www.marcommit.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl

2513 volgers @ICTberichten
Herken zakelijke websitebezoekersMarcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
Deel dit nu via
Datum: (5 jaar en 80 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LVTPR

Riskmap 2017 - Risico's komen steeds dichterbij 'huis' in Europa

 • Politieke, cyber- en terroristische dreiging: het onderscheid tussen de vermeende veilige binnenlandse markten en uitdagende buitenlandse markten wordt voor bedrijven steeds kleiner nu risico’s alsmaar dichterbij komen
 • Uitdagingen voor globalisering en vrije handel, onderstreept door de Amerikaanse verkiezingen en het Brexit-referendum, luiden een jaar in van extra strategische onzekerheid voor bedrijven in de Benelux
 • Een door de VS geleide rem op regulering zou mondiale regelgeving kunnen veranderen
 • Bedrijven zullen reageren als ‘Arks’ (met een defensieve focus op kernmarkten), ‘Sharks’ (zich richten op nieuwe mogelijkheden) of ‘Whales’ (te groot worden om nog te kunnen mislukken)
Amsterdam, 12 december 2016 Nu risico’s steeds dichterbij Europa komen is het onderscheid tussen de vermeende veilige binnenlandse markten en de uitdagende buitenlandse markten niet langer houdbaar. Politieke, cyber- en terroristische dreiging en onzekere mondiale regelgeving vragen om nieuwe manieren van zakendoen. Dit is een aantal van de belangrijkste thema’s van ‘RiskMap 2017’, de jaarlijkse vooruitblik op de politieke risico’s en de algemene veiligheidssituatie in de wereld, uitgegeven door Control Risks, een consultancybureau gespecialiseerd in risicomanagement.

Hein Baartmans, Partner van Control Risks Benelux: “De onverwachte uitslag van de Amerikaanse verkiezingen en het verrassende resultaat van het Brexit-referendum zorgen ervoor dat 2017 een van de moeilijkste jaren lijkt te worden voor zakelijke strategische besluitvorming sinds het einde van de Koude Oorlog. Met de Nederlandse verkiezingen in maart in het vooruitzicht, zal dit ook voor het Nederlandse bedrijfsleven het geval zijn.

In haar poging om het grootste aantal parlementszetels te behalen, zal de PVV sterk inspelen op de angst voor massa-immigratie en mogelijke terreuraanslagen. Ook zal de dreiging van grootschalige terreuraanslagen regelmatig blijven doorklinken in de politiek en de media in België. Vanwege het risico dat buitenlandse strijders van Belgische afkomst nieuwe terreurcellen kunnen vormen blijft dat land in een hoge staat van paraatheid.”

De hoge mate van complexiteit en onzekerheid, die is verbonden aan de in RiskMap 2017 gesignaleerde ontwikkelingen op het gebied van politiek en veiligheid, betekent dat directies hun risicomanagement zullen moeten herzien. Control Risks identificeert de volgende belangrijkste risico’s voor 2017.
 • Politiek populisme, zoals geïllustreerd door de verkiezing van Trump en Brexit. De periode van grotere nationale controle over het economisch en veiligheidsbeleid, ingeluid door de Amerikaanse verkiezingen en Brexit, zorgt voor een toenemende onzekerheid bij het management van bedrijven. Door het gebrek aan duidelijkheid over het politieke beleid van de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk en de impact daarvan op de wereldwijde handel, het economische klimaat en de geopolitiek, neemt voorzichtigheid de overhand. Wanneer de nieuwe Amerikaanse president druk gaat uitoefenen op de economische relatie tussen de VS en China – die essentieel is voor de stabiliteit van de wereldeconomie – zal dat voor het nodige politieke vuurwerk zorgen. Ook de roep in Europa om meer referenda over het lidmaatschap van de EU zorgt voor toenemende spanning.

 • Een mogelijke rem op Amerikaanse regelgeving kan leiden tot veranderingen van de mondiale regelgeving. Het is nog maar de vraag of Amerika zich blijft houden aan het klimaatakkoord van Parijs. De Dodd-Frank Act en Foreign Corruption Practices Act worden mogelijks substantieel aangepast of zelfs afgeschaft. Dit zou een domino-effect kunnen hebben op regelgeving over de gehele wereld.

