www.LVTPR.comwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl
2519 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (4 jaar en 144 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Whizpr

Peiling Dell EMC: IT-sector zeer negatief over studentenstop technische universiteiten

Amsterdam - Uit een peiling* die Dell EMC heeft gehouden onder 219 IT- en zakelijke beslissers blijkt dat zeker 86 procent van mening is dat een studentenstop op technische studies aan Nederlandse universiteiten een slechte ontwikkeling is voor de Nederlandse kenniseconomie.

Numerus fixus
Aanleiding voor de peiling is het nieuws dat vier universiteiten een numerus fixus willen instellen op een aantal technische studies. Het gaat in 2017 om de universiteit van Wageningen, Twente en Delft. De TU Eindhoven overweegt dit vanaf 2018 te gaan doen. De redenen die zij daarvoor opgeven zijn dat er niet genoeg opleidingsplaatsen zijn voor het aantal studenten dat zich meldt voor bepaalde technische studies en dat er niet genoeg geld en faciliteiten beschikbaar zijn om dat probleem op korte termijn op te lossen.

Jeannine Peek, Algemeen Directeur Dell Nederland: “We zien in onze sector de afgelopen jaren een groeiende vraag naar mensen die beschikken over de juiste vaardigheden. In het bijzonder moderne skills op het gebied van cloud computing, data analytics, blockchain en security. Het is daarom opmerkelijk dat universiteiten zich genoodzaakt voelen om juist de rem te zetten op technische studies. De Nederlandse overheid heeft enkele jaren geleden besloten om ons land verder te ontwikkelen en te positioneren als kenniseconomie. Ook op Europees niveau is dit een expliciete doelstelling. Om dat te realiseren zijn een duidelijke visie en genoeg resources nodig.”

Startende IT’ers
Het beperken van de uitstroom technisch geschoolde jongeren sluit volgens het merendeel van de respondenten ook niet aan op de huidige arbeidsmarkt. Ruim 60 procent geeft aan dat er momenteel genoeg banen zijn voor startende IT’ers in Nederland. Recent onderzoek van IT recruitment-bureau Sterksen bevestigt deze uitkomst. Volgens het bureau waren er eind 2015 alleen al in Nederland meer dan 181.000 IT-vacatures. Een deel van deze vacatures is heel specifiek gericht op mensen die beschikken over moderne IT-vaardigheden.

“De peiling die wij hebben gedaan, laat duidelijk zien dat er grote behoefte is aan mensen met moderne IT-vaardigheden”, vervolgt Peek. “Ruim 75 procent van de respondenten wil dat IT-opleidingen daar de focus op leggen in het curriculum. Aan de ene kant groeit het aantal vacatures voor deze banen snel en aan de andere kant verdwijnen dankzij digitalisering steeds meer traditionele IT-rollen. Bovendien overweegt een groeiend aantal bedrijven zijn legacy-systemen de deur uit te doen of te migreren naar moderne platformen.”

Verantwoordelijkheid
Op de vraag wie de meeste verantwoordelijkheid heeft voor het afleveren van studenten met het juiste kennisniveau, waren de respondenten duidelijk. Het onderwijs heeft hierin volgens hen de grootste verantwoordelijkheid en zal passend, toekomstgericht onderwijs moeten blijven aanbieden. Studenten zelf hebben hier echter ook een belangrijk aandeel in. Zij zullen de regie moeten voeren over hun opleiding, door kritisch te kijken welke opties zij hebben bij de verschillende onderwijsinstellingen en in het bedrijfsleven, zo vinden de respondenten.

“Ondanks dat de verantwoordelijkheid voor goed opgeleide IT-studenten volgens velen niet in eerste instantie bij het bedrijfsleven ligt, spelen bedrijven toch een cruciale rol”, meent Peek. “Samen met onderwijsinstellingen moeten we zorgen voor een klimaat waarin studenten optimaal presteren. Dankzij intensieve samenwerking en nieuwe manieren van leren en onderwijzen, zoals het aanbieden van online colleges en de slimme inzet van technologie, moet het mogelijk zijn een groot deel van de uitdagingen waar universiteiten nu mee kampen op te lossen. Ook Dell EMC zal daaraan een bijdrage leveren, in de vorm van stageplaatsen, traineeships en het beschikbaar stellen van kennis en faciliteiten.”

-------------

* Over de peiling
De peiling is gehouden onder 219 IT- en zakelijke beslissers die aanwezig waren op het Dell EMC Forum dat op 13 december werd gehouden in het World Forum te Den Haag.

Over Dell Technologies
Dell Technologies is een unieke familie van bedrijven die organisaties voorziet van een essentiële infrastructuur voor het vormgeven van hun digitale toekomst, het ingrijpend verbeteren van hun ICT-omgeving en het beschermen van hun belangrijkste bedrijfsmiddel: informatie. Het bedrijf bedient klanten van elke omvang in 180 landen, variërend van 98% van alle Fortune 500-ondernemingen tot individuele consumenten. Dell Technologies beschikt over het meest uitgebreide en innovatieve aanbod van ICT-oplossingen binnen de branche, van de rand van het netwerk tot de cloud.

Voor meer informatie

Dell EMC
Angelique van der Kroft
T. 030 630 50 00
E. angelique.vanderkroft(at)dell.com

Whizpr
Paul Maris / Laura Witlox / Winnie Silvertand
T. 0317 410 483
E. emc(at)whizpr.nl

1-peiling Dell EMC 2016.jpg

2-peiling Dell EMC 2016.jpg

3-peiling Dell EMC 2016.jpg

4-peiling Dell EMC 2016.jpg
Laatste van Dell EMC  
Dell EMC verbetert zijn server-portfolio

Veel organisaties slagen er niet in waardevolle gegevens voldoende te beschermen, blijkt uit nieuw Dell EMC-onderzoek

Dell EMC breidt Data Protection-mogelijkheden uit voor betere bescherming en optimaal beheer van data in een multi-cloud-wereld
Geplaatst:
Verstreken tijd: 4 jaar en 144 dagen
Dell EMC contact  

Logo Dell EMC

  +31 (0)30 630 50 00
  www.dellemc.com/nl-nl
Dell EMC sociaal  


Dell EMC tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Maunt
Logo ESTG
Logo Adwise
Logo Webton
Logo Mulder-Hardenberg
Logo ValidSign
Logo eV-ict
Logo Klantcontact Partnership Studie (KPS)
Logo BIM4Production
Logo 123zakelijk
Logo Music in Brands
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo BarTrack
Logo Techone B.V.
Logo PQR
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Cellnex
Logo PayIBAN BV
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Lightspeed
Logo Thinkwise
Logo ilionx
Logo SurveyMonkey
Logo Clarity Benelux
Logo ISBW
Logo Techniekopleiding.nl
Logo GNX
Logo Visma | Raet
Logo Poly
Logo Citython
Logo Visma | Onguard
Logo ManpowerGroup
Logo Auth0
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91094 persberichten
- 5974 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10265 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.LVTPR.comwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl