Datum: (558 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Marcommit

Herve Tessler krijgt leiding over International Operations bij XeroxBreukelen, 14 december 2016 Xerox stelt Herve Tessler aan als president van de International Operations-divisie van Xerox. Op dit moment is Tessler nog president van de Corporate Operations-divisie. In januari 2017, na de voltooiing van de separatie, start Tessler met zijn nieuwe functie.

Functie
Tessler zal het brede scala van innovatieve diensten en technologie van Xerox naar huidige en nieuwe klanten en partners brengen en invulling geven aan de internationale bedrijfsstrategie van Xerox. Teams van de International Operations-divisie uit meer dan 150 landen vallen onder zijn leiding.

Ervaring
Tessler beschikt over 29 jaar ervaring op het gebied van management, sales en marketing, business development en internationaal zakendoen. Hij heeft operationele modellen getransformeerd en winstgevende omzetbronnen voor Xerox gecreëerd. Momenteel is hij verantwoordelijk voor zakelijke kernfuncties, zoals R&D, informatiebeheer, wereldwijd management, wereldwijde accounts, marketing en communicatie en arbo- en milieu-initiatieven.

Tessler was eerder actief als president van de Developing Markets Operations (DMO)-divisie van Xerox. Zijn focus lag daarbij op het identificeren en benutten van groeikansen in opkomende markten wereldwijd. Daarvoor bekleedde hij diverse managementfuncties. Zo was hij actief als Head Operations voor Midden- en Oost-Europa, Israël en Turkije, bestuursvoorzitter van een aan Xerox gelieerd bedrijf in Brazilië en Chief Operating Officer (COO) van Xerox DMO Regions West, dat Latijns-Amerika en de Caraïben beslaat. Tessler behaalde een mastergraad in rechten aan de Panthéon-Assas-universiteit in Parijs. Tevens is hij bestuurslid van ‘A Better Chance’, een non-profitorganisatie die talentvolle en gemotiveerde gekleurde studenten werft en toegang biedt tot diverse carrièremogelijkheden op het gebied van onderwijs en management.

“We hanteren een gedurfde en vooruitstrevende visie ten aanzien van de internationale aanwezigheid van Xerox”, aldus Tessler. “We gaan een beroep doen op de innovatiekracht van Xerox, processen vereenvoudigen en onze teams in staat stellen om klanten en partners snel en efficiënt te bedienen.”

-xxx-

Over Xerox
Xerox helpt bij de verandering van de manier waarop wij werken. Met de expertise in imaging, bedrijfsprocessen, analytics, automatisering en kennis van wat gebruikers willen, verbetert Xerox de workflow en wordt productiviteit, efficiëntie en personalisering versterkt. De medewerkers creëren in 180 landen betekenisvolle innovaties en bieden business process dienstverlening, printapparatuur, software en oplossingen die het verschil maken voor Xerox-klanten en hun klanten. Op 29 januari heeft Xerox een splitsing aangekondigd. De organisatie wordt opgedeeld in twee onafhankelijke, beursgenoteerde ondernemingen, een business proces outsourcing bedrijf en een document technology bedrijf. Xerox verwacht de separatie eind 2016 te voltooien. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox® en Xerox zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

-------------------------------------------------

Herve Tessler, President International Operations bij Xerox
Herve Tessler, President International Operations bij Xerox.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.

Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.

Voor algemene vragen: +31 (0)346 255255 informatie@xerox.com en voor perszaken:
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Jill Faro of Rosalie Hage +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl