www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comContentbureau
2477 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (1097 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LVTPR

Vertiv – beschouwing van infrastructuurtrends voor datacenters in 2017

Breda, 14 december 2016Vertiv, voorheen Emerson Network Power, onthult zes belangrijke infrastructuurtrends voor datacenters die u in 2017 in de gaten moet houden. De trends van het komende jaar volgen op de datacenter-trends die Emerson Network Power vorig jaar aanstipte in de beschouwing voor 2016.

“In 2016 hadden wereldwijde macrotrends een belangrijke invloed op de sector, met nieuwe cloudinnovaties en sociale verantwoordelijkheid als middelpunt”, aldus Giordano Albertazzi, directeur van Europa, het Midden-Oosten en Afrika bij Vertiv. “Nu cloud computing nog verder is geïntegreerd in IT-activiteiten, verschuift de aandacht naar het verbeteren van de onderliggende bedrijfskritische infrastructuur voor bedrijven die nieuwe datavolumes willen beheersen. Wij zijn van mening dat 2017 het jaar wordt waarin IT-professionals zullen investeren in het toekomstbestendig maken van hun datacenterfaciliteiten, om ervoor te zorgen dat ze soepel en flexibel zullen blijven in de komende jaren.”

De zes infrastructuurtrends die het ecosysteem van datacenters in 2017 zullen bepalen:
 1. De infrastructuur heeft moeite om connectiviteit aan de edge bij te houden
  Gedistribueerde IT en het Industrial Internet of Things (IIoT) verschuiven IT-middelen dichter naar gebruikers en industriële processen toe. Hoewel het datacenter essentieel blijft voor het leveren van applicaties en diensten, zoals point of sale- en inventarisbeheer, komen er steeds meer netwerkkasten en microdatacenters bij. Deze worden ook steeds belangrijker nu het aantal sensoren en apparaten dat via internet verbonden is toeneemt en gebruikers op afstand sneller toegang tot informatie eisen. Als reactie op deze veranderingen wenden organisaties zich tot voorgeconfigureerde microdatacenteroplossingen, die een snelle installatie, hogere standaardisatie en beheer op afstand ondersteunen op verschillende IT-locaties. Standaardisatie en modulariteit worden even belangrijk in gedistribueerde IT-locaties als in de huidige grote datacenters.

  Bestaande netwerkkasten en IT-locaties zullen tevens opnieuw worden geëvalueerd om ervoor te zorgen dat de stroomvoorziening en het koelvermogen zijn afgestemd op de kritieke rol die deze locaties spelen in het verzamelen en analyseren van realtime data in verbonden sensoren en apparaten.

 2. Thermal Management groeit door naar duurzaamheid
  Datacenterkoeling is de afgelopen vijf jaar sterker veranderd dan welk ander aspect op het gebied van datacenters dan ook. Door de wens om energiekosten te verminderen is de traditionele aanpak, die gericht was op het leveren van de maximale koelcapaciteit, verdrongen door een geavanceerde benadering waarbij warmte zo efficiënt mogelijk wordt verwijderd. Als gevolg van het toegenomen gebruik van geavanceerde energiezuinige technologieën en de voortdurende ontwikkeling van intelligent klimaatbeheer, zijn nu zeer flexibele Thermal Management-strategieën mogelijk, die PUE’s onder 1.2 ondersteunen.

  Hoewel efficiënt energieverbruik een belangrijk punt blijft, komen nu ook het waterverbruik en het gebruik van koudemiddelen naar voren als belangrijke overwegingen in bepaalde geografische gebieden. Met behulp van het uitgebreide scala aan Thermal Management-strategieën dat tegenwoordig beschikbaar is, stemmen datacenterbeheerders Thermal Management af op de locatie van het datacenter en de beschikbaarheid van natuurlijke hulpbronnen. Wereldwijde markttrends vertonen een toename in het gebruik van nieuwe technologieën, waarbij gebruik wordt gemaakt van verdampingskoeling en adiabatische koelingen waar de omgevingslucht met behulp van water wordt afgekoeld. Deze technologieën bieden zeer efficiënt, betrouwbaar en economisch Thermal Management.

  Op locaties waar de beschikbaarheid of kosten van water een probleem zijn worden waterloze koelsystemen steeds populairder. Een traditioneel open circulatiesysteem op basis van gekoeld water verbruikt meer dan 15 miljoen liter water per jaar om 1 MW IT-capaciteit te koelen. Nieuwe technologieën, waarbij koudemiddel energiezuinig wordt rondgepompt, die geen water verbruiken en geen buitenlucht het datacenter inzuigen, zullen meer dan 3,8 miljard liter water besparen in 2016 in Noord-Amerika.

 3. Beveiligingsverantwoordelijkheid reikt nu ook tot datacenterbeheer
  Hoewel datalekken het meeste in het nieuws komen, is beveiliging nu ook een beschikbaarheidsprobleem voor datacenters geworden. Uit de 2016 Ponemon Institute Cost of Data Center Outages-studie bleek dat cyberaanvallen verantwoordelijk waren voor 22 procent van de uitval van de onderzochte datacenterstoringen.

  Steeds meer apparaten worden verbonden met het datacenter om het beheer te vereenvoudigen, terwijl daarnaast in toenemende mate automatisering wordt ingezet. Hiermee worden de mogelijkheden voor cybercrimininelen om datacenters aan te vallen ook steeds uitgebreider. Steeds vaker voegen datacenterbeheerders daarom security toe aan hun prioriteitenlijst. Zij zoeken naar oplossingen die hen helpen kwetsbaarheden op te sporen en hun reactie op aanvallen te verbeteren. Beheergateways die data van meerdere apparaten consolideren om DCIM-oplossingen te ondersteunen zijn hier een voorbeeld van. Met enkele aanpassingen kunnen dergelijke gateways worden gebruikt om onbeveiligde poorten op te sporen in kritieke infrastructuur en vroegtijdig te waarschuwen voor denial of service aanvallen.

 4. DCIM toont zijn waarde
  DCIM wordt steeds waardevoller, zowel door de problemen die het kan voorkomen als de capaciteit om het steeds complexere ecosysteem van datacenters te beheren. Vooruitdenkende datacenterbeheerders gebruiken DCIM om datacenterproblemen aan te pakken, zoals het naleven van regelgeving, Information Technology Infrastructure Library (ITIL) en het beheer van hybride omgevingen. Bovendien vormt DCIM een waardevolle tool voor colocatieproviders bij het analyseren van hun kosten per klant en het leveren van inzicht op afstand voor de klant.

  DCIM is opgevallen als voorloper van IIoT in het datacenter, en levert inzicht, betere coördinatie tussen systemen onderling en ondersteuning van automatisering, die centraal staan bij de toegevoegde waarde van het IIoT.

 5. Alternatieven voor loodzuur-batterijen (VRLA) worden haalbaar
  Datacenterbeheerders zoeken in toenemende mate naar alternatieven waarmee de voetafdruk, het gewicht en de totale kosten van traditionele loodzuurbatterijen kunnen worden teruggedrongen. Het meest veelbelovende alternatief zijn lithium-ion-batterijen. De prijzen dalen en de chemische bestanddelen en constructie gaan met rappe schreden vooruit. Hierdoor worden lithium-ion-batterijen een haalbaar alternatief voor zowel kleinschalige als grootschalige datacenterruimtes. Hoewel deze batterijtechnologie eerder beschikbaar was, maken de dalende prijzen de commerciële toepassing hiervan mogelijk in de datacenter-industrie.

  Datacenterbeheerders zijn al lang op zoek naar alternatieven op VRLA-batterijen, maar de beschikbare technologieën hebben tot nu toe nog niet aan de prijs en opslagcapaciteit van traditionele batterijen kunnen tippen. Nu staan er realistische alternatieven voor de deur, met een kleiner formaat, die de looptijd kunnen verlengen en zorgen voor een betere duurzaamheid.

 6. Datacenterontwerp en installatie van datacenters worden meer geïntegreerd
  De technologische integratie in de datacenterruimte heeft zich de afgelopen jaren steeds verder ontwikkeld, want datacenterbeheerders willen modulaire, geïntegreerde oplossingen die snel kunnen worden uitgerold, eenvoudig kunnen worden opgeschaald en efficiënt zijn. Diezelfde filosofie wordt nu ook op de ontwikkeling van datacenters toegepast. Time-to-market is één van de belangrijkste aandachtspunten van organisaties die grootschalige datacentercapaciteit ontwikkelen. De traditionele silo’s tussen de ontwerp- en bouwfase zijn in hun ogen omslachtig en onproductief. Zij kiezen daarom steeds vaker voor een turnkey aanpak voor datacenterontwerp en -uitrol die gebruik maakt van geïntegreerde en modulaire ontwerpen, op andere locaties vooraf worden gebouwd en gedisciplineerd project management.. Leveranciers die expertise en capaciteiten op het gebied van infrastructuur, design en engineering kunnen combineren met geavanceerd projectmanagement om een turnkey-oplossing te creëren, kunnen sneller goede datacenters bouwen.

“Voor bedrijven die concurrerend willen blijven en naadloos willen overstappen op nieuwe technologieën op cloudbasis blijft de sterkte van hun IT-infrastructuur van essentieel belang”, zegt Albertazzi. “Datavolumes stijgen razendsnel, dus blijft IT-infrastructuur zich in 2017 ontwikkelen om snellere, veiligere en efficiëntere diensten te bieden die voor deze nieuwe vraag nodig zijn. Het investeren in de juiste infrastructuur – niet alleen een nieuwe infrastructuur – is essentieel. Het is dus van belang dat een partner met een sterke achtergrond in het beheer van datacenters bij de gehele systeemupgrade betrokken is – vanaf de planning en het ontwerp tot projectmanagement en regelmatig onderhoud en optimalisatie.”

# # #

Over Vertiv
Vertiv ontwerpt, bouwt en onderhoudt bedrijfskritische infrastructuur voor essentiële toepassingen in datacenters, communicatienetwerken en commerciële en industriële faciliteiten. Vertiv, voorheen bekend onder de naam Emerson Network Power, bedient de groeiende mobiele en cloudcomputing-markten met een portefeuille van elektriciteits-, koelings- en infrastructuurbeheeroplossingen met de merken ASCO®, Chloride®, Liebert®, NetSure en Trellis. De omzet in het boekjaar 2016 bedroeg$ 4,4 mld. Ga voor meer informatie naar VertivCo.com.

Mediacontact

LVTPR
Eline Alberts / Marcel Klein
T +31 (0)30 65 65 070
E vertiv@lvtpr.com

Tags bij dit bericht  
Eerder van Vertiv  
10 sep 2019 Vertiv focust meer op Benelux en Nordics met benoeming van nieuwe sales director

6 jun 2019 Vertiv deelt Evolving Edge Strategy op Datacloud Global Congress 2019

6 mei 2019 Operators rollen 5G-diensten uit vóór 2022
Het einde der tijden voor ‘platte OCR’?

Merijn Bos is nieuwe sales-ster aan firmament van snelgroeiende CoolProfs

Acceptatie van minderheden door Nederlandse leidinggevenden ver te zoeken

Anywhere365 neemt IQ Messenger over – het merkonafhankelijke software platform voor alarmering en IoT communicatie

Check Point: Mobiele malware voor eerst in drie jaar in top meest actieve cyberdreigingen

CM.com gaat samenwerking aan met Google voor nieuwe beveiligingsoplossing

Contentmarketingbureau LVB breidt uit met 3 nieuwe talenten

Ontdekte Zero-day kwetsbaarheid in Windows OS al gebruikt in gerichte aanval

Fortinet neemt SOAR-leverancier CyberSponse over
Citrix maakt werk persoonlijker

Workfront benoemt Maria Alvarez tot lid van de Raad van Bestuur

Uniserver neemt datacenterinfrastructuur van Detron over

Collibra, the data intelligence company, stelt Madan Gadde aan als Chief Customer Officer

Helft gemeenteambtenaren: gemeente voldoet niet aan digitale behoeften burger

Schuldgevoel consument het grootst bij bestelling pakket uit ander werelddeel

SMS versturen: ook in de winter een uitkomst!

Cegeka versterkt internationale positie door overname KPN Consulting

Cybersecurity visie op 2020

Nedap video release: Royal Swinkels Family Brewers

OKI breidt distributie uit met M.K. Computer Electronic voor OKI onderdelen

Panasonic Toughbook verstevigt positie als Europees leider van robuuste notebooks en tablets

Vooraanstaand onderzoeksbureau noemt Trend Micro leider in Cloud Workload Security

Nieuw research-team SentinelOne vindt link tussen crimeware-organisatie TrickBot en Noord-Koreaanse Lazarus-aanvallers

Let op: 'Handige' zoekmachine blijkt vaak wolf in schaapskleren

Experts: richt nationaal informatiepunt quantumtechnologie op

TIE Kinetix: Publication of Annual Report 2019
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1097 dagen
PR contact  

Logo LVTPR
Vertiv contact  

Logo Vertiv

  +31 (0)76 578 1620
  vertiv@lvtpr.com
  www.vertivco.com/en-emea
Vertiv sociaal  


Vertiv tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo BSG Group B.V.
Logo Hipex
Logo Sensus Process Management
Logo 1DigitalNL
Logo Netprofiler
Logo NewChannel
Logo Company Connect
Logo Insight
Logo Relined Fiber Network
Logo Smile
Logo Erniesoft
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo Knowliah
Logo Google
Logo ICT-Partners
Logo Spryng
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Medius
Logo Levelfour
Logo Botz4U
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo True B.V.
Logo Curvature
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Global Knowledge
Logo Global Knowledge
Logo COOLProfs
Logo PEAK-IT
Logo Citrix
Logo Workfront
Logo Uniserver
Logo Collibra
Logo BCT
Logo Descartes
Logo Cegeka
Logo Cisco
Logo Valid
Logo Cegeka
Logo Schneider Electric
Logo Uniserver
Logo Barracuda Networks
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87326 persberichten
- 5575 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 6900 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Met foto/illustratie/logo
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nl