 • Cybersecurity wordt steeds complexer. In 2017 zien we een opkomst van tegenstrijdige dataregelgeving: de regelgeving over de bescherming van data van de Verenigde Staten en die van de EU blijven op gespannen voet staan met elkaar; de Single Digital Market van de EU staat op zichzelf en China en Rusland introduceren nieuwe wetgeving voor cybersecurity. Dit zal leiden tot datanationalisme, waardoor bedrijven data lokaal moeten opslaan tegen extra kosten doordat ze niet langer in staat zijn te voldoen aan wettelijke vereisten voor internationale dataoverdracht.

 • Aanhoudende terreurdreiging. De terreurdreiging blijft ook in 2017 hoog, maar zal wel meer gefragmenteerd raken. De mogelijk verder afnemende controle van Islamitische Staat over gebieden in Syrië en Irak zal leiden tot een uittocht van ervaren strijders, ook naar Europa. Anticiperen op terrorismedreiging wordt voor bedrijven steeds moeilijker; het is essentieel om de dreigingssituatie goed in kaart te brengen en je daarop aan te passen, inclusief ‘big-data’-oplossingen, reviews van potentiële radicalisering van insiders, fysieke beveiliging en scenarioplanning.
Hein Baartmans: “Door steeds verdergaande digitalisering en het internet of everything hebben we nu overal met risicodreiging te maken en het onderscheid tussen veilige binnenlandse markten en gevaarlijke buitenlandse markten bestaat bijna niet meer.

Terroristische aanslagen op diverse continenten in 2016, grotendeels ondersteund door het internet, hebben aangetoond dat geweld geïnspireerd door de Islam, overal ter wereld gepland en uitgevoerd kan worden.”

Om toegevoegde waarde te behouden en continuïteit te garanderen zullen bedrijven in 2017 verschillende strategieën volgen. De manier waarop bedrijven zullen handelen zal hen kenmerken als Arks, Sharks of Whales.
 • ‘Arks’ zijn defensief en richten zich op specifieke sectoren en kernmarkten. Zij zullen onrendabele bedrijfsonderdelen afstoten, onsuccesvolle fusies terugdraaien, besparen op kosten en uitbreiding uitstellen. Hoewel de Ark-strategie, door het dalen van de grondstofprijzen, met name wordt toegepast door bedrijven in de mijnbouw en de olie- en gassector, is de strategie ook zichtbaar in de retail en productie sector waar bezuinigingen worden doorgevoerd en binnenlandse productie wordt opgezet.

 • ‘Sharks’ zijn minder risicomijdend en gaan op jacht naar kansen in de vorm van nieuwe activiteiten en markten. Financiële dienstverleners die te maken hebben met onzekerheid over regelgeving en de opkomst van concurrerende machtscentra in nieuwe markten zullen waarschijnlijk het risico aangaan om als eerste de vruchten te plukken van deze nieuwe markten of in disruptieve sectoren als FinTech. 

 • ‘Whales’ zullen maximaal willen profiteren van hun beschikbaar kapitaal en goedkope financiering door megafusies te bewerkstelligen en markten te monopoliseren. Hun grootste bedreiging komt van economische nationalisten en concurrentieregelgeving. Consolidatie is kenmerkend voor de technologiesector, de farmaceutische sector en de agribusiness, sectoren waar veelal sprake is van arbitraire regelgeving om een dominante marktpositie te kunnen opbouwen.

###

Noot voor redactie:

Over Control Risks 
Control Risks is een onafhankelijk, wereldwijd opererend consultancybureau gespecialiseerd in politieke, beveiligings- en integriteitsrisico’s. Control Risks helpt haar klanten om succesvol te opereren onder complexe en soms bedreigende omstandigheden door het in kaart brengen van risico’s en deze waar mogelijk te minimaliseren en te managen. Door een unieke combinatie van services, een breed geografisch bereik en door nauw samen te werken met haar klanten, helpt Control Risks organisaties om wereldwijd problemen effectief op te lossen en nieuwe kansen te creëren. www.controlrisks.com

Voor meer informatie en graphics:
Control Risks
Nicola Waterman
Nicola.waterman@controlrisks.com
+44 020 79702180

LVTPR
Kirsten Meij / Gijs van Beek
controlrisks@lvtgroup.com
030 6565 070

Laatste van Control Risks  
Riskmap 2017 - Risico's komen steeds dichterbij 'huis' in Europa
DDA verwelkomt Maunt als partner

Startup Last Mile eMobility verbindt mobiliteitsinnovaties met bestaand automotive dealernetwerk

VELUX Groep en Schneider Electric verlengen partnerschap om levenslange CO2-neutraal belofte te versnellen

Scholieren innoveren om de wereld te redden in de vierde Raspberry Pi-competitie

Ivanti voor het tweede jaar op rij leider in het 2021 Gartner® Magic Quadrant™ voor IT Service Management Tools

Thinkwise organiseert eerste Low-Code Summit

Kaspersky benoemt nieuwe Managing Director voor Noord-Europa om regionale propositie en partnerships te versterken

Infor lanceert interoperabiliteitsoplossing voor de gezondheidszorg

Vertiv treedt toe tot de Sustainable Digital Infrastructure Alliance om bij te dragen aan een klimaatneutrale digitale economie

Demissionair kabinet doet mooie beloften, maar juiste randvoorwaarden ontbreken

Europa’s grootste Apple Premium Reseller Amac boekt recordjaar

Snakeware nieuwe hoofdsponsor Berneiepenloftspul

Rockwell Automation en Ansys gaan samenwerken om industriële processen te optimaliseren

‘s Werelds eerste Wi-Fi 6 USB-adapter nu ook in Europa verkrijgbaar

Qualys introduceert zero-touch patching voor proactief herstel van kwetsbaarheden

Fortinet en Linksys lanceren gezamenlijk ontwikkelde oplossing voor veilig thuiswerken en hybride werken

Digitale dienstverlener Incentro is verkozen tot één van de Best Medium Workplaces van Europa 2021

Daily Logistics Group (DLG) selecteert Oracle Fusion Cloud Applications om services op te schalen en bedrijfsgroei te ondersteunen
Online een huis zoeken en kopen: van 6 weken naar een paar minuten

Rapportageportaal BInqcs en meer inzicht in uw bedrijf
Geplaatst:
Verstreken tijd: 5 jaar en 80 dagen
PR contact  

Logo LVTPR
Control Risks contact  

Logo Control Risks

Control Risks sociaal  


Control Risks tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Huisabc.nl
Logo Prof-IT4all
Logo Drimpy
Logo Fundaments, Expert in Clouds
Logo Login Consultants
Logo Elbo Technology
Logo iSOC24
Logo Vabi
Logo Brixxs
Logo SoftApp BV
Logo MatrixMind
Logo Nice to Meat
Logo Fullstaq B.V.
Logo Stichting ITdonations
Logo Orange Cyberdefense
Logo VPNdiensten.nl
Logo PlanMen
Logo Facilitor
Logo VPNdiensten.nl
Logo Techone B.V.
Logo Yenlo
Logo E-mergo
Logo Orange Cyberdefense
Logo Boys with Brains
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Spryng
Logo Schneider Electric
Logo PA Consulting
Logo Ivanti
Logo Thinkwise
Logo Kaspersky
Logo Infor
Logo Vertiv
Logo Kaspersky
Logo Lubbers De Jong
Logo Schoevers
Logo Barracuda Networks
Logo Thales
Logo Nextens
Logo Orange Cyberdefense
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Eenmalig publiceren
- Persbericht aanleveren

Regelmatig publiceren
- Bedrijfsabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 92096 persberichten
- 6046 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10780 tags

Publicatiekenmerken
+ Behouden tekstopmaak
+ Foto/illustratie/logo
+ Downloadbare bijlages
+ Profiel met socials
 
www.marcommit.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl