op het scherm innemen en makkelijk kunnen worden weggeklikt. Een goed voorbeeld hiervan is de ‘catfish-ad’ die vanaf de zijkant het scherm inrolt. Dergelijke formaten worden vaak op mobiele websites ingezet om reclame te maken voor het aanbod van apps.

Hoe de aangekondigde wijziging in de praktijk uitpakt, moet nog blijken. De blog die Google over dit onderwerp schreef, geeft aan dat goede en relevante content nog altijd de belangrijkste beoordelingsfactor is. Toch loont het de moeite om alvast alternatieve mogelijkheden te bestuderen. En die liggen deels voor de hand. Zo kunnen nieuwsbrief-pop-ups die veel ruimte innemen, met behulp van switches zodanig worden ingesteld dat mobiele bezoekers ze niet te zien krijgen. Daarmee blijven ze effectief op pc’s. Andere, minder opvallende mogelijkheden om een nieuwsbriefabonnement aan te prijzen, zijn bijvoorbeeld een opmerking bovenin het scherm, een prominente menu-optie of een standaard formulierveld in combinatie met aanbiedingen in het voetnootgedeelte. 

Omdat Google met afstand de meest populaire zoekmachine is en het internetgebruik een steeds mobieler karakter krijgt, doen adverteerders er goed aan om de komende update van Google in het achterhoofd te houden.

---------------------------

Over Optivo
Optivo is een van de grootste specialisten in e-mail- en omnichannelmarketing. Het bedrijf helpt merken één-op-één contact te leggen met klanten over alle kanalen. Het bedrijf biedt omnichannel-diensten en -oplossingen voor succesvolle dialoogmarketingcampagnes op basis van een rijke en blijvende dialoog via e-mail, print, push, SMS, fax, sociale media en web. Optivo-klanten zien de effectiviteit van hun campagnes, hun conversie en hun verkopen  groeien, doordat ze contextueel relevante campagnes draaien via multidimensionale segmentatie en tegelijkertijd werken aan duurzame en bestendige klantloyaliteit. Optivo – an Episerver Company werkt voor wereldwijd toonaangevende merken als Accor, Air Berlin, Babbel, Best Western, Bosch, Deutsche Bahn, Henkel, HolidayCheck, InnoGames, Jack Wolfskin, Olympus, PAYBACK, QVC, TUI, WWF, and Zooplus. Voor meer informatie, bezoek www.optivo.com.
Laatste van Optivo  
Onderzoek Episerver en Optivo wijst uit: 92 procent bezoekers retailwebsites komt een eerste keer niet om te kopen

Effect Google-update op het verzamelen van e-mailadressen

Optivo waarschuwt voor vertekende webmarketing-resultaten: ‘Dark Social’ e-mailverkeer misleidt
Geplaatst:
Verstreken tijd: 5 jaar en 139 dagen
Optivo contact  

Logo Optivo

  023 750 5157
  info@optivo.nl
  www.optivo.nl
Optivo sociaal  


Optivo tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Techtenna
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo NTT DATA
Logo Barracuda Networks
Logo NetApp
Logo Lightspeed
Logo RobotWise
Logo Ivanti
Logo NetApp
Logo WorldStream
Logo GrassGreener Europe
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Intel
Logo devolo
Logo Unisys
Logo Banking Circle
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91760 persberichten
- 6031 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10592 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl